KIA Stinger - Beteljesült álom

A KIA Stinger nem kisebb feladatot vállalt magára, minthogy újradefiniálja a márkáról kialakult eddigi képet. Ennek megfelelően a dél-koreai Gran Turismo potens motorokkal és sokat ígérő hajtásláncokkal, valamint luxusszínvonalú belsővel érkezik meg - elsőként az Egyesült Államokba, majd év végétől Európába.

kiastingergt2018„A Stinger számunkra igazi álom, amely ma, itt Detroitban vált valósággá, miután tervezőink egy lelkes csoportja éveken át elkötelezetten és szenvedélyesen dolgozott rajta. A GT tanulmányautó tervétől kezdve a legendás Nürburgring versenypályán való finomhangolásig minden részletre megszállottként ügyeltek” – mesélte Orth Hedrick, a KIA Motors America terméktervezési alelnöke a bemutatón.
Vagyis a 2018-a KIA Stinger szoros formai és műszaki rokonságban áll a korábbi GT tanulmányautóval, ami nem véletlen, hiszen a dél-koreai márka vezetői merész, bátor formájú Gran Turismót szerettek volna. Méghozzá egy olyan modellt, mely nem elsősorban nyers erejével, brutális teljesítményével hívja fel magára a figyelmet, hanem fürgesége, gyorsasága mellett kellően komfortos is, képes kielégíteni az utasok luxus igényeit, s nem utolsósorban kecses, szenvedélyes formájú. A Stinger ilyen! Egyébként a Stinger tervezését Peter Schreyer, a KIA Motors vezető formatervezője és csapata felügyelte, a teszteket pedig jórészt a Nürburgringen végezték. Nézzük kicsit részletesebben!
A Stinger hangsúlyosan „farnehéz”, pontosabban a legfontosabb designelemek mind-mind a hátsókerék-hajtásra utalnak, úgy, mint a rövid első túlnyúlás és a hosszú gépháztető, a nyújtott tengelytáv, illetve a tekintélyes hátsó túlnyúlás. Ennek eredményeképp egy tökéletes harmonikus design született, mely egyszerre sportos és elegáns, s nem túl agresszív.

