Opel Insignia Grand Sport - Igazi csúcsmodell

Könnyebb, nyúlánkabb és atletikusabb – az új Opel Insignia igazi csúcsmodell. Ám nemcsak a megjelenésre gyúrt rá a villámos márka zászlóshajója, hanem hatékonyság, vezetési élmény és a műszaki megoldások terén is a kategória élvonalába tör. Az első képek és információk következnek!

opelinsigniagrandsportTervezőit a Monza Concept inspirálta: az új Insignia Grand Sport fejlesztése során folyamatosan szem előtt tartották a korábbi tanulmányautó koncepcióját, hiszen a cél egy hozzá hasonlóan értéksugárzó, karcsú és atletikus forma volt. Az eredmény pedig...
Az első fényszórókat például egyértelműen a Monza Concepttől „nyúlták” le a designerek, hogy a prominens, mélyebben ülő hűtőmaszkkal kiegészítve széles, magabiztos arccal ruházzák fel az új Insigniát. Ugyanakkor a kupészerű tetővonalat, illetve az oldalsó ablakokat követő hangsúlyos krómlécek az autó nyúlánk sziluettjére hívják fel a figyelmet, a kettős szárny motívumát mutató, karcsú LED-es hátsó lámpákkal díszített letisztult far pedig komolyságot sugároz. Mindezek mellett az új Opel Insignia Grand Sport olyan áramvonalas és könnyed, amilyennek látszik: a korábbinál hosszabb karosszériához, tengelytávhoz és nyomtávhoz alacsonyabb önsúly (mínusz 175 kilogramm) és 0,26-os alaktényező társul.
Mark Adams, az Opel Design Europe alelnöke szerint feltétlen említést érdemel a szemmel is látható magas minőségi színvonal: „Folytonos vonalak, finoman kidolgozott felületek és precíz élek emelik ki a lenyűgöző designt. A ténylegesnél hosszabbnak, alacsonyabbnak és szélesebbnek látszik az autó – és nagyon értékesnek. Valamennyi designjellemzője technikai érzéket és kimagasló precizitást sugall.”
opelinsigniagrandsport02Az utastérben szintén érezhető a legapróbb részletek iránti figyelem. A vízszintes tagolású, karcsú és széles műszerfal jól követi az Opel designfilozófiáját, és egyszerre elegáns, könnyed és nagyautós. Az eddiginél három centiméterrel alacsonyabban ülő pilótát szinte körülöleli a középkonzol, a kellemes közérzethez a tiszta vonalak és kellemes felületek is hozzájárulnak. Az IntelliLink keret nélküli érintőképernyője gyorsan és ösztönösen, egyszerűen kezelhető, pont úgy, mint a három gombsor, melyek közül az alsó a vezetőtámogató rendszereket kezeli. A hátsó utasok inkább a méretnövekedést és az arányok optimalizálását fogják értékelni: a 92 milliméterrel nagyobb tengelytávnak és az új elrendezésnek köszönhetően 32 milliméterrel szélesebb a hely csípőmagasságban, a váll- és térdhely 25-tel nőtt, a fejmagasság nyolccal.
Komfort terén is magasra teszi a lécet az Insignia Grand Sport, mint eddig is, az Opel egyike a kevés gyártónak, akik az Egészséges Hát Munkacsoport (AGR) által minősített üléseket biztosítanak a bennülőknek. Ezek többek között elektromosan állítható ülésszegélyt, masszázs-, memória és szellőzőfunkciókat is kínálhatnak, de még a hátsó helyek is fűthetőek. A gyors be- és kiszállást a valamennyi felszereltségi szinthez alapáron járó, kulcsnélküli „Open Start“ zár- és motorindító rendszer garantálja. Eközben az utasok szórakoztatásáról és csatlakozásáról az Apple CarPlay és Android Auto rendszerekkel kompatibilis, legújabb generációjú IntelliLink gondoskodik. Ez nemcsak integrálja az okostelefont az autó szórakoztató-tájékoztató berendezésébe, hanem már kábel nélkül tölti is.
opelinsigniagrandsport03Küllemének megfelelő sportossággal megy az Insignia Grand Sport, mely már a bevezetésekor is turbómotorok és új generációs sebességváltók széles palettáját ajánlja. Teljesen új a programban a komfortosan kapcsoló, minimális súrlódású, csúcs-hatékonyságú nyolcfokozatú automata, mely egyelőre kizárólag összkerék-hajtással lesz kapható. Utóbbiban két elektromos működtetésű lamellás tengelykapcsoló helyettesíti a differenciált, és viszi át precízen, egyedileg az erőt a két hátsó kerékre – függetlenül az útminőségtől, nedvességtől, hótól vagy jégtől. Kanyarban például nagyobb forgatónyomaték jut a hátsó-külső kerékre, ezáltal nagyon pontosan fordul rá az ívre az Insignia Grand Sport, és csökken az alulkormányzottsági hajlama. Nem mellékesen szintén vadonatúj, öt lengőkaros hátsó futóművel társul.
Apropó futómű... az optimális menettulajdonságok alapja a továbbfejlesztett FlexRide futómű. Ez felügyeli a lengéscsillapítást, a kormányzást, a gázpedál jellegdiagramját és (automatikus váltómű esetén) a kapcsolási pontokat – önállóan, vagy a vezető által választható Standard, Sport és Tour módnak megfelelően. Egyes módokban direktebb a kormány és a gázvétel, illetve korábban vagy később avatkozik be az elektronikus menetszabályzó. Az adaptív futómű lelke az új központi „Drive Mode Control“ szoftver, amely folyamatosan kiértékeli az érzékelők jeleit s a beállításokat, illetve felismeri az egyéni vezetési stílust.
opelinsigniagrandsport09Nemcsak korszerű futóművével kelt mély benyomást az új Insignia Grand Sport, hanem modern asszisztens-rendszereivel is. A szó szoros értelmében fénypont az adaptív IntelliLux LED® mátrix-világítás második nemzedéke: immár 32, sorba rendezett fénydióda kapott helyet az Insignia alacsony fényszóróházaiban. További vezetőtámogató újdonság a head-up display, a 360 fokos kamera, az adaptív sebességszabályozó, az aktív sávtartó asszisztens és a kitolatási riasztó.
Az Opel új zászlóshajójának hivatalos világpremierje márciusban, a Genfi Autószalonon lesz.