Ford Fiesta ST-Line Red és Black Edition - Látványra gyúr

by Szimre

A Ford két új változattal, a Fiesta ST-Line Red Edition és Black Edition kivitelekkel bővíti a vadonatúj Fiesta kínálatát. A 2018-as évben eddig a Fiesta-eladások közel egyötödét kitevő, sportos Fiesta ST-Line modell Fiesta ST-Line Red Edition és Black Edition változatai egyedi, feltűnő külső és belső részletmegoldásokkal erősítik tovább az autó dinamikus stílusát, amit a Ford Performance izomautói ihlettek. A három- és ötajtós karosszériával egyaránt megrendelhető Fiesta ST-Line Red Edition és Black Edition modelleket a Ford 140 lóerős, 1,0 literes EcoBoost benzinmotorja hajtja, és sportos hangolású futómű gondoskodik az agilis, élvezetes menetteljesítményről. A Ford 2016-ban alkotta meg az ST-Line modellcsaládot azoknak a vevőknek, akiket vonz a Ford Performance modellek sportos hangulata, de nem igénylik a Ford Performance különleges motorjainak és futóműveinek extrém teljesítményét.

FordFiesta RedBlack 02Két izgalmas lehetőség
Az új Fiesta ST-Line Red Edition kivitel Race Red külső fényezését matt fekete (a szélükön ragyogó feketével kontúrozott) sávok díszítik, amelyek a tetőről a motorháztetőn át egészen az első légterelőig végigfutnak. A Fiesta ST-Line Black Edition változat fényezése Panther Black árnyalatú, és a matt fekete sávok kontúrja magas fényű vörös. Mindkét változaton a karosszéria színére fényezett, túlméretes spoiler látható, valamint vörös karimájú, Panther Black fényezésű 17 colos keréktárcsák és fekete külső tükörburkolatok, amelyeken egy vízszintes vörös sáv fut keresztben.
FordFiesta RedBlack 05A kontrasztos színtéma az utastérben is megjelenik. A részleges bőrkárpitozású sportüléseket, az ajtóbehúzó fogantyúkat, a középső szellőzőnyílások keretét és az utasoldali dekorációs elemet vörös betétek díszítik. Vörös öltésekkel készül a lapított alsó karimájú, bőrborítású kormánykerék, a váltókar szoknyája, a kézifékkar, a padlószőnyeg és a belső ajtóburkolat is. Az autóhoz megrendelhető az Apple CarPlay és Android Auto™ rendszerekkel kompatibilis SYNC 3 csatlakozás, aminek segítségével a Fiesta ST-Line Red Edition és Black Edition modellek vezetői hangvezérléssel és a 8 colos érintőképernyőn keresztül egyaránt kezelhetik az audiorendszert, a navigációt és a csatlakoztatott okostelefonokat.
FordFiesta RedBlack 07A SYNC 3 emellett a nagy felbontású audiofájl-formátumokat is felismeri, és a zenét a 675 wattos B&O Sound System tíz hangszórója sugározza az utastérbe. A csomagtérben elhelyezett mélynyomót és a műszerfal tetejére épített központi középhang-sugárzót is tartalmazó rendszer 360 fokos, prémium minőségű koncertélményt biztosít. A rendelhető felszereltség részét képező kényelmi és biztonsági berendezések sorában megtalálható a halogén fényű automatikus fényszóró, a LED nappali menetfény, a LED hátsó világítás, a statikus kanyarvilágítást biztosító ködfényszórók, a Sávtartó Asszisztens, a Sebességhatároló és a Hegymeneti Elindulássegítő is.
FordFiesta RedBlack 06Az autóban olyan fejlett vezetéssegítő technológiák működnek, mint a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a Közlekedési Tábla Felismerés, az Adaptív Sebességtartó Automatika és a Holttérfigyelő rendszer. A Ford erőteljes és üzemanyag-takarékos, többszörösen díjnyertes 140 lóerős 1.0 EcoBoost motorjával és csekély belső súrlódású hatfokozatú manuális sebességváltójával felszerelt autó üzemanyag-fogyasztása 4,9 l/100 km, legalacsonyabb CO₂-kibocsátása pedig 112 g/km. Az új Ford Fiesta ST-Line Red Edition és Black Edition modellek már megrendelhetők bizonyos európai piacokon.
FordFiesta RedBlack 03A Ford számos, az autók személyre szabását szolgáló opciót (például kontrasztos fényezésű tetőt vagy külső tükörburkolatot) is kínál a vadonatúj Fiesta vásárlóinak, akik olyan kivitelek közül választhatnak, mint a stílusos Fiesta Titanium, a magasabb kategóriákat idéző Fiesta Vignale, a SUV-ihletésű Fiesta Active crossover és a Ford Performance által fejlesztett vadonatúj Fiesta ST.