Nissan Micra 2017 - A forradalom elkezdődött

A Nissan alapjaiban újragondolta a kisautók között vitézkedő Micrát, melynek forradalmi végeredményét a Párizsi Autószalonon csodálhatta meg a közönség.

nissanmicra2017„Az első Micra több mint 30 évvel ezelőtti megjelenése forradalmi változásokat hozott a szegmensben, és egyben a Nissan történetében is új fejezetet nyitott. A Micra ötödik generációja legalább ennyire forradalmi, és ismét újraértelmezi, mit kaphatnak, illetve mit várhatnak el az autóvásárlók egy csapotthátú modelltől” – mondta el Carlos Ghosn, a Nissan Motor Co. vezérigazgatója.
A kifejezetten Európát megcélzó Micra utolsó nemzedéke nemcsak feltűnő jelenség, hanem elődjénél alacsonyabb, szélesebb és hosszabb karosszériája nagyobb helykínálatot is biztosít. Emellett a kisebb hengerűrtartalmú, turbós motorokhoz és az agilis mozgásra tervezett karosszériához innovatív biztonsági megoldások társulnak. Nézzük őket részletesen!
nissanmicra2017bA Párizsban leleplezett Micra a Nissan legújabb formanyelvét testesíti meg, jellegzetes dizájnmegoldásokkal és érzelmeket megmozgató karosszériaformákkal. A formatervezési megoldások között megtalálható a jellegzetes, V-alakú hűtőrács és az ebből kiinduló, az autó teljes hosszában végigfutó kontúrvonal, a bumeráng formájú fényszórók, valamint a tágasságérzetet növelő – egyébként szintén a Nissan védjegyének számító –, lebegő hatást keltő tető. Érdekes dizájnmegoldás a C-oszlopba rejtett ajtókilincs, vagy a légterelőként is szolgáló, meghosszabbított tető. Modern, naprakész kiállásához a tízféle életteli fényezés is hozzájárul, köztük olyanok, mint az Energy narancsvörös. Az egyéb külső és belső egyedi kiegészítőkkel összesen 125 különböző variáció alakítható ki, így az új Micrát mindenki könnyen a saját stílusára formálhatja.
nissanmicra2017hMegnövelt szélességének és tengelytávjának köszönhetően a kis Nissan kategóriájának az egyik legtágasabb belterét kínálja. Tervezése során kiemelt figyelmet fordítottak a vezetési kényelemre és ergonómiára, ennek megfelelően az alacsonyabb üléspozíció a biztosabb vezetési érzeten túl a magasabb sofőrök számára szükséges extra helyet is garantálja. Ugyanakkor a kiterjesztett szárnyakat idéző műszerfal világos, elegáns és tágas térérzetet eredményez, a középkonzol 7 colos, színes központi kijelzőjével pedig teljes körűen vezérelhetők a Micra hang- és navigációs rendszere, illetve a későbbiekben elérhető Apple Carplay rendszerében letölthető alkalmazások is.
Az új Micra egyedi jellegzetessége még a hat hangszórót alkalmazó Bose® Personal® hangrendszer. A maga nemében egyedi, vezetőre optimalizált hangrendszer két Bose UltraNearfield™ hangszóróval és a vezetőülés fejtámlájába épített Bose PersonalSpace™ Virtual Audio Technology hangsugárzókkal megdöbbentően életszerű hangzást nyújt. Az autó többi utasa számára is élmény lesz a zenehallgatás az ajtókba épített, a mély tartományban is kiválóan szóló Bose Super65 hangszórókkal, illetve a tisztább hangzás érdekében a két A-oszlopba épített magassugárzóval.
nissanmicra2017cRáadásként a Micra fejlett biztonsági megoldások igen széles választékát nyújtja bármely felszereltségi szinten, életre keltve ezzel a Nissan Intelligens Vezetés koncepcióját. Ezen túl ebben a szegmensben elsőként tesz elérhetővé olyan technológiákat, melyek eddig jellemzően csak magasabb kategóriákban kaptak szerepet. Ilyen például az intelligens 360 Fokos Parkolókamera vagy a Sávelhagyást megakadályozó rendszer. Mindezt kiegészíti még az a gyalogosfelismerésre is képes Intelligens Vészfékezési Rendszer, ami a Nissan európai modelljein itt jelenik meg először, valamint a közúti jelzések felismerése és a holttér-figyelés.
Feltétlen említést érdemel még, hogy az új Micrát a nagyobb fokú menetkényelem érdekében Aktív Menet, illetve Aktív Nyomvonal-szabályozással szerelték fel, utóbbi az alulkormányozottság csökkentésével stabil vezethetőséget segít elő. Opcióként egy teljesen új fejlesztésű, speciális elektromos kormányszervó is rendelhető, ami a rövidebb kormányáttételnek köszönhetően gyorsabb irányváltásokat engedélyez. Az első osztályú menetkényelemből a jó hangszigetelés, valamint az optimalizált aerodinamika is kiveszi a részét.
nissanmicra2017aA motorok hatékonyságának javítása szintén előkelő helyen állt az új Micra fejlesztése során. Bevezetésekor háromféle erőforrással érkezik: kétféle - egy 73 LE teljesítményű 1.0 literes szívó és egy 90 LE teljesítményű 0.9 literes háromhengeres turbós – benzines, valamint egy szintén 90 lóerős, 1.5 literes dízel aggregáttal is rendelhető.
A Nissan Micra ötödik generációja lélegzetelállító formájával és izgalmas színeivel mindig kitűnik a tömegből, miközben tágas utasterével és modern megoldásaival azoknak is vonzó lesz, akik többet várnak a B-szegmens csapotthátúitól, és azoknak is, akik kifejezetten valami kisebbet keresnek. Európai forgalmazása 2017 márciusától várható.