Toyota Corolla Sedan 2019 - A 12. generáció

by Mészáros Gergely

Az ötajtós és a kombi után, a Guangzhou Nemzetközi Autókiállításon lehullt a lepel a Toyota Corolla lépcsőshátú kiviteléről. A látványos formavilágú Sedan most először 1.8 literes öntöltő hibrid-hajtással is elérhető lesz Európában. 2019 tavaszán érkezik.

A Toyota Corolla hosszú évek óta a világ (egyik) legnépszerűbb autója, 1966-os bemutatása óta több mint 46 millió példány talált gazdára belőle a világ mintegy 150 országában. Immár a tizenkettedik nemzedéknél jár, s a Genfben leleplezett ötajtós, majd a Párizsban bemutatott kombi mellé most végre a négyajtós Sedan is felsorakozott.
A többi változathoz hasonlóan a lépcsőshátú is a japán márka TNGA GA-C padlólemezére épül, így megjelenésében és műszaki tartalmában is erős rokonságot mutat a testvéreivel. Ugyanakkor önálló egyéniség is, amit hatásosan hangsúlyoz a sorozat legnagyobb presztízsű tagjának az egyedi orrkialakítása és feneke. Elöl a Toyota jellegzetes és cseppet sem konzervatív Under Priority Catamaran dizájnfilozófiája köszön vissza. Az első sárvédők kétlépcsős vonalai még a többi Corolláénál is határozottabban fordulnak az alsó hűtőmaszk éleibe, a keskeny, de erősen térhatású felső maszk pedig közvetlenül a sarkokat is körülölelő fényszórókhoz csatlakozik, kiemelve az autó vonalait és magabiztos kiállását. Hátul a dinamizmust sugárzó lökhárító és fordított trapéz alakú csomagtérajtó határozza meg a Corolla kiállását, a szedán-specifikus hátsó lámpatesteket pedig krómdíszítés kapcsolja össze, vizuálisan is kiemelve a karosszéria szélességét. A mai divatnak megfelelően az első és hátsó LED fényvezető elemek még az éjszakai forgalomban is azonnal felismerhetővé teszik a Sedant.

Az új változat utastere – ugyanúgy, mint az ötajtósé és a kombié – tágas és kényelmes, nem mellesleg bővelkedik a kiváló minőségű anyagokban és a fejlett technológiai megoldásokban. Tengelytávja is megegyezik a Touring Sportséval, vagyis 2700 milliméteres, így a hátul ülő utasok lábtere is kifejezetten méretes. A magas színvonalú belső kényelmi szolgáltatásai között szerep többek között a könnyen használható, vezeték nélküli telefontöltő, a 8 colos multimédiás érintőképernyő, a 7 colos információs kijelző és a 10 colos képátlójú head-up display.
toyotacorollasedan2019gAzon kívül, hogy a modellcsalád különböző változatainak tervezésekor minden eddiginél szabadabb kezet engedett a fejlesztőknek, a GA-C platform a kiváló vezetési élményre is garancia. Az alacsony súlypont, a korábbinál 60 százalékkal merevebb karosszéria és az alapáras multi-link felfüggesztés csupa olyan tulajdonság, amelyek a lehető legtökéletesebb kezelhetőséget és menetstabilitást célozzák, méghozzá anélkül, hogy a vezetőnek kompromisszumot kellene kötnie a rugózási kényelem terén.
toyotacorollasedan2019Az új Corolla Sedan kétféle hajtáslánccal lesz elérhető. Ezek egyike csendes, gyors gázreakciójú, rugalmas és rövid szakaszokon tisztán elektromos hajtásra is alkalmas (konnektorból nem tölthető) 1,8 literes hibrid, amelynek összesített rendszerteljesítménye 90 kW/122 LE (DIN). A lépcsőshátú kivitel vegyes üzemben mért üzemanyag-fogyasztása így mindössze 3,4 l/100 km (WLTP 4,3 l/100 km), CO2-emissziója pedig 77 g/km1 (WLTP 98 g/km), miközben az autó a mindennapi használatban akár az út 50%-át is képes tisztán elektromos hajtással megtenni. A másik a felfrissített 1,6 literes, rugalmas és jó hatásfokú benzinmotor, amely hatfokozatú kézi-, vagy fokozatmentes (CVT) sebességváltóval is elérhető. Az erőforrás legmagasabb teljesítménye 97 kW/132 LE (DIN), vegyes fogyasztása pedig mindössze 5,8 l/100 km1 (WLTP 6,1 l/100 km). Ezzel a Corolla Sedan széndioxid-kibocsátása csupán 131 g/km1 (WLTP 139 g/km).
toyotacorollasedan2019cA Toyota valamennyi TNGA-alapú modellje kiemelkedő aktív és passzív biztonságot kínál, ezekhez az autókhoz - így a Corolla Sedanhoz is - széria a Toyota Safety Sense biztonsági technológiák legújabb, legfejlettebb változata. Az átfogó aktív biztonsági csomag része az éjszaka is működő gyalogosérzékelővel, valamint nappali kerékpáros-érzékelővel kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer (PCS), a teljes sebességtartományban működő adaptív sebességtartó automatika (ACC), a kormányzásba is beavatkozó sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA), a jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA), valamint az automatikus távfény-vezérlés (AHB) is. Újdonság a fejlett vezetéssegítő rendszerek körébe tartozó sávkövető asszisztens (LTA), mely – aktív ACC és az LTA mellett - finom kormánymanőverekkel segít a vezetőnek sávban tartani a járművet – még az autópályák enyhébb ívű kanyarjaiban is. Az új Corolla Sedan a Toyota Motor Manufacturing Turkey üzemében készül, és a modell európai specifikációjú változata 2019 első negyedévében érkezik meg a kontinens piacaira.