Audi RS7 Sportback 2019 - Négykarikás Grand Tourer

by Mészáros Gergely

A 600 lóerős V8-as motorral hajtott, új Audi RS7 Sportback nemcsak a szemet gyönyörködtető megjelenésével, hanem a hatékonyságával és a mindennapi használhatóságával is kitűnik a mezőnyből. 2019. végén érkezik meg kereskedésekbe.

Habár az új RS7 Sportback az alapváltozat kupé-szerű vonalait örökölte meg, a két modell jelentősen eltér egymástól, gyakorlatilag mindössze négy karosszériaelem – a gépház, a tető, az első ajtó és a csomagtér-fedél – közös. Az 5009 milliméter hosszú grand tourernek különleges RS-specifikus kiegészítők adnak egyedi, saját karaktert, például a megerősített kerékjárati ívek is az építésű autó sportos természetét hangsúlyozzák. (Az első sárvédőknél 40 milliméterrel meg kell nyúlnia a mérőszalagnak a normál A7-hez képest.) A széles és lapos Singleframe hűtőrács háromdimenziós méhsejt mintázata a nagy légbeömlő nyílásokkal kiegészítve ugyancsak jól idomul az RS7 Sportback agresszív stílusához, miközben az éles vonalak, s az erőteljes vállvonal jól kidolgozott izomzatra emlékeztet. A szintén RS-specifikus küszöbök szintén a négykarikás márka dinamikus „oldalát” erősítik. A Sportback ívelt hátuljának látványát a hátsó lámpákat összekötő fénycsík határozza meg, valamint a 100 km/h-nál, a csomagtér-ajtóból kiemelkedő spoiler. Természetesen innen sem hiányozhatnak az RS alkatrészek, így a két oldalon ovális csövekkel kivezetett kipufogórendszer, a diffúzor és a lökhárító sem. Feltétlen említést érdemel még, hogy az RS7 már alapra LED-es fényszórókkal világítja meg az utat, opcionálisan azonban RS mátrix LED-es lézer egységek is rendelhetők hozzá.
A letisztult és sportos belsőt szintúgy az RS-specifikus részletek uralják, a fekete gyöngy Nappa bőrrel vagy Valcona bőrrel kárpitozott sportülések, az alul lapított, teljesen perforált volán – az alumínium váltólapátokkal kiegészítve -, az Audi drive select üzemmód-választó, a küszöbök, mind-mind ilyen elem. S ezt még fokozni is lehet: a piros vagy szürke színben kapható RS dizájn csomag számos lehetőséget kínál az utastér testre szabásához. Ebben a karbon, a természetes szürkésbarna fa vagy a matt alumínium elemek alkalmazása is szerepet játszik. RS1 vagy RS2 üzemmódban (Audi drive Select) pedig automatikusan „megnyílnak” az RS-specifikus kijelzők az Audi virtuális műszerfalon, ezeken a pilóta nyomon követheti a a gumiabroncsnyomás, nyomaték, teljesítmény, olajhőmérséklet, feltöltési nyomás, köridők, gyorsulás és g-erők adatait.

