Hyundai Tucson 2020 - Dizájnforradalom

A vadonatúj Tucson több mint evolúció: a szabadidő-autó legfrissebb nemzedéke a Hyundai dizájnforradalma. Ám a dél-koreai modell a kísérleti formanyelvén túl is tud újat mutatni a kompakt SUV-ok szegmensében, ugyanis az ultramodern technológiák mellé széleskörű villamosított hajtáslánc-palettát is kínál.

Immár a negyedik generációját üdvözölhetjük a Hyundai bestsellerének: 2004-es bevezetése óta több mint 7.000.000 példány talált gazdára belőle világszerte, ebből 1.400.000 Európában. Igazi sikertörténet, egyértelműen a vállalat legkeresettebb szabadidő-járműve. Az új Tucson továbbra is globális modellként szerepel majd, ennek megfelelően számos üzemben gyártani fogják, hozzánk a nošovicei példányok fognak eljutni.
Méghozzá forradalmi dizájnnal: a Tucson már a Hyundai „érzéki sportosság” formanyelvét követi, melynek legfőbb jellemzője a négy alapvető elem - elem – az arányok, a szerkezet, a formaterv és a technológia – közötti harmónia. De már a tervezése sem hagyományos módon zajlott: a szokásos vázlatkészítési folyamattól eltérve a formatervezők teljes egészében élvonalbeli digitális technológia alkalmazásával létrehozott, geometrikus algoritmusokon keresztül dolgozták ki az autó futurisztikus stíluselemeit. „A 'parametrikus dinamika' néven ismert folyamat során digitális adatokból létrehozott vonalak, felületek, szögek és idomok felhasználásával hoznak létre korábban elképzelhetetlen, merész esztétikai értéket.” Ezeket a hangsúlyos geometrikus mintázatokat „parametrikus ékkőnek” hívják a Hyundainál, s nyilvánvalóan a legszembetűnőbb képviselője a hűtőmaszkba rejtett lámpatestek. Lekapcsolt világításnál ezek nem is látszanak, viszont a nappali világítás aktiválásakor az addig sötét króm hatású hűtőmaszk „életre kel”, s szemkápráztató látványban részesíti az utca emberét. A parametrikus ékkövek a Tucson oldalán is megjelennek, kifejezetten dinamikussá varázsolva a robusztus SUV karosszériát. A tökéletes összképhez persze a könnyűfém keréktárcsák is hozzájárulnak, míg hátul széles lámpatestek teszik karakteressé a jármű megjelenését. Feltétlen említést érdemel még, hogy a Tucson az első Hyundai, mely a hátsó légterelő mögé elbújó ablaktörlőt kapott, de a logó kialakítása sem szokványos. Mindemellett a vásárlók kilenc – közöttük három teljesen új - különböző szín közül választhatnak, opcióként pedig Phantom Black vagy Dark Knight kivitelű, kontrasztos kéttónusú tetőlemez is kérhető.
A Tucson dinamikus arányai és új padlólemeze olyan széles, tágas és szellős belső teret eredményez, amely a felsőbb osztályokban szereplő autókban megszokott kényelmet és helykínálatot nyújtja az utasoknak. A közvetlen elődjénél 20 milliméterrel hosszabb, 15 milliméterrel szélesebb Tucson tengelytávja is 10 milliméterrel nőtt. (Hosszúság/szélesség/magasság: 4500/1865/1650 milliméter; tengelytáv 2680 milliméter.) Ennek köszönhetően a hátsó utasok 26 milliméterrel nagyobb lábtérnek örvendhetnek. A csomagtartó kapacitása a választott kiviteltől és hajtáslánctól függően 33-107 literrel gyarapodott, alapra elérheti akár a 620 litert, a hátsó üléseket lehajtva pedig 1799 litert kapunk.

