Suzuki Swace - Megint egy "régi" ismerős

A Suzuki bemutatta az új, stílusos és sokoldalú kombiját, a Swace-t, a Toyota és a Suzuki együttműködés keretében megszületett második modellt. A hibrid technológiával felvértezett újdonság forgalmazása 2020 telén kezdődik meg Európában.

Noha a Corolla-örökség egészen nyilvánvaló, a Suzuki ezúttal is finoman a maga stílusához igazította a Toyotát. Elsősorban a Swace orr-kialakítása egyedi, melynek középpontjában a kétsugaras LED fényszórók és az általuk „közrefogott”, nagy, méhsejt-mintás, hatszögletű hűtőrács áll. Ugyanakkor az alacsony karosszéria és a szépen domborodó sárvédők a stabilitás érzetét keltik, míg a hátrafelé dinamikusan lejtő tető, az emelkedő övvonal, illetve az ezek által bezárt, szűkülő oldalablakok az autó sportos, dinamikus oldalát hangsúlyozzák. A 16 colos könnyűfém keréktárcsák szintén sportos kivitelűek, míg az integrált tetősín a Swace sokoldalúságát, praktikusságát emelik ki. Mindezen túl a vásárlók hét - Titánfehér, Jégfehér, Manhattan szürke metál, Párducfekete, Bársonykék, Dióbarna, Olívazöld metál – elegáns fényezés közül választhatnak.
Utasterét a „kevesebb néha több” filozófia alapján tervezték, így ízléses, de mégis egyszerű belső várja az utasokat. A fő hangsúlyt a jó helykínálatra és a komfortra helyezték a tervezők, a tágassághoz a széles és finom anyagokból összeálló műszerfal is hozzájárul. De természetesen az ülések kényelme és a lábtér mérete is számít, az első és a hátsó sor közötti bőséges, 928 mm-es távolság az egyik legjobb a kategóriájában. Az hátsó ülések előredöntésével egyszerűen bővíthető raktér kapacitása alapra 596 literes, a sokoldalúbb felhasználás érdekében a csomagtértálcát alacsonyabb pozícióban is lehet rögzíteni. A kabinban ötletes és gyakorlatias tárolórekeszek várják az apróbb holmikat, például telefonok és italok tárolására egyaránt van lehetőség.
suzukiswace14Az utazás élményét a középkonzolon elhelyezett 9 colos érintőképernyő is fokozza, a mögötte „megbújó” infotainment rendszer természetesen Apple CarPlay, Android Auto kompatibilis. Az AM/FM/DAB rádió és a Bluetooth® kapcsolat a kormánykeréken elhelyezkedő gombokkal is irányítható. Az elülső konzolban Qi vezeték nélküli töltőpad áll rendelkezésre az okostelefonok töltéséhez, valamint két USB csatlakozó és egy AUX bemenet érhető el a vezető- és az anyósülésen utazók számára. További komfortnövelő opció például a fűthető volán, az S-FLOW klímavezérlő rendszer, valamint az utastér világítás.
suzukiswace17A Swace hibrid hajtáslánca az erőteljes, 53 kW-os villanymotort ötvözi az 1.8 literes, 72 kW-os benzines erőforrással, kifejezetten alacsony üzemanyag-fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra hangolva. A rendszer négy alapvető vezetési üzemmódot kínál fel a pilótának, melyek között a nagy akkumulátor kapacitásnak hála, az EV beállítás is megtalálható. Ilyenkor a Swacet kizárólag az akkuból nyert energiával táplált villanymotor mozgatja, rövid távon gondtalan autózást biztosít nulla zaj- és károsanyag-kibocsátással. Ez különösen kora reggel és késő este a lakóövezetekben, vagy a garázsokban és a fedett parkolókban jön jól. Emellett Normal, Eco és Sport üzemet is választhat a sofőr.
suzukiswace01Alacsony tömegközéppontjának és finomhangolású felfüggesztésének köszönhetően, a Swace magával ragadó vezetési élményt és maga szintű stabilitást garantál. A hibrid akkumulátorok hátsó ülések alatti elhelyezése csökkenteni a karosszéria dőléseket, illetve javítja a menetstabilitást, a McPherson első és a kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztés pedig fokozza a menetkényelmet.
suzukiswace16Mindemellett a Swace-t a legújabb vezetéstámogató rendszerekkel is ellátták, ezáltal megnyugtató biztonságot nyújt a vezető és az utasok számára. Csak felsorolásszerűen következzenek: intelligens automata parkolási rendszer (S-IPA), intelligens automata parkolási rendszer (PCS), sávkövető asszisztens (LTA), Forgalmijelzések felismerése (RSA), Adaptív tempomat (DRCC), Holttérfigyelő (BSM), Hátsó keresztirányú forgalmi figyelmeztetés (RCTA), eCall és végül, de nem utolsósorban Automatikus-féktartó rendszer.
suzukiswace19A hibrid Swace tágas és praktikus utasterével, nagyméretű csomagterével a le legkülönbözőbb életstílusoknak is képes megfelelni. Értékesítése 2020 telén kezdődik meg Európában.