Renault Megane GrandCoupé - Varsó felett az ég

Akkor már két hete nem látták a napot Varsóban. Sokszor zuhogott, máskor meg kegyetlen, hideg szél fújt, néha pedig összefogott a két égicsapás. Aztán megérkezett a magyar újságíró-különítmény, s végre az októberi délután felragyogott a nap! A Renault Megane GrandCoupé bemutatóján jártunk a lengyel fővárosban.

renaultmeganegrandcoupewarsaw01aEttől még persze felesleges lenne bármiféle következtetést levonnunk a magyar zsurnalisztacsapat vagy a Renault Megane GrandCoupé képességeit illetően, hiszen ahogy a mi felmenőink között sem voltak indián varázslók vagy esőcsináló sámánok, úgy a francia limuzinnak sincs jelentősebb befolyása az időjárásra. Egyszerűen csak mázlink volt. Ugyanakkor a Renault Megane szedán változata közel sem a szerencsére épít!
De kezdjük a legelején... habár a Renault Megane GrandCoupé négyajtós és Törökországban készül, mégsem a Fluence utódja. (Ami jó hír a szemnek, kevésbé jó viszont a pénztárcának.) Nemcsak azért, mert utóbbi bizonyos piacokon (például Dél-Amerikában) továbbra is kapható marad, hanem a teljesen eltérő műszaki „alap” okán. Az új GrandCoupé a Megane-család többi tagjához hasonlóan a jól ismert CMF C/D platformjára építkezik, s annak minden előnyös tulajdonságát megörökölte, mind dinamika, mind kényelem és technológia terén. Szemben a Fluence-szal, melyet eleve olcsóbb típusnak szántak (elsősorban a fejlődő piacok számára), így nem kapcsolódott szorosan a Megane előző nemzedékéhez.
renaultmeganegrandcoupewarsaw06Ugyan az új Megane GrandCoupé sem jut el a világ összes országába, de semmiképpen sem látszik „hátrányos helyzetű” modellnek. Sőt! Hihetetlenül eltalálták a formáját: a Megane-család stílusjegyei tökéletesen illenek a klasszikus, alapvetően konzervatív karosszériakialakításhoz. Egyszerre elegáns és dinamikus, amihez a 4,63 méter hosszú és 1,81 méter széles autó remek arányai, illetve a lendületes tetőív és a széles vállak és lámpatestek is hozzájárulnak. Ezeknek köszönhetően ráadásul éjjel-nappal Megane-ként azonosítható a GrandCoupé, a Full LED világítótestek pedig éjszakai is kiemelkedően teljesítenek. A társadalmi helyzetünk kifejezésére is alkalmas limuzin kilencféle színben lesz rendelhető, és akár 18 colos felni is választható hozzá. Erről azonban majd később szólok.
renaultmeganegrandcoupewarsaw19Következzen inkább a kabin, mely a 2,71 méter hosszúságú tengelytávnak hála, igencsak nagyvonalú helykínálattal várja az utasokat. Sorolhatnám az unalmas számokat: elöl 1441 milliméter, hátul 1377 milliméter jut a vállaknak, a könyökszélesség 1492/1413 milliméter, és így tovább. A lényeg azonban az, hogy négy átlagos méretű felnőtt kényelmesen elfér az utastérben, méghozzá a rengeteg fényt beengedő, nyitható üveg panorámatetővel együtt. Komfortosak az ülések, piactól és verziótól függően fűthetőek, mi több a vezetőé masszázsfunkcióval és elektromos deréktámasszal is rendelkezhet. A design és a minőség megegyezik a Megane-család többi tagjával, vagyis a GrandCoupéban is színre lép a színes HUD kijelző, a 7 colos TFT műszeregység és az akár 8,7 colos, álló formátumú multimédiás tablet. Utóbbihoz intuitív kezelésű R-Link 2 infotainment rendszer kapcsolódik, melyen a navigáció, a telefon, illetve a további alkalmazások akár hangvezérléssel is elérhetőek. Természetesen – a műszerfalhoz hasonlóan - személyre is szabható: három kezdőlappal és hat vezetői profillal operálhatunk; ezen felül számtalan csatlakozási – Bluetooth, egy vagy két USB, Jack dugó, 12 voltos csatlakozó, SD kártya olvasó - lehetőséget kínál. Innen aktiválhatók a fejlett vezetőtámogató rendszerek is, többek között az adaptív tempomat és az aktív vészfékező, a sávelhagyásra figyelmeztető (LDW), a követési távolságfigyelő, a közlekedési táblákat felismerő sebességtúllépésre figyelmeztető segéd, a holttér-, valamint az éberségfigyelő. Emellett van még tolatókamera, automatikus távfény és Easy Park Assist automata parkolórendszer. Vagyis a Megane GrandCoupé mindent tud, ami ma egy modern autónak tudnia kell. És egy kicsit többet is! A középkonzolon található MULTI-SENSE „gomb” segítségével ugyanis a vezetési élményt is a saját igényeinkhez, hangulatunkhoz igazíthatjuk, mivel az hatással van a gázpedál reakciógörbéjére, az EDC automata váltó működésére, a szervokormány keménységére, s nem utolsósorban a belső hangulatvilágításra, valamint a masszázs funkció intenzitására.
