Ford Ranger Raptor 2019 - Micsoda ragadozó!

by Mészáros Gergely

Eddig kizárólag olyan eszközökkel repültem tudatosan, melyeket kifejezetten arra is terveztek, vagyis volt szárnyuk. Most a Ford Ranger Raptorral átestem a tűzkeresztségen: egy négykerekű pick-uppal emelkedtem el a földtől, s valahogy még – részben a Hungaroring Off-road Centrum instruktorainak, részben az autó tudásának hála – túl is éltem. A Raptor magyarországi bemutatója következik.

Nem vagyok én madár! Különben meg ahhoz az autós állatfajhoz tartozom, amelyik nehezen vagy egyáltalán nem érti meg a pick-upok nem rendeltetésszerű, hobbi-szintű utcai használatát. Az Európában általában összkerék-hajtású, platós felépítésű gépek eredetileg ugyanis munkagépnek születtek, csak aztán valahogy Magyarországon családi divatautókká váltak. Persze, a gyártók is rátettek erre egy lapáttal: egyre több lóerőt és egyre több extrát préseltek be az impozáns, erőt sugárzó, legyőzhetetlen külső mögé. Még jó, hogy ezek után a száguldozó tulajdonosok nem foglalkoznak azzal, hogy az alvázas felépítmény sokkal veszélyesebb a baleset során...
Mindenesetre most itt ülök a körülbelül 16 milliós Ford Ranger Raptor pilótaülésében, hallgatom az Hungaroring Off-road Centrum instruktorát, s mindjárt „repülni” fogok vele. Valójában túl vagyok a tűzkeresztségen, mert már repültünk négy kerékkel, hiszen mentünk egy oktatókört, amikor nem én vezettem. Most, mikor én jövök, mégsem vagyok egészen nyugodt! Egyrészt sosem csináltam, másrészt az ugratótól nem túl messze ott egy függőleges homokfal, meg különben sem vagyok madár. Mintha ezt már említettem volna! Na, indulás! Nekifutunk a dobbantónak, először 40 km/h-val próbáljuk, ilyenkor még csak az első kerekek emelkednek el a talajtól, majd lazán visszahuppannak, fék, s már meg is vagyunk! A második körben fokozzuk a tempót, cél az 50 km/h. Ekkor mind a négy kerék eltávolodik a laza, ám most mégis szilárdnak tűnő és biztonságot jelentő homokos úttól, majd néhány rövid, a levegőben töltött század- vagy tizedmásodperc után visszazökkenünk, avagy „leszállunk”. Hurrá! Nem ugrattunk át kilenc autót, még kilenc egymás mellett fekvő újságírót sem, mégsem természetes az érzés, nem cserélnék sem Peterhansellel, sem bármelyik másik dakaros versenyzővel. A Ranger Raptor viszont egész délelőtt bírta a strapát, csak ugrott és ugrott, s ez a lényeg!