Emellett az új RS7 Sportback számos olyan funkciót is kínál, melyet az elődje nem, például három férőhelyes hátsó sor is választható a sportosabb négyüléses kivitel helyett. Az 535 literes, bővíthető csomagtartó akár láblendítésre is nyílik, az elektromos mozgatás az alap. Mindezen felül széles körű kényelmet, konnektivitást és vezetőt támogató asszisztens rendszer sorakozik az RS7 felszereltségi listáján, köztük az adaptív sebességtartó asszisztenst, az útkereszteződés segédet, a sávváltási figyelmeztetést, a járdaszegély figyelmeztetést és a 360 fokos kamerákat.
audirs7sportback 2019szA lényeg azonban a motorháztető alatt „rejtőzik”: az RS7 Sportback 4.0 TFSI szíve 600 lóerős csúcsteljesítményt nyújt, miközben 800 Nm-t ad le a 2050 és 4500 közötti fordulatszám-tartományban. Ennek köszönhetően a Grand Tourer 3,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-ra, s a rohanásnak csak az elektronika szab gátat. Alapesetben 250 km/h-nál, Dynamic csomagnál 280 km/h-nál, Dynamic plus csomag esetében pedig 305 km/h-nál. Mild hibrid rendszerének hála ráadásul a nyolchengeres biturbó erőmű a brutális teljesítményt nagy hatékonysággal ötvözi. Például az ékszíjas generátor-indító enyhe gyorsítás mellett akár 12 kW-os energiát képes visszanyerni, és árammal táplálja az autó lítium-ion akkumulátorát. Vagy ha a sofőr 55 és 160 km/h sebesség között elengedi a gázpedált, akkor a hajtás-menedzsment – beállításoktól függően - energia-visszanyerést vagy „vitorlázást” fog választani.
audirs7sportback 2019oA henger lekapcsolás (COD) egy másik fegyver a jármű arzenáljában. Magasabb váltófokozatban, alacsony vagy közepes terhelésnél és motorfordulatszámon a második, harmadik, ötödik és nyolcadik hengert kikapcsolja a befecskendezés és a gyújtás leállításával, valamint a szívó- és kipufogószelepek bezárásával. Amikor a pilóta megnyomja a gázpedált, azonnal újra aktiválódnak. Minden átváltás csupán ezred szekundum alatt megy végbe, s ebből az utasok gyakorlatilag semmit sem vesznek észre. A négyliteres aggregát alapra testet V8-as hangot ad, ám az Audi drive select kezelőrendszer lehetővé teszi a „hangolását”.
audirs7sportback 2019zsAz erő uralását opcionális quattro sport differenciálmű és kerék-szelektív nyomaték vezérlés könnyíti meg, persze, a magabiztos „felállásról” az öt lengőkaros első és hátsó felfüggesztés is tehet. A futómű komponensei javarészt alumíniumból készülnek, az RS7 nyomtávja elöl 1668, hátul 1650 milliméteres. Már a standard RS (vezérelt csillapítással kiegészített) adaptív légrúgózás is lehetővé teszi a 305 km/h-s maximális sebességet, az opciánális RS sportfelfüggesztés és a Dynamic Ride Control viszont még feszesebben az úton tartja az autót. Előbbi (az adaptív légrúgózás) háromféle üzemmódot ajánl fel, utóbbi viszont még a bólintó és oldalirányú kasztnimozgásokat is kiküszöböli. A sportos és közvetlen áttételű progresszív kormányzás is az új RS7 Sportback alapvető jellemzője. Emellé társulhat a dinamikus összkerék-kormányzás, mely kis tempónál az elsőkkel ellenkező, nagy sebességnél pedig megegyező irányba fordítja a hátsó kerekeket.
audirs7sportback 2019nAz élményhez az Audi drive select dinamikus kezelőrendszer is hozzátesz: hat – komfort, auto, dinamikus, hatékony, RS1 és RS2 - eltérő profil áll a vezető rendelkezésére. A rendszer olyan paramétereket befolyásol, mint a motor és a sebességváltó kezelése, a kormánymű rásegítését, a felfüggesztést, a dinamikus összkerék-kormányzást, a quattro sport differenciálművet, a kipufogólapokat és az automatikus légkondicionáló működését. RS2 módban egyetlen gombnyomással az elektronikus menetstabilizáló (ESC) is sport módra vált. A fékezés, lassítás ugyancsak jól megy az Audi RS7 Sportbacknek. A 21 vagy 22 colos könnyűfém felnik mögött RS fékrendszer lapul, alapra belső szellőzésű és perforált tárcsákkal felvértezve. Extraként kerámia fékek is rendelhetők, elöl 440 milliméteres, hátul 370 milliméteres tárcsákkal.
audirs7sportback 2019lyOliver Hoffmann, az Audi Sport GmbH ügyvezető igazgatója így foglalja össze az újdonság lényét: „Az RS 7 Sportback egy öt ajtós, nagyteljesítményű, kupé formavilággal rendelkező Grand Tourer. Olyan finomításokkal, hogy még inkább alkalmas legyen a mindennapi használatra, valamint hihetetlen teljesítménye révén kiváló sportautó azon ügyfelek számára, akik a lenyűgöző formavilággal rendelkező autókat szeretik.” 2019. végén érkezik meg az európai kereskedésekbe.