Mégis, a Megane GrandCoupé egyik legerősebb aduja az 550 dm3-es csomagtartója. Ez 20 dm3-rel meghaladja a Fluence kapacitását, ráadásként nagy nyílása van, s még a lökhárító alatt tett lábmozdulattal is nyitható. Az utastéri rakodóhelyeket is különös gonddal alakították ki, a hosszirányban állítható könyöklő három, a kesztyűtartó hétliteres, az ajtózsebek pedig másfél literes palackot is befogadnak.
renaultmeganegrandcoupewarsaw15Nem pusztán megjelenésében, hanem menettulajdonságait illetően is lendületes a négyajtós Megane. Az Energy motorcsalád turbófeltöltős benzines (1.2 TCe) és dízel (1.5 és 1.6 dCi) tagjai a 90 és 130 lóerő közötti teljesítménytartományt ölelik fel, melléjük csatlakozik még a 115 lóerős SCE (1.6 literes) szívó benzinmotor. Nem mellesleg mindegyik erőforrás „lebutítható” az ECO-móddal, melynek használatával akár 10 százalékkal csökkentheti a fogyasztást. A magas szintű hatékonyságból a váltók is kiveszik a részüket, öt- és hatfokozatú manuális, valamint X-Tronic vagy hat- és hétfokozatú EDC automata egységek állnak a vásárlók rendelkezésére.
Lengyelországban kizárólag a dCi egységeket próbálhattuk ki, méghozzá az erősebb 110 és 130 lóerős változatokat. Már a gyengébb verzió is megfelelő dinamikát nyújt a családi modell számára, 260 Nm-es csúcsnyomatékával előzések és sztrádázás során sincs „elveszve”. Az erősebb viszont valódi vezetési élményt nyújt, elég finoman hozzáérni a pedálhoz, mire azonnali és energikus gyorsulás a válasz. Kicsit hamarabb is éled, késlekedés nélkül reagál, élmény vele a vezetés. A hozzá kapott 18 colos felnikkel és /40-es gumikkal viszont kevésbé harmonikus, kényelmes a rugózása, mint az egy számmal kisebb felnivel szerelt és 20 lóerővel kevesebb ménest magáénak tudó kiadásé. Utóbbi remekül megszűrte az úthibákat, amellett, hogy kanyarokban is kellően stabil. Fogyasztásban ellenben nincs jelentős különbség kettőjük között, 5,1 (110 LE), illetve 5,7 literes (130 LE) átlagot produkáltak.
renaultmeganegrandcoupegyari06„Hallható”, hogy nagy gondot fordítottak a zajok távoltartására is: hab és filc szigetelés került a motorháztető alá, a nyitható rácsok mögé, a kerékívekhez, a lábtér és a csomagtér burkolata alá. Az akusztikus szélvédőnek és a vastagabb ablakok miatt meg a szélzaj is csökkent.
Már nem maradt más hátra, mint elárulni az árát, ám ezzel most adós maradok. Egyelőre nem ismert a francia újdonság ára, ami biztos, hogy valamennyivel drágább lesz az ötajtós Berline típusnál. Hiába, a Megane GrandCoupé osztályon felüli érzést nyújt, pazar formába csomagolva. Reméljük, hogy Magyarországon újra „összeakadok” vele.