Opel ADAM ROCKS - „Kisvagány”

„Kisvagány”

Egyszerre vagány és karizmatikus, dögös és elbűvölő: az Opel ADAM ROCKS ügyesen ötvözi a mini-crossover kalandos természetét a nyitott autózás élvezetével. Már a nyáron kapható lesz!

opeladamrocks11ROCKS, mint városi mini-crossover. Mindössze 3,74 méter hosszú – a vele leginkább összemérhető, legkisebb autótípus is kerek 40 centivel hosszabb nála -, de olyan kiállása, karaktere van... mint egy városi parkour-sportolónak, aki a saját, különös módján használja akadálypályának az életterét. Talán ezt, a városban és a szabadban is érvényesülő személyes szabadságát tükrözik vissza a hagyományokkal szakító részletei, a markánsan erőteljes külleme.

opeladamrocks07Az ADAM ROCKS határozott egyéniségében döntő szerepet játszik a 15 milliméterrel megemelt, nagyobb szabadságot nyújtó futómű, amelytől rögtön magabiztosnak, férfiasnak látszik a német mini. Ugyanakkor számos alkatrészét módosították (a futóműnek), a direktebb kormány mellé új csillapítókat és rugókat kapott az ADAM ROCK, plusz mindehhez remekül passzoló 17-es vagy 18 colos könnyűfém kerekeket – Wild dizájnnal. A karosszéria alján végigfutó antracit színű védőburkolat szintén kiemeli az autó robusztus jellemét, egyben „magába zárja” a jellegzetes hűtőmaszkot és a keresztlécet. A matt krómozás a ködlámpákon, az irányjelzőkön és a ködzárófénynél, a LED-es nappali menetfénnyel „egy csapatot alkotva” pedig csak még vagányabbá varázsolják a mini crossovert, miközben az összképet ezüstös első-hátsó alvázvédő-lemez és krómozott kipufogóvég teszi teljessé.
opeladamrocks13Ha valakinek mindez nem elég, a kis Opel ADAM ROCKS személyre szabhatóság dolgában sem marad el a testvéreitől. Lebegő, a kasztni alsó részétől eltérő színű tetejének hála rengeteg variáció áll a vásárlók rendelkezésére, akik összesen 18 karosszéria- és 6 tetőárnyalat közül választhatnak. És eddig még nem is volt szó a nyitható vászontetejéről. Pillanatok - egészen pontosan öt másodperc - alatt kabrióvá alakítható a városi mini, s máris az égbolt a határ, anélkül, hogy ez a funkcionalitás vagy a karosszériamerevség rovására menne. Szuper! Egyébként pedig három rétegből áll, a középső neoprémből készül, így nemcsak optimális zajszigetelő, hanem időjárásálló és hosszú élettartamú. Ráadásul további önkifejező lehetőséget kínál fel a tulajdonos számára: lehet fekete, sötét vagy világbarna, attól függően, hogy melyik tetszik számára a leginkább.
opeladamrocks04Az ADAM ROCKS belseje - a külsejéhez hasonlóan – megnyerő. Két külön felszerelést terveztek hozzá a lakberendezők, egyedi műszerfallal, valamint új borításokkal. Egyikük még a koncepcióautó öröksége: az ülés és az ajtókárpit mogyorószínű Morrocana szövethuzatát ugyanilyen árnyaltú bőr kormánykerék és váltógomb, illetve barátságos „Surf“ dekorációs minta egészíti ki. A „Coffee Bean“ design kék díszvarrásai pedig kontrasztban állnak a sötétkék üléskárpittal és a fekete enteriőrrel.
opeladamrocks14Itt is ugyanúgy van lehetőség arra, hogy az egyéni ízlésünk szerint alakítsuk ki az ROCKS kabinját. Egyúttal nem hiányozhat a villámos apróság felszereléséből az Opel díjnyertes Intellilink rendszere sem, modern kapcsolódási lehetőségekkel és alkalmazásokkal. Mi sem természetesebb annál, hogy kompatibilis a legújabb Android- és Apple iOS-készülékekkel, az első osztályú képi és zenei élményről meg nagyfelbontású, hétcolos, színes érintőképernyő és hét hangszóró gondoskodik. A BringGo navigációs alkalmazás szintén elérhető hozzá, éppúgy, mint a rádiózáshoz a Stitcher és a Tune-In. Az Apple iOS-készülékekkel használható a Siri Eyes Free hangvezérlés is, amellyel beolvashatunk vagy diktálhatunk szöveges üzeneteket, miközben szemünk az úton, kezünk a volánon marad.
opeladamrocks08Mindezen túl az Opel ADAM ROCKS rövid gépházteteje is meglepetést tartogat: az új motorgenerációhoz tartozó 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo egység formájában. A két teljesítményszinttel, 90 és 115 lóerős változatban elérhető, kiemelkedő tulajdonságokkal bíró háromhengeres zaja és rengése minimális, nyomatéka viszont már alacsony fordulatszámon is jelentős. A fogyasztása ellenben csekély, a széria Start/stop rendszer segítségével akár 4,3 liter is lehet. Ezen felül az ADAM ROCKS rendelhető még a négyhengeres, 1,2 literes (51 kW/70 LE, 115 Nm), illetve 1,4 literes (64 kW/87 LE vagy 74 kW/100 LE) szívómotorral. Nem csupán az ADAM ROCKS motorja ünnepel premiert, hanem a sebességváltója is. Az egyliteres, közvetlen benzinbefecskendezésű turbó mindkét teljesítményváltozatához teljesen új, kompakt, hatfokozatú váltómű csatlakozik, komfortos és sima, precíz kapcsolásokat biztosítva.
A ROCKS új területet nyit meg az ADAM előtt“, mondta az Opel igazgatója, Dr. Karl-Thomas Neumann. „Utánozhatatlanul egyesíti a crossoverek magabiztos fellépését a nyitott autózás vonzerejével...”