Nem mellesleg aerodinamikai szempontból is perfekt a széles első és hátsó nyomtávon ülő karosszéria, az orrkialakítás, a kerékdobok kopoltyúi, a sima fenéklemez és a hátsó diffúzor egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a levegő az ideális utat kövesse. Természetesen nem hiányozhat a KIA márkavédjegyének számító tigrisorr hűtőmaszk sem, mely komplex egységet alkot a LED-es fényszórókkal, hátul meg a négy ovális kipufogó teszi fel az i-re a pontot.
kiastingergt2018oAz alacsonynak tűnő kabinban mindent megkapnak az utasok, ami az utazásukat luxusélménnyé varázsolja. Elsősorban a 2905 milliméteres tengelytáv rendkívül tágas belsővel kecsegtet, s a csomagtér is elegendő helyet biztosít a poggyászoknak, a kényelmet pedig Smart Trunk funkció növeli. Aztán akár rendkívül puha Nappa bőrkárpitozás is elérhető, a határozottan formázott ülések pedig remekül tartják a testet. A középkonzolon vezeték nélküli, indukciós telefontöltőn kelhetnek életre az okoskészülékek lemerült akkumulátorai, továbbá van Bluetooth kihangosító, amely a kormány elengedése nélkül is kezelhető. Szintén említést érdemel a 15 hangszórós, 720 wattos zenei teljesítményű Harman Kardon audioberendezés, ám alapra is hat hangszórós hifi jár, 7 colos érintőképernyővel kiegészítve.
kiastingergt2018lA vízszintes tagolású, az utas előtt kimélyülő műszerfal is hozzátesz a jó térérzethez, a legfontosabb kezelőszerveket a vezető közvetlen közelébe telepítették, a műszeregység pedig analóg és digitális kijelzőkből áll. A nagy főműszert fémgyűrű keret emeli ki, mutatója pedig tűzpiros. A színes TFT panelen olyan adatok jelennek meg, mint a G-erők (elsősorban oldalgyorsulás kanyarban), pályán a köridők, a motorolaj hőmérséklete, valamint egyéb kiegészítő információk, mint a fedélzeti számítógép, a vezetői beállítások, a navigáció vagy a diagnosztikai adatok. A középkonzolt két részre osztották: az információs és szórakoztató egységek nagyméretű, színes érintőképernyőről vezérelhetők, míg alatta a légkondicionáló és a szellőzés vezérlőpanelje található. Feltűnő designelemek még a könnyed, légies ihletésű küllős szellőzők, melyek elöl és hátul is megtalálhatók.
kiastingergt2018mA 4830 milliméter hosszú és 1870 milliméter széles Stinger kiváló irányíthatóságának és kezelhetőségének, valamint a precíz futómű-geometria alapja az ultramerev vázszerkezet, mely egyúttal kiváló zajkomfortot is biztosít. Az elöl MacPherson, hátul multilink futómű-tagok mellett a KIA először alkalmaz elektronikusan vezérelt adaptív felfüggesztést (DSDC – Dynamic Stability Damping Control), amellyel igény szerint módosíthatók az autó menettulajdonságai. Bár az alapbeállítás mindig próbál alkalmazkodni a vezetőhöz, ez módosítható az útviszonyok és a vezetői stílus függvényében. A rendszer ötféle üzemmódba kapcsolható: Personal, Eco, Sport, Comfort és Smart. Az elektromos rásegítésű, változó áttételű R-MDPS (Rack-mounted Motor Driven Power Steering) kormányműnek hála a vezető sokkal közvetlenebbnek érzi az irányítást, továbbá elmaradnak a nemkívánatos rezgések a kormányoszlopon.
kiastingergt2018jA hosszú gépháztető alatt kétféle hosszirányban beépített, turbós benzinmotor dolgozhat, ám egyelőre mindkét egység fejlesztés alatt áll hivatalosan. Az alapot jelentő 2.0 literes, turbós négyhengeres Theta II sorozatú erőforrás becsült teljesítménye 255 LE (6,200/perc), maximális forgatónyomatéka 353 Nm - az 1,400-4,000/perc közötti fordulatszám-tartományban. Hasonló, a teljesítményt hitelesítő tájékoztató adatok már rendelkezésre állnak a 3.3 literes, V6-os ikerturbós Lambda II motorról is: ez várhatóan 365 lóerős lesz, 510 Nm-es csúcsnyomatékkal „kiegészítve”. A Kia célja, hogy a V6-os változat 0-100 km/h-ra 5,1 s alatt gyorsuljon, végsebessége pedig elérje a 269 km/h-t.
kiastingergt2018vA K900 luxusmodell után a Stinger a második Kia, amelyik megkapja azt a második generációs, nyolcfokozatú, kormányról is kapcsolgatható bolygóműves automataváltót, amit kifejezetten hátsókerék-hajtású típusokhoz terveztek. Akárcsak a felfüggesztésre és a kormányműre, a váltóra is hatással van az ötféle választható menetprogram, sőt a gázpedál érzékenysége is változik. Ráadásul igény szerint hátsó- vagy összkerék-hajtással is választható a Stinger. Utóbbi új, nyomatékvektoros (DTVC – Dynamic Torque Vectoring Control) rendszerrel dolgozik, amely figyeli a vezető utasításait, és az útviszonyokat (tapadás), majd ennek függvényében szabályozza a nyomatékot és a fékerőt a kerekeken. A hátsókerekes Stinger a hátsó tengelyen mechanikus önzáró differenciálművet kínál. További jó hír a Stinger pilótáinak, hogy a 3.3 literes, V6-os motor mellé 19 colos felnik és Brembo fékrendszer társul.
kiastingergt2018kVégül, de nem utolsósorban következzenek a Stinger fejlett biztonsági berendezései! A KIA most először alkalmazza az új, vezetőt figyelmeztető riasztást (DDA – Driver Attention Alert), amely hangjelzéssel és felirattal próbálja megakadályozni, hogy a sofőr menetközben elaludjon. Van még integrált automata vészfékezővel és gyalogosfelismerővel bővített ütközésre figyelmeztető rendszer, sávtartó asszisztens, dugóban araszolásra is képes, adaptív tempomat, hátsó keresztirányú forgalomfigyelő és HuD.
A KIA Stinger maga a megvalósult álom, egyben beváltja a dél-koreai márka ígéretét: sorozatgyártásba vitt egy vérbeli tanulmánymodellt. Európai forgalmazása 2017 végén kezdődik meg.