Renault-nap Páskomban - Néhány új szín, hatalmas hátsók és sok-sok Renault a világ végéről

Hiába kel fel úgy nap, mint nap nyuszika a kerekerdőn, az Óperenciás tengeren és az üveghegyen is túl, ahol a madár sem jár, hogy „jaj, de nagyon messze lakom”, téved. Mert ő még valószínűleg sosem járt a lajoskomáromi Páskom Cottage-ban, mert akkor tudná, hogy hol a messze. Valójában ugyanis itt van a világvége, Páskomban, ahol megismerkedhettünk a legújabb Renault-kombikkal.

renaultcliograndtour15dcialize06Különben, ha a Páskom Cottage a világvégén „tanyázik” is, néhány napot, hetet, hónapot simán kibírnék itt. Akármilyen meglepő is, a világvége jó hely! Jó hely, mert szép: ízléses kuckók várják a vendégeket; jól főznek, van halastó, szauna, medence, és egy csomó ló a környéken, szóval minden, ami kellhet a pihenéshez. Nem mellesleg pedig közel a Balaton, az M7-esen pikk-pakk el lehet érni Budapestet vagy ugyanígy a szlovén határt. Szóval, a világvége nincs is olyan messze, Veszprémtől meg pláne. Csak sokan nem tudják!
Én is onnan tudom amúgy, hogy itt találkoztunk a legújabb Renault-kombikkal, melyeknek akkora „és olyan kívánatos” fenekük van, hogy simán a riói karneválon lenne a helyük. Ráadásul mindenki megtalálhatja közöttük a neki leginkább tetszőt: a kicsi popókat kedvelőknek ott a Clio Grandtour. Aztán azoknak, akik az átlagos méretű feneket szeretik, a Megane Grandtourt ajánlja a Renault, a hatalmas, orbitális hátsókért rajongóknak pedig ott a Talisman Grandtour. Rázni ugyan még nem tudják... Hogy mit tudnak viszont, az lejjebb rögtön kiderül.
renaultcliograndtour15dcialize04Akadt azonban egy kakukktojás is Páskomban, a normális Clio, nagy „kuffer” nélkül, úgyhogy kezdjük is vele, a szívtipró kiskocsival. A Clio negyedik generációja immár 2012 óta hódítja el sikerrel a vásárlók szívét, és nem túlzás azt kijelenteni, hogy a Renault egyik legfontosabb modelljét tisztelhetjük benne. A kétféle – ötajtós és kombi Grandtour - karosszériával kapható francia bestseller az idei évtől még vonzóbbá válik, elsősorban az áttervezett lámpatesteknek és a logót körbevevő hűtőrácsnak köszönhetően. Különösen a drágább kivitelek LED „Pure Vision” fényszórói vonzzák magukra a tekintetet, ám a C-alakú, LED-es nappali menetfénnyel menőző Cliók éjszaka is jól teljesítenek, hiszen ez a technológia 20 százalékkal erősebb a hagyományos, halogén megoldásnál. Persze, mi inkább ilyet fotóztunk, mivel a gyöngyházfehér fényezés jól mutat a fényképeken, s egyébként a négy új szín egyike, a mélyvörös, a titániumszürke és a ferritkék mellett. Feltétlen említést érdemel még a lecserélt felni és dísztárcsa-készlet, valamint az áttervezett hátsó lökhárító. Biztosan észrevették, hogy időközben – a képeken és a szövegen keresztül - valahogy beszivárgott a cikkbe a 443 literes csomagtartóval büszkélkedhető Grantour verzió, ami amúgy nem baj, hiszen az eddig leírtak rá éppúgy érvényesek, s ez a továbbiakban is marad.
