Peugeot 3008 2016 - Kívül-belül lélegzetelállító

Még egyetlen métert sem tettem meg vele, épp’ csak beleültem, ám az új Peugeot 3008 gyakorlatilag már akkor „megvett kilóra”. Egészen pontosan az i-Cockpit, mely mind részleteiben, mind összhatásában zseniális. Szerencsére a körítés is teljesen rendben van. Tatán próbáltam ki a francia szabadidő-autót.

peugeot3008tata02Már az előző 3008-asnál is hasonló volt a helyzet: kényelmes és modern belseje bőven ellensúlyozta a kicsit esetlen, bumfordi külsejét, úgyhogy nem volt nehéz (meg)kedvelni a francia crossovert. Ennek ellenére ég és föld a különbség a két generáció között, s nemcsak az új modell ütős formája miatt. Míg a 2009-ben bemutatott, kerekded és nehezen kategorizálható első nemzedék inkább az egyterűek felé húzott, addig a 2016-os kiadás minden kétséget kizáróan a szabadidő-autók táborát gyarapítja. Teljesen tudatos és okos stratégia ez az oroszlános márka részéről: hiszen miközben a buszlimuzinok piaca folyamatosan szűkül, a SUV-ok népszerűsége világszerte rohamosan nő és csak nő. Mára oda jutottunk, hogy Európában minden tizedik eladott kocsi a C-szegmens szabadidő-autói közül kerül ki. De térjünk vissza a Peugeot 3008-ashoz, s annak futurisztikus kialakítású i-Cocpitjéhez, ami egy alul-felül csapott volánból, egy 12,3 colos LCD műszerfalból, valamint egy nyolc colos érintőképernyőből, s ezek igencsak különleges kombinációjából áll.
peugeot3008tata13Talán a bőrrel bevont kormánnyal kell a legkevesebbet foglalkoznom, a vezetés során úgyis mindig azt markoljuk, felesleges a szócséplés miatta. Annyit azonban megérdemel, hogy elmondjam: tág határok között állítható, szokás szerint multifunkciós - az egyik gombjával konfigurálható a műszerfal -, nem utolsósorban pedig apróbb, mint valaha. Mivel kellően kicsi, és alul-felül is lecsaptak belőle, nem takar bele a magasra pozicionált, (a Head-up Displayt is kiváltó) műszerfalba, mely - ahogy egyik kollégám fogalmazott – „tele van élettel”. Valóban, miután gombnyomással elindítottuk a motort, a 12,3 colos, nagyfelbontású képernyő is életre kel, s igen látványos designnal, képernyőváltásokkal, animációval és információáradattal szórakoztatja a vezetőt. Természetesen a mai divatnak megfelelően „személyre is szabható”, nézhetjük rajta a navigációt vagy a vezetőtámogató rendszerek működését, de választhatjuk a „minimalizált” üzemmódot is, amikor csak a sebességet mutatja. A lényeg, hogy néha azért az útra is figyeljünk :) Nem kevésbé modern és informatív a néhány fokkal a pilóta felé fordított és szintén magasan elhelyezkedő, kapacitív technológiájú, nyolc colos érintőképernyő, amit tabletként használhatunk, s a legfontosabb kényelmi – rádió, légkondicionáló, navigáció, telefon, illetve az autóbeállítások - funkciók elérhetők róla. Ugyanakkor a legfontosabb funkciók külön gombokat kaptak, méghozzá nem is akármilyeneket, hanem szemet gyönyörködtető „zongorabillentyűket”, illetve egy külön hangerő-szabályozót.
peugeot3008tata16Itt érdemes megjegyezni, hogy az online TomTom navigáció három dimenzióban jeleníti meg az épületeket és a látványosságokat, a Mirrror Screen funkció az okostelefon kijelzőjét az érintőképernyőre „tükrözi”, illetve az AndroidAuto és az Apple CarPlay protokollokkal is kompatibilis az infotainment rendszer. Ezáltal a sofőr abszolút biztonságosan használhatja vezetés közben a telefonját, anélkül, hogy egyetlen pillanatig is levenné a tekintetét az útról.
Ha pedig már a biztonságnál tartunk, itt említeném meg, hogy utolsó generációs, továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszerek is ügyelnek a bennülők biztonságára, többek között automatikus vészfékezés és ütközés veszélyére figyelmeztetés, akaratlan sávelhagyásra figyelmeztető asszisztens, éberségfigyelő, automatikus távfényszóró-bekapcsolás, sebességkorlátozó táblák felismerése, adaptív tempomat és aktív holttér-figyelő rendszer. Ezen felül a város közlekedés során segíthet a 360 fokos nézetet adó Visio Park kamerakép, illetve az automata Pask Assist parkolósegéd.
