Porsche 911 Speedster - Korlátozott példányszámban

by Mészáros Gergely

Zöld lámpát kapott a tavaly koncepcióautóként debütált Porsche 911 Speedster, ám a versenytechnikát a mindennapi használhatósággal elegyítő, vezető-orientált sportkocsiból mindössze 1948 példány készül majd.

Miért éppen 1948? Hát azért, mert a Speedster koncepciója és még inkább a megjelenése minden Porsche sportautó ősét, az 1948-as 356 „NR.1” Roadstert idézi fel. Ugyanakkor a zuffenhauseni újdonság természetesen teljesen mai, modern: a fejlesztési alapokat a 2016-os 911R és a 911 GT3 biztosította. Ami azt is jelenti, hogy a lenyűgöző hang és vezetési élményről egy magas fordulatszámú, 510 lóerős csúcsteljesítményű, 4 literes szívó boxermotor gondoskodik, amihez egy manuálisan kapcsolható, hatfokozatú GT-váltómű csatlakozik. Lássuk a részleteket!
A 911 Speedster 2018-ban a „70 év Porsche sportautó” rendezvényen ünnepelte a világpremierjét, akkor még tanulmányautóként. Ezt követően megjárta a goodwoodi Festival of Speed fesztivált, majd ellátogatott a kaliforniai Laguna Secában megrendezett Rennsport Reunion VI eseményre, valamint a Párizsi Autószalonon is tiszteletét tette. Mindenhol hangos sikert aratott, nem véletlen, hogy a szériagyártású változat számos megoldást, köztük sajátos Speedster-formajegyet megörökölt a koncepciótól.
A fókuszban egyértelműen a páratlanul esztétikus tetőtartó-fedél áll - jellegzetes „Double Bubble“ kettős púpjával, ami már 1988 óta a Speedster modellek híres ismertetőjegye. De most igencsak különlegesre sikeredett: ez a márka történelmének az eddigi legkomplexebb és legnagyobb egyetlen egységből álló alkatrésze egy utcai típusban, ami szénszál-erősítésű műanyagból (CFK-ból) készült. A kettős púpban két nyílás is helyet kapott, amelyek egy esetleges baleset alkalmával lehetővé teszik a borulásvédelem részét képező bukócsövek kirobbanását. Utóbbiak - a 911 Carrera Cabriolethoz hasonlóan – az autó szériafelszereltségének a részét képezik.

