Mercedes GT, GT C Roadster - Álompáros!

Mindkettő 11 másodperc alatt „dobja le” könnyű és elegáns vászontetejét, akár 49 km/h-s tempó mellett is. De ez a kétségkívül látványos mutatvány semmi ahhoz képest, hogy a „sima” GT Roadster 4, az erősebb GT C Roadster pedig 3,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s a kár 300 km/h-val is képesek száguldani. A Merdcedes-AMG újdonságai következnek!

mercedesamggtgtcroadster10Két új, izgalmas változattal bővül az AMG GT család, melyek a szokásos, lélegzetelállító menetteljesítmények mellett még intenzívebb élményt kínálnak a szerencsés pilótának és utasának. Na, ja, hiszen egyiknek sincs teteje, pontosabban alig 11 másodperc alatt képesek eltüntetni az optimalizált súlyú „vászonkapucnijukat”, akár menetközben is - 50 km/h-s sebességhatárig. Aztán jöhet a „ramazuri”, vagyis a száguldás nyitott tetővel és a színtiszta roadster érzés. Egyébként a háromféle – fekete, piros és bézs – színben választható tető szerkezete magnéziumból és alumíniumból készült, ami segít alacsonyan tartani az autók súlypontját.
S ha már a száguldásnál, a színtiszta roadster élménynél tartunk, akkor vegyük át újra az alapvető menetteljesítményeket: míg a GT Roadster 4, addig a GT C Roadster mindössze 3,7 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-t, végsebességük pedig messze meghaladja a 300 km/h-t (302 és 316 km/h).
mercedesamggtgtcroadster03A nyitott tetővel szó szerint lélegzetelállító gyorsulásról az AMG Panamerica rács mögött, illetve hosszú és izmos gépház alatt lapuló 4.0 literes, V8-as biturbó erőforrás tehet. A gyengébb AMG GT Roadster verzió csúcsteljesítménye „csak” 476 lóerő, az erősebb AMG GT C Roadster viszont már 557 lóerő leadására képes, miközben maximális nyomatékuk 630, illetve 680 Nm. A teljes fordulatszám-tartományban gyorsreagálású erőműhöz hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó kapcsolódik, a transaxle elrendezés ezúttal is ideális súlyelosztást biztosít. Ráadásul a vezető az AMG DYNAMIC SELECT vezérlő segítségével a körülményekhez, illetve az igényeihez állíthatja a működését, s a hagyományos C (komfort), S (sport), S+ (sport plusz) és az I (Individual-egyéni) üzemmód mellett a GT C Roadster egy további Race (Verseny) módot is felkínál. Ez természetesen nem pusztán az AMG SPEEDSHIFT DCT váltót szabályozza, hanem – többek között – az AMG Performance kipufogórendszerre is hatást gyakorol.
A nyers erő mit sem érne megfelelő „alap” nélkül: az AMG GT Roadster futóműve a motorsportokból származik. Az alumíniumból kovácsolt alkatrészeknek fontos szerepe van a rugózatlan tömegek csökkentésében, a GT C Roadster AMG RIDE CONTROL fokozatmentes, adaptív csillapítási rendszere pedig minden keréknél az aktuális útviszonyokhoz és sebességhez igazítja a lengéscsillapítást. Az aktív hátsótengely kormányzás szintúgy hozzájárul az erősebb roadster kimagasló mozgékonyságához, 100 km/h-s tempóig az elsőkkel ellenkező irányba fordulnak a hátsó kerekek, 100 km/h felett ugyanakkor ugyanabba az irányba állnak be – nagyban javítva a stabilitást. Kanyarban az elektronikusan vezérelt differenciálzár hatása is érezhető, a normál GT Roadsterben ugyanezt a feladatot egy mechanikus egység látja el.
Műszaki megoldásaikhoz hasonlóan a formájuk is zseniális, már álló helyzetben is hihetetlenül jól adják vissza a száguldás érzetét. Izmosak, agresszívek és elegánsak, amennyire csak kell; minden szögből, tetővel vagy tető nélkül, tökéletes látványt nyújtanak. Nem mellékesen az intelligens anyaghasználatnak hála, kifejezetten merev és könnyű a karosszériájuk, noha a kritikus pontokon – küszöb, szélvédőkeret, benzintank környéke – alaposan megerősítették azt.
mercedesamggtgtcroadster04A belső terük kialakítása tökéletesen passzol a külsejükhöz, így például a műszerfal jól hangsúlyozza az autó szélességét, akárcsak (kívül) az átrajzolt első lökhárító. Eközben az alacsony üléspozíció, a homorú ajtópanelek, továbbá a dinamikusan emelkedő középkonzol szinte egyesíti a pilótákat a gépeikkel, az opcionális AMG Performance ülések meg nemcsak kényelmesek, hanem AIRSCARF nyakfűtéssel is rendelkeznek. A többféle színű és anyagú kárpitok exkluzív hangulatot varázsolnak a kétszemélyes kabinban, egyúttal jól tükrözik a tulajdonosok egyéniségét is. Ha pedig valaki nem kíváncsi a V8-as erőforrás és a kipufogók muzsikájára, Burmester high end hangrendszerrel is rendelheti a csillagos kedvencét.
Ennyi fért a mai rövid bemutatónkba, most búcsúzunk az AMG GT család legújabb álompárosától. De a Párizsi Autószalonon garantáltan összefutunk velük, s akkor majd megírjuk a benyomásainkat. Addig meg lehet nézegetni a képeket és a videót! Viszontlátásra!