Škoda Octavia RS - Minden idők legerősebb Octaviája

230 lóerős, 2.0 literes TSI aggregátjával minden idők legerősebb Octaviájának számít az 2017-es RS, ám az új csúcsmodell nemcsak száguldani tud. Az infotainment, a connectivity és a vezetői segédrendszerek terén szintén mércéül szolgálhat az alsó középkategóriás modellek számára. Nézzük!

skodaoctaviars2017nAz új Škoda Octavia megjelenése – a hagyományoknak megfelelően – különösen sportos és érzelmekben gazdag, első pillantásra is lerí róla, hogy vérbeli csúcsmodell. Elejének újszerű kialakítása – a kristályszerű fényszórók, a korábbinál is szélesebb hűtőrács, illetve a méhsejt mintázatú rácsozattal ellátott légbeömlők hármasa – kifejezetten dinamikus, már-már agresszív hatást kelt, ugyanakkor az adaptív fényszóró-szabályzással működő, négy teljes LED-es egységből álló fényszóró az eredeti funkcióját is maradéktalanul kielégíti. Az autó hátsó részét az erőteljes, fekete diffúzorelem és a felette húzódó, széles vörös fényvisszaverő sáv határozza meg, ezeknek az elemeknek köszönhetően semmi mással nem téveszthető össze az RS-modell. További egyedi stílusjegy a Limousine csomagtérfedelén ívelő légterelő és a Kombi tetőspoilere, az összképet az immár alapkivitelben is LED-technikájú rendszámtábla-világítás teszi teljessé.
Az új Škoda Octavia RS utasterét sportos fekete tónus uralja. Az integrált fejtámlájú, részben vagy teljesen Alcantara-kárpittal bevont, határozott oldaltartást nyújtó RS sportülések mellé bőrbevonatú, multifunkciós sportkormány jár, DSG sebességváltó esetén pedig széria a mögötte megbújó kapcsolóbillentyű. Szintén az alapkivitel része a különleges hangulatú Ambiente-világítás, de a „versenyatmoszférához” a megvilágított ajtófogantyúk, az alumíniumfelülettel készülő pedálok, a RS-logóval díszített küszöbök is hozzájárulnak. Mindezek ellenére az RS megmaradt „Simply Clever” Škodának, többek között esernyő bújik meg az utasülés alatt, a kombi változat farából meg kivehető a LED-lámpa.
skodaoctaviars2017De még csak most jön a java! A lelkesítő karakterhez is hozzájáruló, a karosszériát 15 milliméterrel mélyebbre süllyesztő sportfutómű és az előd modellhez képest 30 milliméter szélesebb hátsó nyomtáv , valamint a vörösre fékezett féknyergek a magabiztos menettulajdonságokhoz, intenzív vezetési élményhez is nagyban hozzájárulnak, éppúgy, mint a progresszív kormányzás, az elektronikus differenciálzár hatású funkció (XDS+) és az adaptív futóműszabályzás (Dynamic Chassis Control; DCC) technikáival kiegészített elektronikus menetstabilizáló rendszer. Opcióként hanggenerátor (Performance Sound Generator) is rendelhető, melyet a menetprofil-választás lehetőségei között állítgathat a pilóta. További beállításokat kínál a DCC, a vezető három – Comfort, Normal és Sport - üzemmód közül választhat.
A Škoda Octavia RS 2.0 TSI új erőforrása immár 169 kilowatt (230 LE) leadására képes, maximális forgatónyomatéka pedig az 1500 és 4600 percenkénti fordulatszám közötti tartományon 350 newtonméter. Így az elsőkeres sportmodell álló helyzetből mindössze 6,7 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/h-s tempóra, végsebessége pedig 250 km/h. A gyári fogyasztási adat kevéssé érdekes, mindenesetre manuális sebességváltóval akár 6,5 liter üzemanyaggal is beéri. A 184 lóerős, 2.0 literes TDI változat nyilván ennél is takarékosabb, de valójában kit érdekel?! A 380 Nm-es nyomatéka sokkal meggyőzőbb, ahogy a gyorsulása is: esetében 7,9 másodpercig tart a „szokásos” sprint. Végsebessége eléri a 232 km/h-t. Ráadásul a 4,5 literes gyári fogyasztási érték mellé opcionális összkerékhajtás és DSG váltó társulhat.

Mint a modellsorozat minden tagja, az új ŠKODA OCTAVIA RS szintén a legújabb generációs infotainment-rendszerek kínálatával szolgál. A kapacitív érintőképernyők üveghatású felülettel készülnek (kivéve a szériafelszereltség Swing hangrendszere). A csúcsváltozatot itt a Columbus navigációs rendszer képviseli, 9,2” képátlójú monitorral, WLAN-hotspottal és extrafelszerelésként LTE-modullal.
skodaoctaviars2017aSzintén említést érdemel az Octavia RS vezetői segédrendszerének széles palettája, újdonságai közé tartozik az utánfutóval végzett manőverezést segítő vontatmány-asszisztens (Trailer Assist), a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járművekre figyelmeztető holttér-figyelő rendszer (Blind Spot Detect), valamint a parkolóhelyről kiálláskor az oldalról és hátulról érkező járművekre felügyelő kiállási asszisztens (Rear Traffic Alert).
skodaoctaviars2017bAz „RS” rövidítést 1974-ben használták először a márka versenyautóin, 2000 óta pedig a ŠKODA modellpalettájának sportos csúcsmodelljeit jelöli. A 2017-es kiadás büszkén viselheti az emblémát, hiszen minden idők leggyorsabb Octaviáját tisztelhetjük benne.