Škoda Kodiaq - A kezdet

Megannyi előzetes információ és fotó után végre hivatalosan is megérkezett a Škoda első nagyméretű SUV-ja, a Kodiaq. Következzenek a részletek!

skodakodiaq06Kezdjük a méretekkel! A négykerekű cseh medve 46977 milliméter hosszú, 1882 milliméter széles és 1676 milliméter magas (a tetősínekkel együtt). A Volkswagen csoport MQB platformjára épülő Kodiaq tengelytávja 2791 milliméter, s az opcionálisan hétszemélyes utastér kifejezetten jó paraméterekkel rendelkezik. A kabin teljes belső hossza 1793 milliméter, a hátsó lábtér így 104 milliméteres, könyökszélességben pedig elöl 1527, hátul 1510 milliméternyi tér várja az utasokat. S ezzel még nincs vége, az ötszemélyes verzió csomagtere alapra 720 literes, és akár 2065 literesre is bővíthető. A második, 60-40 arányban osztott üléssor 18 centiméteres sínen mozgatható, és természetesen a háttámlák dőlésszöge is változtatható. Végeredményben egy 2,8 méter hosszú tárgyat is könnyedén elnyel a Kodiaq belseje, miközben a 4x4-es, TDI változat mögé egy 2,5 tonnás utánfutó is utánaköthető. Egyelőre ennyit a számokról!

Az Octáviánál mindössze négy centiméterrel hosszabb karosszéria és a remek térkihasználás mellé a Škodától megszokott és elvárt, letisztult és feszes design társul, melynek köszönhetően a nagyméretű SUV ugyanúgy alkalmas üzleti fellépésre, mint családi és szabadidős használatra. Ugyanakkor felépítésének köszönhetően a Kodiaq nyilván robusztusabb a „hagyományos” Škodáknál, de - ahogy már fentebb írtam - nem mellőzi a Škodákra jellemző stílusjegyeket sem. Így a rövid túlnyúlásokon és az enyhén szögletes kerékdobok mellett vízszintes vonalak tagolják a szabadidő-autó kasztniját, s a karakteres első-hátsó fényszórók a cseh kristályipar legszebb tradíciói szerint készültek. A 14 féle színben választható, 0,33 cx értékkel (aerodinamikai jellemzővel) büszkélkedő cseh újdonságot egyébként éjszaka is könnyű felismerni C-alakú hátsó fényeiről. Utastérben ugyanezek az ismérvek felfedezhetők, egyszerű, letisztult függőleges és vízszintes vonalakkal rajzolták meg a formatervezők a műszerfalat, a középkonzolt és az ajtókárpitokat. A magas szintű ergonómiához ugyanúgy hozzá tartoznak a nagy kerek műszerek, mint az új elektromechanikus rögzítőfék, vagy az opcionálisan rendelhető, 8 colos érintőképernyő. Az alapfelszereltségnek ugyanis „csak” egy 6,5 colos kijelző, valamint a hozzá kapcsolódó Swing infotainment rendszer a része, de már ez is tudja a Bluetooth-os okostelefon kapcsolódást vagy a Škoda Smartlink funkciót. Utóbbi támogatja az Apple Carplay és az Andrid Auto alkalmazásokat is. Emellett a legújabb csatlakozási lehetőségekkel felvértezett Amudsen vagy Columbus navigációs infotainment berendezéssel, fűtött volánnal, szellőztethető első ülésekkel, Alcantara kárpitozással, s akár 10 hangszórós, 575 watt kimenő teljesítményű Canton hangrendszerrel is elérhető a Kodiaq.
skodakodiaq27Feltétlenül említést érdemel a Škoda SUV biztonsági felszereltsége, kezdve a merev utascellától, a modern vezetőtámogató rendszereken át, a Škoda Connect által biztosított Care Connect szolgáltatásokig bezárólag. Ezek közül is kiemelendő a virtuális felülnézeti képet adó kamerarendszer, a városi vészféket (City Emergency Brake) is magában foglaló, gyalogosfelismerő Front Assist berendezés, az adaptív sebességtartó automatika (ACC), a sávtartó- (Lane Assist) és holttér-figyelő (Blind Spot) segéd, a sebességkorlátozásra és más közúti jelzésekre figyelmeztető jelzés (Travel Assist Sign), hátsó forgalom- (Rear Traffic Alert), valamint a fáradtság-figyelő. Vagyis a Škoda Kodiaq mindent tud, ami ma elvárható a legmodernebb autóktól.
skodakodiaq10Ezen felül ötféle erőforrással, illetve teljesítményszinttel kerül a kereskedésekbe a Kodiaq, a vásárlók két TSI és egy TDI motor közül választhatnak. A belépőmodell gépházteteje alá a 125 lóerős 1.4 literes TSI erőművet rejtették a mérnökök, de ennek az egységnek létezik egy erősebb, 150 lóerős változata is. Utóbbi ACT, azaz Aktív hengertechnológiával is bír, ami azt jelenti, hogy részterhelésnél a második és a harmadik henger lekapcsol az alacsonyabb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás érdekében. A 2.0 literes TSI benzines szintén nagyon hatékony, a 180 lóerő mellé 320 Nm-es nyomaték társul. Dízelfronton a 2.0 literes TDI aggregát teljesít szolgálatot, szintén kétféle – 140, illetve 190 lóerős – teljesítményszinttel. Nyilvánvaló, hogy mindegyik erőmű Euro6-os.
Ugyanakkor kiviteltől függően hatfokozatú manuális, vagy hat- és hétsebességes DSG automataváltó kapcsolódik hozzájuk, a hetes DSG teljesen új. Úgy fejlesztették, hogy a nagy teljesítményű motorok 600 Nm-es csúcsnyomatékával is megbirkózzon, miközben kifejezetten kompakt méretű.
skodakodiaq16Az elektronikus vezérlésű összkerék-hajtás az elöl McPherson, hátul négy lengőkaros tagokból álló futóművel együtt magabiztos futást és tapadást, továbbá első osztályú kényelmet garantál. A 17-19 colos felniken guruló SUV-ban persze – a mai divatnak megfelelően - van üzemmód-kapcsoló is, így a vezető a tetszése vagy a szükség szerint választhat a Normal, Eco, Sport és Snow (4x4-es verzió) lehetőség közül. Működése az opcionális DCC-re (Adaptív Lengéscsillapítás-szabályzásra) is hatással van.
A Škoda legújabb modellje, amelyik 2017 elején kerül forgalomba, felvonultatja a márka teljes arzenálját: nagyon tipikus formavilág, egyedülállóan nagy tér, gyakorlatiasan intelligens tulajdonságok, és innovatív technológiák, amelyeket általában csak a prémium kategóriában szoktak kínálni. Egyúttal a Škoda átfogó szabadidő-autós offenzívájának a kezdetét is jelenti.