Jeep® Wrangler 2018 - Ennél nincs jobb Jeep terepre!

by Szélpál Imre

A vadonatúj Jeep® Wrangler – a valaha létezett legjobb terepező szabadidőjármű – a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be. A modell legendás múltját a terepképességek, a hamisítatlan Jeep dizájn, a kabrió érzés, a terepen és közúton nyújtott kiváló menetdinamika, valamint az innovatív biztonsági és modern technológiai megoldások utánozhatatlan kombinációjával társítja.
2018 Jeep Wrangler 8A vadonatúj Jeep Wrangler semmihez sem mérhető terepképességeit olyan egyedi műszaki megoldásainak köszönheti, mint a kétféle, fejlett 4x4-es rendszer, az új Selec-Trac állandó összkerékhajtás felezővel, az elektromosan kapcsolható Tru-Lock első és hátsó differenciálzár, a Trac-Lok részlegesen önzáró differenciálmű, valamint az elektronikusan oldható kanyar stabilizátor.

A vadonatúj Wrangler különleges külső formaterve azonnal felismerhető stíluselemeket alkalmaz, az oszlopsoros hűtőrácstól a kerek fényszórókig és szögletes záró fényekig. Az aerodinamikai jellemzők javultak, a szélvédő kényelmesen lehajtható a még teljesebb kabrió élményért; emellett több tucat ajtó-, tető- és szélvédő kombináció érhető el. A vadonatúj Wrangler utastere a hagyománytisztelő kialakítást precíz kidolgozással és kiváló minőségű anyagokkal párosítja. Mindez még sokoldalúbbá és kényelmesebbé teszi az autót a vezető és utasai számára. A vadonatúj Jeep Wrangler minden eddiginél gazdagabb modern technológiai tartalmat kínál.
2018 Jeep Wrangler 121A rendelkezésre álló háromféle Uconnect rendszer (Uconnect 5, 7 és 8.4 NAV) fejlett kommunikációs, szórakoztató és navigációs szolgáltatásokat nyújt. Ezek az új, negyedik generációs Uconnect rendszerek színes LED műszeregységet, választhatóan 5,0, 7,0 vagy 8,4 colos érintőképernyőt többujjas nagyítással, valamint Apple CarPlay és Android Auto funkcionalitást kínálnak. Az új generációs Jeep Wrangler fejlesztése során kiemelt figyelmet szenteltek a biztonsági szolgáltatásoknak, így a modell több mint 75 különböző aktív és passzív biztonsági, illetve vagyonvédelmi funkciót kínál. A Wrangler észak-amerikai modellkínálatában új, fejlett és takarékos erőforrások jelennek meg: ilyen a vadonatúj, 2,0 literes, soros négyhengeres turbómotor, vagy a 3.0 V6 EcoDiesel, amelyekhez az új nyolcfokozatú automata sebességváltó társul.

Az európai bevezetésre 2018. első feléig még várnunk kell. Addigra ráadásul lehullhat a lepel a már tesztköreit futó pick up verzióról is, ami szintén hatalmas durranás lehet az amerikai és az európai piacon is.