Porsche Macan S 2019 - Új V6-os szívet kapott

by Mészáros Gergely

A Porsche az erőteljes Macan S modellváltozattal bővíti ki kompakt SUV sorozatának kínálatát, melynek gépházteteje alatt egy friss fejlesztésű 3-literes, V6-os turbós benzinmotor dolgozik, 354 lóerős csúcsteljesítménnyel és 480 Nm-es maximális nyomatékkal.

A Porsche Macan S-ben egy új fejlesztésű, 3-literes, V6-os benzinmotor teljesít szolgálatot, ahogy a bevezetőben már írtuk 354 lóerős maximális teljesítménnyel és 480 Nm-nyi csúcsnyomatékkal. Ez az előző generációhoz képest plusz 14 lóerőt és 20 Nm-t jelent, miközben a 0-100 km/h-s sprintidő az opcionális Sport Chrono csomaggal 5,1 másodpercre csökkent (5,2-ről), s akár 254 km/h-val is képes repeszteni a német szabadidő-autó.
A kiváló menetteljesítmények érdekében a mérnökök számtalan „cselt” bevetettek. Például a turbófeltöltőt a hengersorok között helyezték el, így a kipufogógáznak rövidebb utat kell megtennie az égésterek és a feltöltő között, ami jobb gázreakciót eredményez. A kettős megfúvású, ún. Twin-Scroll rendszerű turbófeltöltő pedig már alacsony fordulatszámokon is magas forgatónyomatékot szavatol. Az égéstér átdolgozott geometriája a középen elhelyezett befecskendezőkkel egyetemben szintén jobb hatásfokot eredményez, az alacsonyabb emissziókhoz ráadásul a korábbinál magasabb, 113 helyett immár 118 lóerős literteljesítmény párosul.
Természetesen a kiválóságáról híres futóművét sem hagyták érintetlenül: az eltérő méretű gumiabroncsokkal és Porsche Traction Management (PTM) intelligens összkerékhajtással ellátott modell első felfüggesztéseinél alumínium rugós tagok váltják le a korábbi acél elemeket. Az új konstrukció merevebb, mint a korábbi, továbbá kisebb súlya által csökkent a rugózatlan tömeg. Ennek eredményeképp a Macan még precízebben irányítható, ugyanakkor komfortosabban csillapít. Áthangolták a stabilizátorokat is, melyek semlegesebb viselkedésről gondoskodnak. A menetdinamika fokozásához továbbra is rendelkezésre áll az opcionális Porsche Active Stability Management (PASM) aktív lengéscsillapító-szabályozás, akárcsak az állítható magasságú légrugózás, valamint a Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) rendszer.

A mérnökök emellett rengeteget dolgoztak az új Macan S fékrendszerén is, mostantól még nagyobb élmény a fékezés is, többek között a jobb pedálérzetnek hála. A pilóta egy, a korábbi acélnál 300 grammal könnyebb fékpedált taposhat, mely ráadásul rövidebb karon keresztül továbbítja az erőt a főfékhengerhez. Ezáltal a fék nem csupán spontánabb, de a közvetlenebb összeköttetés révén precízebb a nyomáspontja. Mindezeken felül a zuffenhauseni szabadidő-autó dinamizmusát nagyobb méretű első féktárcsák hangsúlyozzák: átmérőjük 350-ről 360 mm-re, vastagságuk 34-ről 36 mm-re növekedett. A betétek pedig rézmentesek, opcionálisan pedig Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) kerámia fékrendszerrel is választható.
porschemacans2019aFeltétlen említést érdemel még, hogy a Macan S a frissített modellsorozat összes hozományát megkapta. Ide tartozik az autó teljes szélességében végighúzódó, 3D-s hátsó fénycsík, ami alapvetően meghatározza a SUV hátulját. Vagy a szériafelszereltség részét képező LED-es első fényszórók is, amelyekhez az opcionális Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) rendszerrel adaptív fényelosztás is elérhető. A 10,9 col képátlójú, Full-HD felbontású érintőképernyőről vezérelhető új Porsche Communication Management multimédiás/navigációs rendszer szintén szériafelszereltség már. Az új PCM minden modern kapcsolódási formát támogat, tartalmazza az online navigációt valós idejű forgalmi információkkal a „Here Cloud“ által, a telefon-előkészítést és két audio-csatlakozófelületet, az intelligens beszédvezérlés pedig még egyszerűbb kezelhetőséget biztosít. Az LTE telefonmodullal és SIM-kártya olvasóval kiegészített Porsche Connect Plus és a WiFi-hotspot funkció számos új Porsche Connect szolgáltatással egyetemben szintén széria.
porschemacans2019cVannak új opciók is: a 911-sorozatból ismert, opcionális GT-sportkormány a Macan S sportosságát emeli ki. Sport Chrono csomaggal kombinálva megkapjuk a volánba integrált üzemmódkapcsolót és az ún. Sport Response gombot. A vezetési komfortot pedig olyan új tételekkel lehet fokozni, mint például a torlódás-asszisztens, a fűthető első szélvédő vagy az ionizátor, ami az utastérben a levegő minőségét hivatott fokozni.
porschemacans2019dzAz új Porsche Macan S máris megrendelhető a Porsche Centrum Budapestnél, magyarországi alapára bruttó 68.682 euró, ami a kiszállítás költségét és a regisztrációs adót nem tartalmazza.