Ugyanakkor a 911 Cabrióval összehasonlítva a Speedster rövidebb szélvédőt és alacsonyabb oldalablakokat kapott, ezáltal rendkívül atletikus megjelenéssel büszkélkedhet. Az eredeti koncepció egyszerű esővédelmét a sorozatgyártású kiadásban egy optimalizált tömegű tetőkonstrukció helyettesíti, a puritán kialakítású vászontető tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Működtetése egyáltalán nem körülményes: gombnyomásra a rendszer elektromosan kireteszeli a szélvédőkeret középső biztonsági kampóját, valamint a vászontető két oldalsó-hátsó csücskét. A könnyű szénszálas anyagból készített méretes hátsó borító elem elektromosan kireteszelődik, majd kicsit hátrébb mozdul annak érdekében, hogy kézzel egyszerűen fel lehessen emelni, szabad helyet biztosítva a tető számára, ami Z-alakban, pillanatok alatt behajtható az első ülések mögötti rekeszbe. Ezt követően a borító elemet kézzel, kis erőszükséglettel lehet visszacsukni. A visszacsukás hasonlóan történik, annyi különbséggel, hogy a „vászondarab” két oldalsó-hátsó csücskét kézzel kell beakasztani a helyére.
porsche911speedster05Egyébként a könnyű építésmód a Speedster számos pontján tetten érhető: a 911 GT3-énál 2 kilogrammal könnyebb CFK csomagtér-fedél, valamint a szintén CFK-ból készített sárvédőívek a 911 R-től származnak. Az első lökhárító viszont a GT3-tól érkezik, az alsó légterelő viszont új fejlesztés. A kiemelkedni képes, aerodinamikailag hangolt hátsó szárnyat, valamint a hátsó kötényt ugyancsak a 911 GT3 Touringtól kölcsönözte a Speedster.
porsche911speedster11Eközben az utastérben a fekete bőr dominál, többek között a CFK-ból készült kagylóülések fejtámláit és oldaltámaszait, az ajtók belső felét, valamint a rövidített váltógombot is ily nemes anyag borítja. A tömegcsökkentés jegyében a hagyományos belső kilincseket is elhagyták, funkciójukat szövet ajtónyitó hurkok vették át, az ajtózsebeket pedig tárolóhálókra cserélték. A hangulatot több „Speedster“ felirat fokozza, például a fejtámlákban, a szénszálas ajtóküszöbökön, valamint a központi fordulatszámmérőben. A műszerek fekete számlapja, fehér mutatója és zöld feliratozása, illetve skálázása a 911 Speedster ősét, a 356 Speedstert juttatja eszünkbe. Az első ülések mögött egy kis plakett utal az egyedi, limitált szériára, amelyről leolvasható, hogy az 1948 példányt számláló sorozatból hányadikként készült el az adott darab.
porsche911speedster07A zuffenhauseni kétüléses opcionálisan egy ún. Heritage Design csomaggal is felszerelhető, ami tartalmát tekintve az 50-es és a 60-as évek klasszikus elemeihez nyúl vissza. Esetében a fekete/konyak belső színkombinációt aranyos díszítések egészítik ki, miközben a karosszéria bizonyos elemeire GT-ezüst metálfényezésére pedig egy spéci, fehér színű „Spears“-fényezés kerül. A csomagot múltidéző versenysport-grafikák teszik teljessé.
porsche911speedster02Az új Speedsterben a 911 GT3 szíve dobog, márpedig a 4-literes, hathengeres szívó boxermotor vérbeli GT-erőmű. 510 lóerős (375 kW-os) csúcsteljesítményét 8.400/perces főtengely-fordulatszámnál éri el, maximális, 470 Nm-es forgatónyomatéka 6.250/percnél jelentkezik, legnagyobb fordulatszáma pedig percenként 9.000. Ennek köszönhetően álló helyzetből kereken 4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, végsebessége pedig 310 km/h. Feltétlen említést érdemel, hogy az erőmű immár két darab benzines részecskeszűrőt is kapott, ezek segítségével teljesíteni tudja az Euro 6d TEMP-EVAP-ISC (EU6 DG) károsanyag-kibocsátási normát. Mindazonáltal az új fejlesztésű rozsdamentes sport kipufogórendszer 10 kilogrammal könnyebb a GT3-asénál. Tekintettel arra, hogy a 911 Speedstert egy igazi, klasszikus ‘Driver’s Car‘-nak szánja a Porsche, kizárólag manuális váltóval rendelhető, amely azonban egy automatikus gázfröccs-funkcióval is megörvendezteti a pilótát. Az ún. Auto-Blip funkció a PASM (Porsche Active Suspension Management) állítható lengéscsillapítás kiválasztott üzemmódjától függetlenül bármikor bekapcsolható. A hátsókerékhajtású modell radikálisan sportos hajtásláncát egy mechanikusan önzáró, aszimmetrikus záróhatású hátsó differenciálmű koronázza meg.

A Speedster GT-filozófiája a futómű tekintetében is visszaköszön: az újdonság megkapta a sportos hangolású összkerék-kormányzást, valamint a dinamikus motorfelfüggesztéseket. A különböző menetdinamikai szabályozó rendszereket, mint például a Porsche Torque Vectoring (PTV), a Porsche Stability Management (PSM) és a 25 mm-es ültetéssel kiegészített, radikális hangolású PASM adaptív lengéscsillapítási rendszert kimondottan a 911 Speedster karakteréhez hangolták a fejlesztők. A PCCB kerámia-kompizit fékrendszer (Porsche Ceramic Composite Brake) szintén széria.
porsche911speedster06Az új Porsche 911 Speedster alapára nettó 226.281 euró. Az 1948 példányszámban limitált sportautó máris megrendelhető hazánkban, a Porsche Centrum Budapest márkakereskedésben - méghozzá egy igen különleges kiegészítővel: akárcsak a Porsche 911 Speedster, úgy a Porsche Design Timepieces kínálatát képező Porsche Design „Chronograph 911 Speedster“ és „Chronograph 911 Speedster Heritage Design“ karórák is 1948 példányban vannak limitálva.