Range Rover Evoque 2019 - Nem csak egy mini Velar

by Szélpál Imre

Alig két héttel a nemzetközi premier után már Magyarországon is megtekinthettük a legújabb Range Rovert. Az Evoque új generációja úgy érkezik a piacra, hogy a prémium kategóriában messze a legkelendőbb volt az első generáció, ráadásul úgy, hogy az értékesített példányok háromnegyede a legmagasabb felszereltségi szintekből került ki. Magyarul nagyon jövedelmező volt az Evoque az elmúlt évtizedben. A látottak alapján a következő évtized is hasonló anyagi serrel kecsegtet majd, hiszen külső karakteréből talán veszített egy kicsit a modell, de a prémiumságon nem esett csorba. Tudom sok újságíró azt mondja, hogy ízlésen nem érdemes vitatkozni. Szerintem ez csak gyáva maszatolás, igenis van mit beszélni az ízlésről. Hiszen e nélkül nem létezne stílus, divat stb...
EvoqueBudapest2Amikor az első álcázott képek megjelentek a modellről már akkor felsóhajtottam, hogy nehogy a mai kornak megfelelendő egy mini Velart csináljanak egy olyan karakteres és mondjuk bátran korszakalkotó modellből, mint az Evoque. Hát megcsinálták. Mind kívülről, mind belülről elég sok a hasonlóság, de azért sikerült némi egyediséget is csempészni az új modellbe. Alapjába véve az a problémám a modellpolitikával, hogy eddig volt egy szép és karakteres Evoque, majd ezt követte a teljesen új dizájnú Velar. Pontosan ezért reménykedtem benne, hogy a tervezők lesznek elég bátrak és most is egy, a modellpalettával felvázolt stílustól elég jól eltérő modellt alkotnak. Nem így lett, de a közeli szemrevételezés során bebizonyosodott, hogy nem csak egy mini Velart sikerült összehozni.

