Range Rover Evoque 2020 - Új szintre lép

by Mészáros Gergely

A kategória- és stílusteremtő brit szabadidő-autó második generációja minden eddiginél magasabbra emeli a lécet – a formatervezés, a terepalkalmasság és a fenntarthatóság terén. Többek között új padlólemezzel, takarékos mild- és plug-in hybrid hajtásláncokkal, tágasabb utastérrel és forradalmi megoldásokkal – így például Terrain Response 2 rendszerrel és Ground Wiew technológiával - kerül a kereskedésekbe. 31.600 angol fonttól megvásárolható (a hazai ára egyelőre nem ismert).

Az eredeti modell evolúciójaként színre lépő új Range Rover Evoque még jobb lett, s minden eddiginél magasabbra emeli a lécet. Ami azért nem semmi annak tükrében, hogy a második generáció premierjének alkalmából összeszámolták, hogy a kompakt angol SUV az eddigi, nyolc éves pályafutása alatt több mint 217 nemzetközi elismerést gyűjtött be, és mintegy 772.096 példányban kelt el. Prémium mivolta ellenére.
Miként Finbar McFall, a Jaguar Land Rover globális marketing igazgatója bemutatta: „Nyolc évvel ezelőtt új piaci szegmenst teremtettünk, és a világ követett bennünket. Most újraalkottuk a kompakt luxus szabadidőjármű fogalmát. Az élvonalbeli formatervet és terepalkalmasságot a legmodernebb technológiákkal kombináló, új Range Rover Evoque minden eddiginél tökéletesebben elégíti ki gazdája minden elvárását, és a körülményektől függetlenül mindig gondoskodik arról, hogy elérjük úticélunkat.”
Az új Range Rover Evoque kifinomult módon tökéletesíti az összetéveszthetetlen karakterű, kupés sziluettet, mely a jellegzetes, ejtett tető- és emelkedő övvonalával azonnal és tévedhetetlenül Range Roverként azonosítható. A zseniális arányokkal bíró karosszériát a hangsúlyos vállrészek és az izmos kerékívek még erőteljesebbé varázsolják, ám az Evoque erőtől duzzadó, dinamikus egyéniségéhez a 21 colos keréktárcsák és a különösen keskeny, ékszer szépségű Matrix LED fényszórók is hozzájárulnak. A kasztniba simuló kilincsek is tovább erősítik az autó szoborszerű megjelenését, miközben az opcionális R-Dynamic kiegészítők és a polírozott vörösréz dekorációk még egyedibbé teszik az autót.

