Porsche 911 2020 - Végső fázisban

by Mészáros Gergely

2019 tavaszán lép piacra a Porsche 911 nyolcadik generációja, melynek fejlesztése jelenleg a végső fázisában tart. Vagyis teljes gőzzel tesztelik a prototípusokat a világ minden táján, s a fejlesztők az utolsó hangolásokat végzik. Közben egy kis bepillantást nyújtanak a mindennapjaikba.

Cserélnének velük? Pedig nem könnyű az életük: mind a mérnökök, mind az autók számára rendkívül kemény próbatételt jelent ez a folyamat. Akár 85 Celsius fokos hőmérséklet-ingadozást eredményező klímazónák között dolgoznak, mindeközben pedig több, mint 4 kilométeres magasságkülönbségeket küzdenek le. Bizonyítaniuk kell a nagyvárosok dugóiban, míg a másik oldalon új körrekordokat igyekeznek felállítani a különböző versenypályákon. Aztán a teszt végén minden egyes rendszernek pontosan olyan megbízhatóan kell üzemelnie, mint a program kezdetén.
„A 911 mindig is arról volt híres, hogy kiemelkedő teljesítményéhez és versenypályás képességeihez kiváló hétköznapi használhatóság társul“ - mesélte Andreas Pröbstle, az új 911 széria projektvezetője. „Ebből kifolyólag az előszériás prototípusokat rendkívül átfogó tesztsorozatnak vetjük alá: az autókat minden elképzelhető körülmények között, időjárási helyzetekben, illetve régióban bevetjük. A hajtásláncoknak pont olyan hibátlanul kell működniük, mint a folyadékoknak, a különféle rendszereknek, kijelzőknek, vagy asszisztenseknek. Csak az átfogó tesztelést követően bizonyosodhatunk meg arról, hogy a modell a világ minden táján hibátlanul fog szolgálni.“
A nyúzópróbák középpontjában a klasszikus Porsche-komponensek – mint például a futómű és a motor – állnak, amelyeknek az új generációs 911 esetében minden eddiginél szélesebb skálát kell lefedniük a kihegyezett teljesítmény és a hétköznapi használhatóság spektrumán. Ehhez jönnek a funkciós tesztek és a terhelési próbák a teljesen új műszereket és kijelzőket illetően. A maratoni próbatétel során különös figyelmet kapnak továbbá az új vezetőt támogató asszisztens rendszerek és a kibővített kapcsolódási lehetőségek: a Porsche Connect kezelését és funkcióit tekintve például nincs könnyű dolguk a fejlesztőknek és a tesztelőknek, a különféle országokban ugyanis eltérő szolgáltatásokkal működik a rendszer.
porsche911 2020dzsAz extrém éghajlati tesztekre többek között olyan forró helyszíneken kerül sor, mint a Közel-Keleten fekvő államokban vagy az Egyesült Államok Halálvölgyében, a Death Valley-ben; az akár 50 Celsius foknál is nagyobb hőségben a klímaberendezésnek, valamint a hőmenedzsmentnek kell tökéletesen helytállnia, de a belső tér elemeinek sem szabad a hőtágulás hatására alakot változtatniuk, az innen eredő utastéri zörgések ugyanis nem megengedettek. A finnországi, akár -35 fokos extrém hideg legalább ennyire kemény megpróbáltatást jelent az autók számára: itt olyan kulcsszavakat olvashatunk a tesztnaplóban, mint például a hidegindítás, a fűtés/klimatizálás, a trakció, a kezelhetőség, a fékrendszer viselkedése, valamint a menetdinamikai szabályozórendszerek reakcióinak gyorsasága. Az európai sarkkör kanyargós, kihívásokkal teli útjai optimális körülményeket biztosítanak egy sportautó teszteléséhez. A teszt magában foglalja a kínai nyúzópróbát is, ahol a jellegzetes helyi közlekedési struktúrán kívül a legnagyobb kihívást az igencsak eltérő minőségű üzemanyagok jelentik, márpedig ilyen körülmények között is üzembiztosnak kell lennie az új 911-esnek.
porsche911 2020Németországban a tradícióknak megfelelően a Nürburgring a Porsche tesztprogram egyik legfontosabb része: itt aztán kőkemény kiképzést kap a motor, a váltó, a fékrendszer, valamint a futómű. Olaszországban a Nardói csúcssebességű pálya jelent komoly kihívást, ahol nem csak az 911-esek végsebességét tesztelik, hanem mindeközben óriási terhelésnek van kitéve a hűtőrendszer, valamint kiválóan lehet vizsgálni a nagy sebességű stabilitást. A tengerszint alatt 90 méterrel fekvő amerikai Halálvölgyben (Death Valley) érik el a kísérleti járművek nyúzópróbájuk legalacsonyabb pontját, míg a legmagasabb helyszín a tengerszint felett mintegy 4.300 méteren lévő Mount Evans Coloradóban, ahol az oxigénszegény levegő jelentősen megdolgoztatja a Biturbo-feltöltést, valamint az üzemanyagrendszert. A próbasorozat végére összességében nem kevesebb, mint 3 millió kilométert abszolválnak a tesztautók.
porsche911 2020dKevésbé extrém, de éppen ilyen fontos a közúti forgalomban abszolvált hétköznapi próbatétel, amire leginkább Németország városaiban, országútjain és autópályáin kerül sor, hiszen az ügyfelek az esetek legnagyobb részében ilyen körülmények között használják autóikat. A nyúzópróba ezen szakaszában – természetesen a közlekedési szabályok betartása mellett – szintén jelentős kilométerfutást gyűjtenek össze a prototípusok, az elvárt tartósságot és hétköznapi használhatóságot, valamint üzembiztonságot bizonyítva. Nagy szükség van minden próbatételre, mert a sportautó-ikon nyolcadik generációjának nem szerényebb a küldetése, minthogy minden idők legjobb 911-esének kell lennie.