SEAT Leon 2020 - Első blikkre

Tulajdonképpen már a nyár közepén megkezdődött az új SEAT Leon és Leon Sportstourer magyarországi forgalmazása, ám hivatalosan most először találkozhattunk a tetszetős formába csomagolt, plug-in hibrid hajtásláncot is villantó, kompakt méretű latin újdonságokkal. Következzenek az első benyomásaink!

A Leon, avagy a Leon Kombi – mert hazánkban így hívják majd a Sportstourert – egyaránt és első pillantásra is tetszetős négykerekű. Persze ez nem olyan nagy meglepetés, a spanyol márka formatervezői mindig is a temperamentumos déli irányvonalat képviselték a Volkswagen Csoporton belül, így a közeli rokonság és az azonos alapok ellenére is egyéni, merész stílus jellemezte a SEAT-okat – egy-egy kivételtől eltekintve. A mostani Leon és Leon Kombi esetében sincs ez másképp! Míg az ötajtós a Golffal, a Kombi pedig az Octavia Kombival áll szoros műszaki kapcsolatban, a megjelenésükön ezt nem venni észre, még akkor sem, ha egyébként folyamatosan ott motoszkál az agyunkban, hogy „ők” is Volkswagen termékek. Tényleg önálló karakterrel rendelkeznek!
Nehéz eldönteni azt is, hogy a rövidebb „ferdehátú limuzin” vagy a nyúlánkabb kombi a csinosabb, szerencsére nekünk nem kellett most döntenünk. Ami viszont egyértelműen közös bennük, az a kicsit összehúzott, némiképp morcos tekintetük, melyeknek igen nagy a gyakorlati jelentőségük is. Az akár 900 lumen fényerősséget kínáló teljes LED technológia még a legsötétebb helyeken is tökéletes látási viszonyokat biztosít. Emellett a jellegzetes hűtőmaszkot bekerítve, a lökhárító fekete betéteivel kiegészítve kifejezetten sportossá, dinamikussá varázsolják a Leon orr-részét. Oldalról nézve a Kombi feltűnően – egészen pontosan 27 centivel - hosszabb az ötajtósnál, a plusz centiméterek nemcsak az utastérben, illetve a csomagtérben éreztetik jótékony hatásukat, de a formát is kiegyensúlyozottabbá teszik. A kifejezetten aerodinamikus, impozáns karosszéria hátul is innovatív világítástechnikát mutat, a teljes szélességben végigfutó fényforrások dinamikus irányjelzőkkel, LED technikával és üdvözlő fényjátékkal rendelkeznek.

A belső kialakítás tökéletesen illik az új, erőteljes külső dizájnhoz. Ennek jegyében itt is határozott szerepet játszik a belső világítás: hangulatfény öleli körbe az egész műszerfalat, majd végigfut az ajtókon is, fokozva a „körbeölelő hatást”. S ahogy David Jofré, a kabin egyik tervezője elmesélte: „a sima felületek és az utas körül lévő nagy felületek olyanok, mint egy kesztyű, amely a védettség érzését nyújtja.” Eközben alacsonyabbra került a műszerfal, mely a drágább kivitelekben teljesen digitális, a középkonzolt pedig a 8,25 vagy 10 colos, lebegő, mozdulat- és hangvezérelt érintőképernyő uralja. A sokat tudó, mégis egyszerűen kezelhető infotainment rendszer hatására eltűntek a hagyományos gombok az utastérből, szinte csak a multifunkciós volánon találhatunk néhányat.
seatleon2020mobem15Feltétlen említést érdemel az is, hogy nemcsak a külső méretek lettek nagyobbak – a hossz például 86, illetve 93 milliméterrel (Leon Kombi) nőtt –, hanem a tengelytáv is 50 milliméterrel gyarapodott. Ami az amúgy vezetőorientált bendőben sokat jelenthet az utasoknak, különösen a hátsó lábteret illetően. A Kombi ezen felül 620 literes csomagtartóval dicsekedhet, ami a második sor háttámláinak előredöntésével 1600 literesre bővülhet. Szóval, nem kell azon gondolkodni, hogy vigyük haza a lapra szerelt, hosszú bútort az IKEA-ból vagy milyen csomagot hagyjunk itthon a nyaralás alkalmával. Minden befér.
seatleon2020mobem07Hosszú utazások során különösen fontos a biztonság és a komfort, márpedig az új Leon és Leon Kombi a SEAT eddigi legbiztonságosabb és a vezetővel legszorosabb együttműködést képviselő típusa. A tempomat, a forgalmi torlódás és a távolsági fényszóró asszisztens, valamint a fáradtság-érzékelő és a jelzőtábla-felismerő rendszer segít abban, hogy mindenki épségben érkezzen meg úticéjához. „Majdnem 2-es szintű autonómiáról beszélhetünk, köszönhetően az intelligens sebességszabályozó rendszernek, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszernek vagy a megújult automatikus fékrendszernek, amely olyan funkciókkal rendelkezik, mint például az útkereszteződésbe érve az autók elkerülését lehetővé tévő kereszteződés asszisztens” – mesélte a kompakt spanyol autóról Daniel Cortina, a Leon termékmenedzsere.
seatleon2020mobem06Emellett a Leon abban is segít, hogy tarthassuk a tempót a rohanó mindennapokkal, a beépített vezetéknélküli telefontöltési lehetőségének hála, soha nem merül le a mobil, ráadásul tolatókamerájának, esőérzékelő és adaptív fényszóró kapcsolásának, valamint a SEAT vezetői profilbeállításoknak köszönhetően a Leon minden körülményhez képes alkalmazkodni, és mindig segít a pilótának.
seatleon2020mobem12Az MQB platformra épülő, negyedik generációs Leonban és puttonyos verziójában széles, sokrétű motorkínálat rejtőzik: benzines, dízel, mild- és plug-in hibrid és sűrített földgázzal üzemelő hajtásláncokkal is választható a spanyol, manuális vagy DSG sebességváltóval és akár összkerék-hajtással párosítva. A teljesítményskála 66 kW-tól 150 kW-ig tart, kezdve a 90 lóerős 1.0 literes TSI-től a 190 lóerős ehybridig bezárólag. A mild-hibrid technológia kizárólag benzines erőforrásokhoz elérhető, míg a konnektorról is tölthető változat akár 60 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban. A 85 kW-os villanymotort kiszolgáló akku 5 óra 50 perc alatt tölthető fel hagyományos konnektorról, falitöltővel ez az idő 3 óra 40 percre redukálódik.
seatleon2020mobem16Az új Leon 1.0 literes benzines aggregáttal és Reference felszereltséggel 6.694.000 forintért vihető haza. Már ebben is alap a LED-es első világítás, a kulcsnélküli nyitás, az egyzónás Climatronic szellőző berendezés és a 8,25 colos érintőképernyő. A sportosabb FR, mely spéci felfüggesztéssel, 17 colos alufelnivel, 10 colos SEAT digitális műszerfallal és Coast to Coast Full LED-es hátsó lámpával kerül a kereskedésekbe, 8.576.000 forintba kerül. A 90 lóerős, alap kombi 6.938.000 forinttól megvásárolható. A SEAT Leonnak és a Leon Kombinak minden esélye megvan, hogy folytassa sikersztoriját. Az első három nemzedékből összesen 2.200.000 darab talált gazdára eddig, ez a szám garantáltan szépen „nő” majd. (fotók: Buday Dénes)