Belül szintén jól mutat a Clio, de ez nem azokon az apró módosításokon múlt, amit a tervezők a ráncfelvarrás során végeztek. Többek között áttervezték a volánt - a magasabb felszereltségi szinteknél barkás bőr bevonatot kaptak -, illetve modernebb stílusú és minőségibb kivitelű ajtóbetétek várják az utasokat. Emellett finoman átrajzolták a középső légbeömlőket, a tetőkárpit utasonkénti olvasólámpával gazdagodott, a belső világításról pedig immár LED-es fények gondoskodnak. Ráadásként a drágább verziók ülései még komfortosabbak, stabilabbak lettek.
renaultcliograndtour15dcialize05Az ötféle tetőszínnek, a négyféle dizájncsomagnak és a számtalan további, egyedi látványelemnek köszönhetően, 30-féle változatban kapható Clio felszereltségi szintjeit illetően is tartja a lépést a korral, már a belépő változat is online az R&Go rendszernek hála. Az R&Go úgy működik, hogy a sofőr okostelefonján keresztül azonnal kapcsolódik a Clio fedélzeti számítógépéhez, aki így hozzáférést kap a legfontosabb elérhető funkciókhoz: a navigációhoz, a telefonhoz, a multimédiához, valamint az autó egyes beállításaihoz. Ha valakinek ez nem elég, akkor választhat a 7 colos érintőképernyőn megjelenő Media Nav Evolution vagy R-Link Evolution rendszert is. Aztán van még párhuzamos, merőleges vagy halszálka parkolóba, félautomatán beálló Easy Park Assist segéd, záráskor becsukódó, elektrokróm bevonatos külső visszapillantó, megvilágított sminktükör, s végül, de nem utolsósorban Bose audiorendszer (hét hangsugárzóval).
Az új színek, fényszórók és felszereltségek mellé két új erőforrás is felsorakozik a Clio-kínálatába, méghozzá a dCi 110 és a TCe 120 egység. Mindkettőhöz hatsebességes manuális váltó jár alapra, de a turbós benzineshez EDC duplakuplungos automata is választható.
renaultmeganegrandtour15dcizen01S most következzenek a nagy fenekű Renault Grandtourok! Mind a Megane, mind a Talisman igen-igen formás hátsóval rendelkezik – Laurens van der Acker meg tökéletes plasztikai sebész -, és nem elég, hogy szándékosan nagyon hasonlítanak egymásra, még a méretükben sincs jelentős különbség. A kompakt méretű kombi raktere 521 dm3-es (a VDA szabvány szerint), a középkategóriásé pedig 572. Lehajtott ülésekkel már nagyobb a differencia, 1504 dm3 áll szemben 1681 dm3-rel, ráadásként mindkettőnél sík padló alakítható ki - a Talismannál némi játék után.
A motorpalettán is találunk átfedéseket, hiszen a Renault az Energy-család egységeit építi bele a különböző típusaiba. Így a Megane Grandtourban az 1.2-es TCe 100 és 130 lóerős változatai, valamint az 1.6-os TCe 205 lóerős kiadása teljesít szolgálatot, a Talismanban meg az 1.6 TCe 150 és 200 lovas verziója. Dízelfronton ugyanakkor az 1.5-ös dCi 90 és 110, valamint az 1.6-os 110 és 130 és 160 aggregátokat fedezhetjük fel, az első kizárólag a Megane-hoz, az utolsó csak a Talismanhoz rendelhető. Hatfokozatú manuális, és hat vagy hétsebességes duplakuplungos automatával szerelve. A 4CONTROL futómű, a MULTI-SENSE rendszer, valamint a legmodernebb vezetőtámogató berendezésekkel támogatott élvonalbeli biztonság szintén a Megane és a Talisman egyik fő ismérve, előbbiek ugyan nem járnak alapáron a Megane-hoz, de megéri elgondolkodni rajtuk.
Ezzel véget ér a mai fenékparádé, én csak javasolni tudom, hogy menjenek el, próbálják ki 4Controllal, MULTISENSE-zel. Mi is azt tesszük, feliratkozunk egy tesztautóra, úgyhogy majd újra jelentkezünk.