Seat Ateca - Első benyomások

Végre megérkezett Magyarországra a SEAT Ateca, s a hazai sajtó képviselőjeként az elsők között próbálhattuk ki a szabadidő-autót. A spanyol rendszámos kompakt SUV a Somló-hegy lankáin és a Balaton körül tette meg első magyarországi kilométereit.

seatateca20Kívánni sem tudott volna jobbat: a SEAT Ateca a festői szépségű Somló-hegyen, illetve egy közeli motocross pályán teljesítette az első tesztnapjait, ahol mind a városi és mind a terepes tulajdonságait bizonyítani tudta. S bizony, a spanyol SUV az egyik legszebb magyar borvidék murvás-földes útjain ugyanolyan biztonsággal és komforttal szállította az utasait, mint normál közúton. Mindezek mellett vonzó forma, nagy hátsó lábtér, kiváló kezelhetőség és csendes motor jellemzi a SEAT Atecát, melynek egy 2.0 literes, négykerék-hajtású, dízel változatát nyúztuk a teszteken.
Hasonlóan jól teljesített a SEAT újdonsága a bakonygyepesi motocross pályán, ahol a komolyabb lejtők, oldaldőlések és hirtelen fékezések kemény kihívások elé állítják az autókat. Itt közvetlenül is láthat és érezhető volt a lejtmenet asszisztens vagy az off-road fékezések technikájának jelentősége, melyek az egyéb vezetőt segítő rendszerek mellett sokkal nagyobb biztonságérzetet adnak a vezetőnek és utasoknak egyaránt. Maga a táj és az első osztályú borászatok pedig kiváló hátteret jelentettek az Ateca első éles, magyarországi bevetéséhez.
Ahogy már elhangzott, nekünk a 2.0 literes, négykerekes, TDI változatot sikerült kipróbálnunk, ám a SEAT számos további változatban kínálja új Atecát. Erős, turbófeltöltésű benzines (TSI) és dízelmotorok (TDI) sorakoznak a palettán, amelyek a 115 lóerő és a 190 lóerő közötti teljesítménytartományt ölelik fel, s manuális vagy kettős tengelykapcsolós sebességváltón (DSG) keresztül csatlakoznak az első vagy összkerékhajtáshoz.
Utóbbi a világ egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb hajtásrendszere a világon: az ötödik generációs Haldex-technika a spanyol márka új fejlesztésű, hidraulikus működtetésű és elektronikus szabályzású lamellás tengelykapcsolóját alkalmazza. E konstrukció a hajtásrendszert érő minden hatásra villámgyorsan reagál, egyaránt jelentős pluszt kínálva az aktív biztonság és a menetdinamika terén.
seatateca18Az Ateca formavilága semmi mással nem összetéveszthető, a márkára jellemző formai nyelvezete SUV modellként is a dinamika és a funkcionalitás tetszetős kombinációja. Számos eleme, mint például a trapézalakú hűtőrács, a minimális rádiuszokkal és határozott élekkel kiformált, hangsúlyosan domborodó sárvédők és a nappali menetfény háromszögalakú világítási képe a márka olyan meghatározó dizájnikonjainak jellemzői, mint például a Leon.
A nagyméretű és magas hűtőrács magabiztosságot áraszt, miközben a határozott rajzolatú fényszórók aligha hagynak kétséget az Ateca dinamikai képességei felől. Az új SUV modellje mindemellett tekintélyes szélességével teljes mértékben közvetíti erőteljes kiállását, masszivitást és megbízhatóságot sugároz. A karakteres részletei közé tartoznak az Xcellence kivitel esetében a széria felszereltséget bővítő kellemes árnyalatú, ám intenzív fényt sugárzó Full LED fényszórók is, amelyek a nappali menetfény háromszög alakú világítási képével közösen semmi mással össze nem téveszthető megjelenést biztosítanak.
seatateca14Oldalnézete szintén egyértelműen utal a dinamikájára és menetteljesítményeire. A precíz vonalak, a lágy és folytonos formák például az ajtók alsó részén nem csupán a formatervezők kifinomult stílusérzékéről tesznek tanúbizonyságot, hanem a SEAT szerszámkészítői és gyártás technikusai kiemelkedő szaktudásáról is. A fekete szegélyű, enyhén szögletes vonalú kerékjáratokban még impozánsabb hatást keltenek az akár 19 col peremátmérőjű kerekek. Az oldalt némileg magasabbra nyúló, LED technikájú hátsó lámpák szintén az erőteljes övvonalat emelik ki.
Az Ateca 4,36 méteres hosszúsága mellett piaci szegmense legtágasabb térkínálatával szolgál, a lehető leghosszabb beltérrel és a legnagyobb, alapesetben 510, a 4Drive összkerékhajtású változatokban 485 literes csomagtartóval. Az alacsonyan húzódó rakodóperem jól mutatja, hogy a formatervezők az optimális használhatóságot is mindvégig szem előtt tartották. A rendről a csomagtér kettős padlózata gondoskodik, a hátsó ülések pedig egyszerűen a csomagtér felől is lehajthatók. A karosszéria nemcsak sokoldalúságával tűnik ki, hanem intelligens könnyűszerkezetes konstrukciójával is. Kiemelkedő merevsége mellett az Ateca szegmense legkönnyebb modelljeinek egyike, ami nem csupán városi forgalomban biztosít számára magas fokú agilitást.
seatateca11Az Ateca utastere tökéletes harmóniában áll a külsejével. Belterét szintén kifinomult, elegáns, mégis dinamikus karakter jellemzi, azon masszivitás és a biztonság érzetével, amit oly nagyra értékelnek a SUV modellek vásárlói. Kulcsfontosságú továbbá a megemelt üléspozíció, akárcsak a jármű mindenkor jól látható eleje, valamint az ajtók robusztus burkolatai.
A cockpitet a vízszintes vonalak határozzák meg, miközben egyértelműen a vezetőre összpontosít. A kezelőelemek csoportokba rendezve állnak kézre, a kijelzők, mint például az akár 8 col képátlójú infotainment képernyő, könnyen áttekinthetők. A magasan ívelő középkonzol újabb példája annak, milyen sikeresen ötvözi az Ateca a SUV modellek jellegzetesen biztonságos és masszív érzetét a rövid sebességváltókar sportosságával. A fény az utastérben is különleges jelentőségű. Az ajtók „vízesés stílusú” hangulatvilágításához egyéni ízlés szerint nyolcféle színtónus választható.
A színvonalas extrafelszerelések választéka a Full LED fényszóróktól fejlett vezetői segédrendszerek mint például az innovatív forgalmi torlódás asszisztens (Traffic Jam Assist) és az új vészhelyzet asszisztens (Emergency Assist) egész során át, az infotainment rendszerek 8 col képátlójú érintőképernyővel és Full Link csatlakozással működő, legújabb generációjáig terjed.
Röviden összegezve nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sokoldalú Ateca remek társ lehet a mindennapok során. Közben pedig vérbeli SEAT, sajátos formavilággal és modern műszaki megoldásokkal.