Az eredeti modell összetéveszthetetlen dizájnjából építkező új Range Rover Evoque kifinomult módon tökéletesíti a karakteres kupés sziluettet, amelyet jellegzetes, ejtett tetővonal és emelkedő övvonal tesz a Range Rover család azonnal felismerhető tagjává. A kiemelkedő idomokat és arányokat a modell hangsúlyos vállrésze és izmos kerékívei teszik még erőteljesebbé; a részletek a 21 colos keréktárcsákkal együtt erőtől duzzadó, dinamikus szellemiségről tanúskodnak. Az olyan ékszer szépségű részletek, mint a különösen keskeny Matrix LED fényszórók az eddigieknél is kifinomultabb fényrajzolatot kölcsönöznek az autónak elöl és hátul egyaránt. A karosszéria síkjába simuló kilincsek még tovább erősítik a letisztult, szoborszerű megjelenést, míg a dinamikus irányjelzők jellegzetes és karakteres stíluselemek.
EvoqueBudapest3A modell vonzerejét opciós R-Dynamic részletek és polírozott vörösréz-dekorációk teszik még különlegesebbé. A finoman kidolgozott utastérben letisztult felületek és egyszerű vonalak találkoznak a gondosan megformált, prémium anyagokkal, és teremtenek együtt fényűző, minimalista, digitális utasteret. Bőrkárpit helyett olyan, újrahasznosított műanyagokból készített, prémium kárpitanyagok választhatók, mint a Kvadrat gyapjúkeverék, a Dinamica® hasított bőr hatású prémium szövet, az Eucalyptus vagy az Ultrafabrics™ opciók. Az utastér nyugodt, pihentető környezet, ahol kényelmesen, boldogan, egészségesen utazhatunk, köszönhetően az olyan technológiáknak, mint az új, gyorsabb szoftverrel felszerelt, dupla érintőképernyős Touch Pro Duo rendszer, a 16 irányban állítható ülések, vagy a nagyobb belső teret tökéletesen kiegészítő utastéri levegő ionizálás. A modell alapterülete szinte megegyezik az elődmodellével, ugyanakkor az új modell már a Land Rover új, többféle anyagból felépülő prémium keresztmotoros padlólemezére (Premium Transverse Architecture, PTA) épül, és jóval több férőhelyet kínál, mint eddig. A megnyújtott tengelytávnak köszönhetően 20 mm-rel nőtt a hátsó térdhely, és az apró személyes tárgyak elhelyezésére is több megoldást kínál az autó: a nagyobb kesztyűtartóban és a padlókonzoli tárolórekeszben akár egy táblaszámítógép, kézitáska vagy vizes palack is könnyedén elfér.
rangeroverevoque2019a01A csomagtartó (591 liter) 10 százalékkal nőtt, ráadásul sokkal szélesebb lett, így könnyen elfér benne egy összecsukott babakocsi vagy egy golftáska. A második üléssor 40:20:40 arányban osztott elemeit lehajtva 1383 literesre nő a rendelkezésre álló tér. Az új platformot már a villamosítás igényeit szem előtt tartva fejlesztették ki. A modell bevezetésétől kezdve rendelkezésre áll egy 48 voltos mild hibrid rendszer, míg a plug-in hibrid verzió körülbelül 12 hónappal később érkezik. A Land Rovernél első ízben alkalmazott mild hibrid hajtáslánc a lassítás során rendszerint elvesző mozgási energiát a motorra ékszíjjal integrált indítómotor/generátor segítségével visszanyeri, majd azt a padló alatt elhelyezett akkumulátorban tárolja. 17km/óránál kisebb sebesség esetén a motor leáll, amint a vezető a fékpedálra lép. Elinduláskor az akkumulátorban tárolt energia felhasználásával a rendszer segít a benzinmotornak a gyorsításban, és ezzel üzemanyagot takarít meg. rangeroverevoque2019e01Ennek köszönhetően finoman és csendesen közlekedhetünk sűrű forgalmú lakott területeken, az üzemanyag-megtakarításról nem is beszélve. Az összes négyhengeres Ingenium benzin- és dízelmotorhoz társítható mild hibrid rendszer CO2-kibocsátása akár 149g/km, az átlagos üzemanyag-fogyasztás akár 5,6l/100km (NEDC ekvivalens tesztprotokoll szerint). A 150 lóerős dízelmotorral szerelt, elsőkerék-hajtású Evoque CO-kibocsátása csupán 143g/km. A következő évben egy még takarékosabb plug-in hibrid (PHEV), valamint egy háromhengeres Ingenium benzinmotor érkezik. A minden ízében Range Rover kompakt szabadidőjármű terepen és aszfalton egyaránt helyt áll, az időjárási viszonyoktól függetlenül.
rangeroverevoque2019m01Az új Evoque összkerékhajtást, valamint második generációs Active Driveline technológiát kap, a takarékosabb üzemeltetést elősegítő, lekapcsolható hátsókerék-hajtással, míg az Adaptive Dynamics rendszer a kényelem és a dinamizmus optimális egyensúlyát kínálja. Az először a felsőkategóriás Range Rover modellen alkalmazott Terrain Response 2 technológia automatikusan felismeri, hogy milyen jellegű felszínen halad a gépkocsi, és ennek megfelelően módosítja a beállításokat. Az Evoque gázlóképessége is javult: a korábbi 500 helyett immár 600 mm-es gázlómélységgel büszkélkedhet. A Range Rover modellekre jellemző, legendás „kapitányi” üléshelyzet a digitális korszakba lépett: a kategóriában elsőként alkalmazott ‘ClearSight’ visszapillantó tükör HD video kijelzőként is szolgál. Amennyiben a hátsó utasok vagy terebélyes csomagok miatt nehézkes hátrafelé a kilátás, a vezetőnek nincs más dolga, mint átbillenteni a tükör alján található kapcsolót, és a jármű tetejénél elhelyezett kamera éles, nagyfelbontású képen mutatja meg a jármű mögötti területet.
rangeroverevoque2019vA monitor szélesebb (50°) látómezőt biztosít, illetve gyenge fényviszonyok mellett is kiváló látási viszonyokat teremt. Az új Range Rover Evoque emellett a világon elsőként alkalmazza azt a Ground View technológiát, amely a felső érintőképernyőre vetített kép segítségével gyakorlatilag átlátszóvá teszi a motorházfedelet, megjelenítve a jármű előtti terület 180 fokos képét. A Land Rover 2014-ben bemutatott Átlátszó Motorházfedél technológiáján alapuló megoldás különösen hasznos, ha problémás helyen kell parkolnunk, magas járdaszegélyre kell felállnunk, vagy kemény terepen haladnunk. Az Evoque az első olyan Land Rover modell, amely Intelligens Beállításokkal rendelkezik: ez a mesterséges intelligenciát alkalmazó rendszer képes megtanulni a vezető szokásait, és fedélzeti komornyikként segíti gazdáját. Az üléshelyzet, a zeneválasztás és a klímabeállítások mellett az Evoque a maximális kényelem érdekében a kormánybeállításokat is képes módosítani.
A Jaguar Land Rover egymilliárd angol fontos beruházással segítette elő a modell megszületését és piacra kerülését, ismételten hitet téve a brit autóipar mellett. A beruházás keretében 110 millió fontot fordítottak arra, hogy a vállalat halewoodi üzemében létrehozzanak az ultramodern, rugalmas gyártósort. A magyarországi ára még nincsen kőbe vésve, de a Mikulás segítői azt súgták, hogy az alapár 12,1 millió forintnál kezdődik majd, és a megrendelést már akár a karácsonyfa alá is odarakhatjuk. Az első ügyfeles autók a jövő év márciusában érkezhetnek Magyarországra.