peugeot3008tata14S ezzel még nincs vége a technikai arzenálból való csemegézésnek, mert bizony csak válogatok a rengeteg újdonság, innováció közül, most a FOCAL hifi következik. Az egész világon elismert francia márka kifejezetten a 3008-ashoz tervezte a nagyteljesítményű, 10 hangszórós, exkluzív hangrendszert, tiszta és árnyalt hangzással elkápráztatva az utasokat. Az i-Cockpit Amplify opció számomra már a „parasztvakítás” kategória, mindenesetre a segítségével még inkább az ízlésünkhöz igazíthatjuk az utasteret, méghozzá az érzékszerveink stimulálásával. Például szabályozható a hangulatvilágítás fényereje, többféle „zenei beállítás” áll a rendelkezésünkre, többféle masszázsfajt kényezteti a testünket, végül, de nem utolsósorban pedig egy illatosító is hozzájárul a kellemes atmoszférához. Alapvetően kétféle – a dinamikus Boost és nyugodtabb Relax - alaphangulat közül dönthetünk, melyeket aztán tetszés szerint alakítgathatunk...
peugeot3008tata12A design mellett feltűnően igényes az anyagválasztás, jó minőségű műanyagok, szaténfényű krómbetétek, karbonhatású felületek vannak mindenhol, de ami a legjobb, hogy a műszerfalon is végigfutó laxástextil nagyon barátságos, otthonos légkört teremt.
Persze, így leírva nem ugyanaz, mint ténylegesen, beülni, látni és megfogni, ajánlom, hogy menjenek el, s győződjenek meg róla személyesen. Akkor az is kiderül, hogy a kompakt külső méretek (hossz/szélesség/magasság: 4447/1906/1624 milliméter) tágas kabint rejtenek, ehhez a 2675 milliméteres tengelytáv is hozzájárul. A jó térérzethez a nyitható panoráma üvegtető is, azzal, hogy rengeteg természetes fényt enged be az utasfülkébe. A helykínálathoz hasonlóan a csomagtartó kapacitása is jelentősen nőtt, a kalaptartó alá 520 liternyi poggyász fér be, szükség esetén azonban egészen 1580 literig növelhető a tér. Ráadásul a Magic Flat ülésrendszernek hála, ilyenkor is sík padló alakítható ki, a raktér-fedél pedig kéz nélkül, lábmozdulattal is nyitható. Egyedül a kocsi súlya csökkent: a kifutó modellhez képest átlagosan 100 kilogramm a súlycsökkenés, amit elsősorban átgondolt anyaghasználattal értek el a fejlesztők.
peugeot3008tata06Ezek után már nem is kellene, hogy számítson, hogy milyen a külseje, ám ez nyilván nem így van. A Peugeot-nak viszont ezen a téren sincs szégyenkeznivalója! Az új 3008-ast majd szétveti az erő, annyira ütős a formája, hogy kétségkívül az egyik legvonzóbb modell az osztályában. Nemcsak a karosszériatípusra jellemző összes sajátos vonást – függőleges, markáns orr-rész, magas övvonal, nagy kerekek, emelt (22 centiméteres) hasmagasság, valamint széles védőelemek – felvonultatja elénk, hanem egyértelműen Peugeot-ként is azonosítható.
Az EMP2 padlólemezre készülő SUV hosszan elnyúló, vízszintes gépházfedele alá hatékony és takarékos Euro6.1-es benzin- és dízelmotorok kerültek. Az 1.2 literes PureTech 130 S&S és a 1.6 THP 165 S&S kipróbálására egyelőre még nem volt lehetőségünk, s a fogyasztási adatok sem állnak rendelkezésünkre. (Jövő tavasztól lesznek elérhetőek.) Helyettük az 1,6 literes, valamint a 2.0 literes BlueHDi erőforrásokkal mehettünk, utóbbi a GT sajátja. Mindkettő kétféle teljesítményszinttel kapható: előbbi csúcsteljesítménye 100 és 120 lóerő, utóbbié 150 vagy 180 lóerő lehet. A benzinesekhez hasonlóan hatfokozatú mechanikus vagy szintén hatfokozatú AISIN automatával választhatók, a 100 lóerős BlueHDi kivételével. Mindegyik bőséges nyomatékkal és megfelelő dinamikával mozgatja a jókora testet, természetesen a kisméretű kormány is hozzájárul a vezetési élményhez. A feszes hangolású, elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros egységekből álló futómű terepen sincs elveszve, „nehezebb” körülmények között a továbbfejlesztett GripControl segít be neki. Az ötféle – Normál, Hó, Sár, Homok, ESP Off – tapadási módot kínáló rendszert speciális, 18 colos M+S gumiabroncs-szett, valamint HADC, lejtőn történő elindulást segítő berendezés támogatja, s arra is képes, hogy a fékpedál nyomása nélkül, igen kicsi sebességgel, biztonságosan leengedje a gépet meredek lejtőn.
A ma kapható legtrendibb szabadidő-autó 5.800.000 forinttól elérhető – 1.2-es, 130 lóerős, háromhengeres Puretech aggregáttal és Access felszereltséggel. Engem a 3008-as már „megvett”. És Önök megvennék? (Novembertől kipróbálhatják, érdemes! Aztán meglátják!)