Ferrari California T - T, mint még több nyomaték

Méghozzá sokkal több: mintegy 49 százalékkal nagyobb az új, V8-as turbómotor csúcsnyomatéka a korábbinál, miközben 15 százalékkal kevesebbet fogyaszt. Ám a rajongókat valószínűleg ennél sokkal jobban érdekli az a tény, hogy a California T kirobbanóan jó formában van: nemcsak 3,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra, hanem megőrizte sportos eleganciáját és exkluzivitását is. És hogy szól...

ferraricaliforniat03Állítólag utóbbi, azaz a Ferraritól megszokott intenzív motorhang elérése jelentette a legnagyobb kihívást a California T tervezői számára. A várt eredményt olyan aprólékos tervezéssel és ügyes trükkökkel érték el, mint a síkban elhelyezkedő főtengely, a háromrészes öntött kipufogócső és az egyedi turbóház. Többek között ezeknek is köszönhető, hogy a V8-as erőforrás mind a beszívó, mint a kifújó fázisban erőteljes hangot hallat, amely a fordulatszám növekedésével aztán egyre erőteljesebbé válik.

És természetesen az első tengely mögé, az alváz lehető legalacsonyabb pontjára beépített, közvetlen befecskendezéses erőforrásnak, mely azonnali válasz- és gázreakciót, valamint a szívómotorokéhoz hasonló nyomatékgörbét biztosít. A 3855 cm3-es, nyolchengeres aggregát maximális teljesítménye 560 lóerő 7500-as fordulaton, csúcsnyomatéka pedig 755 Nm. Ebből már kiderült, hogy a California T literteljesítménye 145 lóerő/liter, amely egyedülálló a kategóriában.
ferraricaliforniat20Miként a Formula 1-ben is az idei évtől, a turbó alkalmazásával az üzemanyag-fogyasztás- és a CO2 kibocsájtás csökkentésének érdekében éltek a California T esetében. Előbbi körülbelül 15 százalékkal csökkent az előző modellhez képest, annak ellenére, hogy a teljesítmény 70 lóerővel és a forgatónyomaték 49 százalékkal növekedett. A károsanyag-kibocsájtás pedig 250 g/km, ez 20 százalékos csökkenést jelent. A California T motorja számos más Formula 1-es megoldással is gazdagodott: mint például az alacsony ellenállású turbólapátokkal.
ferraricaliforniat09Az azonnali gázreakció és a folyamatosan rendelkezésre álló őserő mellett a pontosabb visszajelzéseket szolgáltató, direkt kormányzás és a módosított futómű-beállítás is hozzájárul, hogy a California T vezetés közben valódi sportautóként viselkedik. Az új rugóstagok és az utolsó generációs Magnaride lengéscsillapítók egyszerre biztosítanak komfortos, mégis nagyon precíz futást a Ferrari számára, miközben a szintén vadonatúj F1-Trac menetstabilizáló szoftver a kanyarból való maximális kigyorsítást biztosítja. A CCM3 karbon-kerámia fékrendszer is extrém teljesítményre van tervezve, mely alig 34 méter alatt megzabolázza (értsd: megállítja) a Ferrarit 100 km/h-s sebességről.
ferraricaliforniat06Mint mindig, ezúttal is különleges figyelmet fordítottak a külső dizájnra is. Habár figyelembe vették a kifutó modell külső méreteit és a Ferrari hagyományait, mégis egy teljesen új karaktert álmodtak a California T számára. Az elegáns arányokat a Ferrari Styling Centre és a Pininfarina studio közösen valósította meg: egy hamisítatlan orrmotoros Ferrari formát sikerült alkotni. Elegáns, sportos és exkluzív. Míg a California T orrát és oldalsó részét a 250 Testa Rossa ihlette, addig a kompakt, erőtől duzzadó hátsó rész megrajzolásánál aerodinamikai szempontok játszották a főszerepet, az eredmény pedig tökéletes.
ferraricaliforniat17Hasonlóan sokoldalú a California T utastere: egyszerre áraszt magából melegséget és tökéletes minőséget, ráadásul ergonómiailag is kifogástalan. A kezelőszervek központi eleme a Ferrari-volán, amelyre az összes vezetéshez szükséges kapcsolót integrálták. Legalább ennyire fontos műszer a szellőzőrostélyok közé beékelt, TPE elnevezésű, turbónyomásmérő műszer is, illetve szintén a California T-ben mutatkozik be a 6,4 colos méretű, érintőképernyős Ferrari multimédiás rendszer új nemzedéke. További jó hír a Ferrari tulajdonosainak, hogy a csomagtartó a hátsó ülések lehajtásával bővíthető, akár lenyitott tető esetén is.
A California T számos fejlesztésen esett át, miközben sikeres jellemvonásait is megőrizte: a sikkes coupé 14 másodperc alatt átváltozik kifinomult kabrióvá. Az olasz modell a genfi autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek márciusban, de már a mai naptól megtekinthető online a www.ferrari.com weboldalon.