Egyébként az INTERSPACE fantázianevű kabin leginkább egy olyan szobára emlékeztet, ahol felülemelkedhetünk a mindennapok gondjain. A tér, a technológia és az információ mind összefonódik benne: például a középkonzoltól vízesésekre emlékeztető dupla ezüst dekorsáv fut végig egészen a hátsó ajtókig, tökéletesen harmonizálva a prémium minőségű anyagokkal. A műszerfal teljesen digitális, a 10,25 colos műszeregység színváltással is igazodik a pilóta által kiválasztott üzemmódhoz. A központi részt az új 10,25 colos AVN-T képernyő tölti ki; a Hyundai lakberendezői lemondtak a nyomógombokról és kapcsolókról: az audio, video és navigációs funkciók, továbbá a fűtés, a szellőzés és a légkondicionálás mind az érintésérzékeny felületen keresztül vezérelhető. Jár még hozzá ultramodern Bluelink Connected Car szolgáltatás, ami az online útvonaltervezéstől kezdve az utolsó útszakaszra vonatkozó navigációs útbaigazításon át a Felhasználói profil funkcióig bezárólag számtalan új lehetőséget kínál. Ma már szinte természetes, az Apple CarPlay-jel és az Android Autoval a felhasználók egyszerűen és kényelmesen a fedélzeti kijelzőre tükrözhetik az iOS és Android okostelefonjuk tartalmát. A kiemelkedő zenei élményt a Krell biztosítja, a középkonzolon kialakított, vezeték nélküli töltőfelület, valamint az első és hátsó USB csatlakozó aljzatok pedig hosszú utazások alkalmával is praktikussá varázsolják az autót.
S ezzel még nincs vége! A Tucson – első Hyundaiként – rejtett Multi-Air Mode technológiát alkalmaz az utastér fűtésére, hűtésére. Az üzemmód aktiválásakor a levegő a hagyományos szellőzőrostélyokon túl, az elöl újonnan kialakított multi-air beömlőkön keresztül is beáramlik a belsőbe, jóval hatékonyabban szabályozva a hőmérsékletet. Közben a befúvás lágyabbá válik, s nem éri közvetlen széláram az utasokat. Az audioberendezés hátsó alvó üzemmódja pedig elválasztja egymástól az első és hátsó audiocsatornákat, így a vezető anélkül hallgathatja kedvenc zeneszámait, hogy azzal zavarná többieket.
hyundaitucson2020eA Tucson biztonsági és vezetéstámogató csomagja is teljes körű. Újdonság az elő üléssori központi légzsák, mely megakadályozza, hogy baleset esetén a sofőr összeütközzön az anyósával. A többi felszerelés csak felsorolásszerűen következik: többek között van gyalogosokat és kerékpárosokat felismerő FCA, sávkövető segédlet (LFA), sávelhagyást gátló rendszer (LKA), vezető éberség-felügyelet, az elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető LVDA, autópálya menettámogató funkció (HDA), Navigációs alapú intelligens, ívmenetben is működő távolságtartó automata (NSCC), Intelligens sebességkorlátozás (ISLA), Holttéri ütközés-elkerülő támogatás (BCA), hátrameneti keresztirányú ütközést elkerülő támogatás (RCCA), panoráma kamera (SVM), automatikus parkolást segítő, távvezérelt rendszerrel (RSPA) és adaptív távolsági világítás funkció. S a lista korántsem teljes.
hyundaitucson2020dzAz új Tucson terepen sem esik kétségbe, HTRAC összkerék-hajtásának és az új Terrain Mode terepüzemmód-választó rendszerének hála. A keleti szabadidő-autó a megszokott üzemmódok mellett három terep beállítással is rendelkezik, optimális menetteljesítményeket garantálva a legváltozatosabb viszonyok között is. Az utazási komfortról kétféle, adaptív vagy hagyományos lengéscsillapítókkal szerelt felfüggesztés gondoskodik. Az elektronikusan szabályozott felfüggesztés (ECS) automatikusan és folyamatosan úgy szabályozza az adaptív lengéscsillapítókat, hogy azok a lehető legjobb menetkomfortot és –teljesítményeket teremtsék meg. Ennek érdekében állandóan figyeli a menetsebességet, az útfelszín jellegét, az ívmeneti tulajdonságokat, az igényelt fékhatást vagy a gyorsítás mértékét. Ehhez igazították az új generációs, szíjhajtású kormányművel rendelkező, fogaslécre illesztett motorral szerelt, elektromos szervokormányt (R-MDPS) is.
hyundaitucson2020gyVégül, de nem utolsósorban a Tucson háromféle – mild, full és plug-in hibrid - villamosított hajtáslánccal, kétféle belső égésű motorral, valamint négyféle sebességváltóval elégít ki minden elképzelhető igényt és elvárást.
A hibrid kivitel az új 1,6 literes T-GDi (közvetlen benzin-befecskendezéses turbómotor) ‘Smartstream’ belső égésű erőforrást és egy 1,49 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátorról táplált, 44,2 kW teljesítményű villanymotort alkalmaz, amihez hatfokozatú automata sebességváltó (6AT) csatlakozik. Kettő- és összkerékhajtással egyaránt elérhető, kombinált teljesítménye 230 lóerő.
Ami a 48V-os mild hibrid technológiát illeti, a vevők háromféle konfiguráció között vacillálhatnak:

  • 1.6 T-GDI Smartstream benzinmotor 150 lóerővel, kétkerékhajtással
  • 1.6 T-GDI Smartstream benzinmotor 180 lóerővel, opciós összkerékhajtással
  • 1.6 CRDi Smartstream dízelmotor 136 lóerővel, opciós összkerékhajtással

hyundaitucson2020dAz 1.6 T-GDI Smartstream aggregát 150 lóerős kivitele 48V-os mild hibrid rendszer nélkül is létezik, hatfokozatú kézi sebességváltóval, ugyancsak kettő- vagy összkerékhajtással. Az 1,6 literes CRDi Smartstream dízel egység 115 lóerős kivitelben is rendelhető lesz, hatfokozatú kézi sebességváltóval és kétkerékhajtással. Mindezen túl a Tucsonból 1.6 T-GDI motorra épülő, 265 lóerős plug-in hibrid változat is készül, ennek részletei 2021-ben kerülnek napvilágra.
hyundaitucson2020csA Tucson első példányai – hibrid hajtáslánccal, valamint dízel és benzinmotorokkal, beleértve a 48V-os mild hibrid rendszert – az év vége felé jelennek meg a Hyundai európai kereskedéseiben. A plug-in hibrid változat és az N Line kivitel pedig 2021 elején kerül forgalomba.