Abból is ízelítőt kaptunk a nem mindennapi bemutatón, hogy milyen nagy sebességgel száguldani, kanyarodni a sivatagban, még ha a nagy sebesség a 80 km/h-t, a sivatag pedig a működő dunakeszi homokbányát jelentette az esetünkben. Az is tagadhatatlan, hogy a Ranger Raptornak igen jól állt ez a közeg, s közel sem mozgott idegenül ezen a terepen. De nézzük meg egy kicsit alaposabban, hogy mitől Raptor ez a Ranger!
fordrangerraptor2019mobem46Ha valakinek eddig még nem lenne világos, a Ranger Raptor Európa legkelendőbb pick-upjának a legkeményebb és legnagyobb teljesítményű változata, melyet a Ford Performance csapata fejlesztett ki az off-road rajongók számára – az amerikai F-150 Raptor mintáját követve. "Felejtsenek el mindent, amit eddig tudtak a pickupokról!" - nyilatkozta Leo Roeks, a Ford Performance csapatának európai igazgatója. "A Ranger Raptor egy új faj; vérbeli sivatagi versenygép, amely a legkeményebb körülmények közt hozza a legjobb formáját.”
fordrangerraptor2019mobem71Mivel jóval nagyobb igénybevételek elviselésére tervezték, mint a hagyományos társait, a Ranger Raptor alvázát alaposan megerősítették nagy szilárdságú ötvözött acélelemekkel, mely így még a terepversenyek kívánalmainak is megfelelne. A futóművét ugyancsak megdolgozták, nyomtávját 150 milliméterrel kiszélesítették, hasmagassága pedig 51 milliméterrel nőtt az XLT változathoz képest. Mindezek mellett „pozíció-érzékelő” funkcióval kiegészített Fox Racing Shox lengéscsillapítókat kapott. A nagy teljesítményű, 63,5 milliméteres dugattyúkkal működő lengéscsillapítók extrém helyzetekben erősebb csillapítást és remek terepképességeket biztosítanak, míg országúton simábban fut velük a Ranger Raptor. Ezekhez alumínium lengőkarok csatlakoznak, a hátsó spirálrugós felfüggesztést pedig Watt-rudazat egészíti ki, ami a rendkívül kis oldalirányú kitérés mellett is nagymérvű fel-le mozgást enged a tengelynek. Eközben a biztonságos lassításról és megállásról ikerdugattyús első féknyergek (51 milliméteres, azaz 20 százalékkal nagyobb átmérőjű dugattyúkkal) és 332x32 milliméteres hűtött első tárcsafékek gondoskodnak. A 332x24 milliméteres hűtött hátsó tárcsákat markoló hátsó féknyereg dugattyújának átmérője 54 milliméterre nőtt. Az erős oldalfallal készülő, 838 milliméter átmérőjű és 285 milliméter széles BF Goodrich gumiabroncsok a legfélelmetesebb terepen is határozott és kiszámítható viselkedést garantálnak.
fordrangerraptor2019mobem58Az egyedi futómű továbbfejlesztett off-road geometriájának köszönhetően az autó hasmagassága 283 milliméter, gázlómélysége 850 milliméter, első terepszöge 32,5 fok, rámpaszöge és hátsó terepszöge pedig 24 fok, vagyis a terepképességek igazán meggyőzőek. A Ranger Raptor alsó szerkezeti elemeit különleges védelem óvja a tereptárgyak okozta sérülésektől: a pick-up szokásos motor- és sebességváltó-védőelemeit egy új, 2,3 milliméter vastag, a normál kivitelnél 60 százalékkal merevebb, nagy szilárdságú acéllemezből készült kartervédő egészíti ki.
fordrangerraptor2019mobem70Mindemellett a vezetőnek nincs különösebben nehéz dolga extrém körülmények között sem, mivel a Raptor Terepvezérlési rendszere hat előre programozott beállítást kínál fel számára, ezekkel pedig az adott viszonyokhoz igazíthatja az autó viselkedését. Nyilvánvalóan a „Baja” üzemmód a legizgalmasabb közülük, mely úgy hangolja a Ranger reakcióit, hogy optimális legyen a nagy sebességű terepezéshez, pont, miként a híres Baja Sivatagi Rallyn szokás. Ezen túl van „Szikla”, Sár/Homok, Fű/Murva/Hó, Sport, illetve Normál mód is.
fordrangerraptor2019mobem15Természetesen a különleges képességekhez egy potens motorra is szükség van, a Raptorban a Ford 2.0 literes EcoBlue motorjának Bi-turbo változata szolgáltatja az erőt. Egészen pontosan 213 lóerőt és 500 Nm-t. Működéséről annyit érdemes még megjegyezni, hogy alacsonyabb fordulatszám-tartományokban a két turbó egymással sorba kapcsolva gyors gázreakciókat és több nyomatékot generál, míg magasabb fordulatszámnál a nagyobb méretű, alacsony nyomású turbótöltő egyedül biztosítja a csúcsteljesítményt. Egy kis tömegű és tartós 10 fokozatú automata sebességváltó dolgozik együtt vele, Livi n Drive funkciója bármikor lehetővé teszi, hogy a kormány mögötti fülek használatával a sofőr felülírja a szerkezet fokozatválasztását. A számos vezetéstámogató és biztonsági technológiának köszönhetően a Raptor utasai mindenkor magabiztosan nézhetnek szembe a környezet kihívásaival, a felszereltség része többek között az oldaldőlés-mérsékléssel kiegészített Ford Stabilitásvezérlés legújabb változata, az Elektronikus Stabilitásvezérlés, az Utánfutó Stabilizáló rendszer, a Hegymeneti Elindulássegítő, Lejtmeneti Szabályozás és az Adaptív Terhelésszabályozás is.
fordrangerraptor2019mobem26Nem utolsósorban a Ranger Raptor megjelenése is egészen speciális, jellegében az F15 Raptort idézi. A Ford Performance kiegészítők ellenére azonban vérbeli munkagép is maradt: a módosított hátsó lökhárítóba beépített vonóhorog 2500 kilogrammos vontatási kapacitást biztosít, a bélelt platón pedig a kerékpárok ugyanolyan jól elférnek, mint a jetskik. A Ford Performance jellegzetes stílusjegyei a kabinban is felfedezhetők, ahol kiváló minőségű kézműves kidolgozás, harmonikus színek és strapabíró anyagok fogadják az utasokat. Az ülések erőteljes oldalpárnázása kiváló megtámasztást biztosít a nagy sebességű terepezés közben, és a duplán megerősített, szarvasbőr-hatású kárpitozáson nem csúszkál a benn ülők teste. A perforált bőrrel borított, egyedi volánon jól látható jelzés mutatja a középállást – ami terepen hasznos segítség –, középső részét pedig dombornyomású Raptor-embléma díszíti.
fordrangerraptor2019mobem67“Az új Ranger Raptor mindent tud, amire egy adrenalin-vadász autós vágyhat” - vélekedett Roeks. “Olyan, mint egy crossmotor, egy motoros szán és egy ATV egybegyúrva: ez a tökéletes kaland-pickup.” Hogy 16.383.000 forintért kéne-e? Nekem biztos, hogy nem, igaz, sivatagom sincs! Az emberek nagy többségének viszont bejön, Magyarországon konkrétan sorban állnak érte, úgyhogy hamarosan tele lesznek az utak ezekkel a négykerekű ragadozókkal!