A finoman kidolgozott utastérben letisztult felületek és egyszerű vonalak találkoznak a gondosan megformált prémium anyagokkal. Ám bőrkárpit helyett olyan, újrahasznosított műanyagokból készített különleges kárpitanyagok választhatók, mint a Kvadrat gyapjúkeverék, a Dinamica® hasított bőr hatású prémium szövet, az Eucalyptus vagy az Ultrafabrics™ opciók. A pihentető kabinban kényelmesen, boldogon és egészségesen utazhatunk az olyan technológiáknak (is) köszönhetően, mint a gyorsabb szoftverrel felszerelt, dupla érintőképernyős Touch Pro Duo rendszer, a 16 irányban állítható ülések, vagy a nagyobb belső teret tökéletesen kiegészítő levegő ionizálás.
rangeroverevoque2019m01Az új Evoque alapterülete szinte megegyezik az elődjével, ugyanakkor már a Land Rover új, többféle anyagból felépülő prémium keresztmotoros padlólemezére (Premium Transverse Architecture, PTA) épül, és jóval több férőhelyet kínál, mint eddig. A megnyújtott tengelytávjának köszönhetően 20 mm-rel nőtt a hátsó térdhely, és az apró személyes tárgyak elhelyezésére is több megoldást kínál a kis Range Rover: a nagyobb kesztyűtartójában és a padlókonzoli tárolórekeszében akár egy táblaszámítógép, kézitáska vagy vizes palack is könnyedén elfér. A csomagtartója 10 százalékkal nőtt, immár 591 literes, ráadásul sokkal szélesebb, így könnyen elfér benne egy összecsukott babakocsi vagy egy golftáska. A második üléssor 40:20:40 arányban osztott elemeit lehajtva 1383 literesre nő a rendelkezésre álló tér.
rangeroverevoque2019nyAz új platformot már a villamosítás igényeit szem előtt tartva fejlesztették ki a Land Rover mérnökei. Így már a bevezetésétől kezdve a vásárlók rendelkezésre áll egy 48 voltos mild hibrid rendszer, míg a plug-in hibrid verzió körülbelül 12 hónappal később érkezik. Előbbbi a lassítás során rendszerint elvesző mozgási energiát a motorra ékszíjjal integrált indítómotor/generátor segítségével visszanyeri, majd azt a padló alatt elhelyezett akkumulátorban tárolja. 17km/óránál kisebb sebesség esetén a motor leáll, amint a vezető a fékpedálra lép. Elinduláskor pedig a rendszer az akkumulátorban tárolt energia felhasználásával segíti a gyorsítást, és ezzel üzemanyagot takarít meg. Emiatt a sűrű forgalmú lakott területeken csendesen és finoman közlekedhetünk. Az összes négyhengeres Ingenium benzin- és dízelmotorhoz társítható mild hibrid rendszer.
rangeroverevoque2019zA minden ízében Range Rover szabadidő-autó terepen és aszfalton egyaránt remekül helyt áll, méghozzá az időjárási viszonyoktól függetlenül. Az új Evoque összkerékhajtást, valamint második generációs Active Driveline technológiát kap, a takarékosabb üzemeltetést elősegítő, lekapcsolható hátsókerék-hajtással, míg az Adaptive Dynamics rendszer a kényelem és a dinamizmus optimális egyensúlyát kínálja. Eközben a Terrain Response 2 technológia automatikusan felismeri, hogy milyen jellegű felszínen halad a gépkocsi, és ennek megfelelően módosítja a beállításokat. Ráadásul a brit SUV gázlóképessége is javult: a korábbi 500 helyett immár 600 mm-es gázlómélységgel büszkélkedhet.
rangeroverevoque2019x02A Range Roverekre jellemző, legendás „kapitányi” üléspozíció is a digitális korszakba lépett: a kategóriában elsőként alkalmazott ‘ClearSight’ visszapillantó tükör HD videokijelzőként is szolgál. Amennyiben a hátsó utasok vagy terebélyes csomagok miatt nehézkes a kilátás hátrafelé, akkor a vezetőnek nincs más dolga, mint átbillenteni a tükör alján található kapcsolót, és a jármű tetejénél elhelyezett kamera éles, nagyfelbontású képen mutatja meg az Evoque mögötti területet. A monitor szélesebb (50°) látómezőt biztosít, illetve gyenge fényviszonyok mellett is kiváló látási viszonyokat teremt.
rangeroverevoque2019csMindemellett az új Evoque a világon elsőként alkalmazza azt a Ground View technológiát, amely a felső érintőképernyőre vetített kép segítségével gyakorlatilag átlátszóvá teszi a motorházfedelet. A Land Rover 2014-ben bemutatott Átlátszó Motorházfedél technológiáján alapuló megoldás különösen hasznos, ha problémás helyen kell parkolnunk, magas járdaszegélyre kell felállnunk, vagy kemény terepen haladnunk. Végül, de nem utolsósorban az Evoque az első olyan Land Rover, amely Intelligens Beállításokkal rendelkezik: ez a mesterséges intelligenciát alkalmazó rendszer képes megtanulni a pilóta szokásait, és fedélzeti komornyikként segíti gazdáját. Az üléshelyzet, a zeneválasztás és a klímabeállítások mellett az Evoque a maximális kényelem érdekében a kormánybeállításokat is képes módosítani.
rangeroverevoque2019g01Nick Rogers, a Jaguar Land Rober termékfejlesztésért felelős vezérigazgatója így foglalta össze az újdonság erősségeit: „A karosszérialemezek alatt műszaki és technológiai forradalom zajlik. A vadonatúj architektúra képes a plug-in és mild hibrid rendszereket is befogadni; az egyetlen elem, amelyet elődjétől megörökölt a modell, az ajtózsanérok. Az új futómű maximálisan kiaknázza a merevebb karosszéria adottságait, biztosítva a Range Roverre jellemző menetkényelmet és kifinomultságot. Nem mellesleg az Evoque minden eddiginél intelligensebb lett. Az infotainment rendszerünket vezérlő szoftvert tökéletesítettük, így még ösztönösebb kezelhetőséget kínál. A zökkenőmentes okostelefonos integrációt az újonnan bevezetett Apple CarPlay és Android Auto funkciók segítik elő."
rangeroverevoque2019gA londoni premieren egyébként számos Range Rover rajongó híresség - köztük Guy Ritchie, Richard Madden, Taron Egerton, Luke Evans, Stephen Graham, Edith Bowman és Mollie King – is részt vett, akik az Adwoa Aboah aktivista és modell által összeállított Boiler Room X Evoque műsort is megcsodálhatták. Valamint megismerhették a brit Mulberry luxusmárka az új utazótáska-kollekcióját, melyet a Range Rover ihletett, valamint a Zenith óragyártó legújabb limitált szériáját. Az új Range Rover Evoque már rendelhető, 31.600 angol fonttól.