Audi Driving Experience 2019 - Nyár, Balaton és több ezer lóerő

by Mészáros Gergely

Idén nyáron is abban a szerencsében részesültünk, hogy részt vehettünk az Audi Driving Exprerience aktuális túráján, ahol olyan négykarikás modellekkel ismerkedhettünk meg egy rövid Balaton-felvidéki utazás során, melyekkel máskor aligha: többek között a reprezentációs és sport célokra egyaránt kiváló S6/S7 páros, a csajozós A5 Cabriolet és a félelmetes hangon üvöltő és villámgyors RS5 Sportback. Következzen az élménybeszámoló!

Amikor az ember megkapja az Audi Driving Experience aktuális „behívóját”, már sejti, hogy hamarosan olyan Audik kerülnek a kezei közé, melyek egy két kivételtől eltekintve kuriózumok, legalábbis az olyan átlagos földi halandók számára, mint mi vagyunk. Végignézve a mostani listán, gyorsan bebizonyosodott, hogy most sincs ez másképp, nézzék!

  • Audi Q3 S Line 35 TFSI Stronic,
  • Audi Q3 S Line 40 TFSI S tronic,
  • Audi A5 Cabrio Sport 40 TFSI S tronic,
  • Audi Q8 50 TDI quattro tiptronic,
  • Audi SQ2 TFSI quattro S tronic,
  • Audi A6 55 TFSI quattro S tronic,
  • Audi A7 Sportback 55 TFSI quattro S tronic,
  • Audi S6 TDI quattro tiptronic,
  • Audi S7 Sportback TDI quattro tiptronic,
  • Audi RS5 Sportback quattro tiptronic.

Tömény, nagyon tömény nap várt ránk, amit a rideg számok is alátámasztanak: közel 3000 lóerő és 270.000.000 forint állt előttünk. S ez még akkor is igaz, ha nem mindegyik típust sikerült kipróbálnom, valamelyikre nekem nem fájt a fogam, mást meg lenyúltak előlem.
audia655tfsi01A budapesti kiindulási ponton először az A6-os kulcsait szereztem meg, gondoltam autópályára biztosan jó lesz. Na, így lenne ötösöm a lottón: a 3 literes, turbóbal és mildhybrid technológiával is felvértezett V6-os erőforrással hajtott limuzin úgy falta a kilométereket az M7-es sztrádán, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mondjuk, a képességeit nem bírta teljesen kibontakoztatni, a nagy forgalom és az aláírt felelősségvállalási papír miatt a 340 lóerős ménes java „nyaralt”, a nyári meleg és a visszafogott tempó pedig az összkerék-meghajtást kímélte. Mindenesetre annyi kiderült, hogy a közel öt méter hosszú, felettébb elegáns limuzin utastere olyan komfortos, hogy akár a világ végéig elutaznék benne, csupán a kezdőlökés, akarom mondani a -tőke hiányzik hozzá. Az ugyanezzel a motorral szerelt A7 Sportback természetesen abszolút hasonló kvalitásokkal bír: ha kell bivalyerős, máskor meg csendes és kulturált, egyszóval remekül alkalmazkodik az igényeinkhez, csak éppen sokkal vonzóbb a feneke. Én az A6/A7 párosból tutira az utóbbit választanám, még akkor is, ha kevésbé praktikus, mint a társa, ám pusztán a különleges fara miatt megéri.
audiq3sline35tfsiA Balaton már egy SUV volánja mögött ért engem, egy S line-os Q3 lett a szerencsés áldozat. Habár a 35 TFSI alig 150 lóerős, a part mentén, illetve a falvakban kanyargó utakon nem is volt szükség többre. Különben is inkább a nádason túl megcsillanó vizet, a tovatűnő vitorlásokat és madarakat figyeltük inkább alkalmi útitársammal, mert a kompakt SUV nem igazán gerjeszt érzelmeket. Kiváló minőségben összerakott autó, árad belőle a németekre jellemző precizitás és rendszeretet, hibátlanul elvisz A-ból B-be, panasz nem lehet rá, de abszolút emóciómentes. Ha valaki nem akarja simogatni, nézegetni az autóját, tökéletes. Persze, ízlések és pofonok...
audiq8 2018iA Q8-ról már nem merném ugyanezt állítani, hiszen már a méreteivel és az árával is felkavarja az ember gondolatait. Az egy centi híján 5 méter hosszú és 33 millióba kerülő szabadidő-autó ráadásul a legújabb divatirányzatok szerint készült, a kupészerűen lejtő tetővonal alatt hihetetlen izomzat és egy kellően agresszív orr-dizájn „rejtőzik”, mindehhez pedig 286 lóerő és 600 Nm társul – ugyancsak myldhibrid technológiával. Szóval, tipikusan az a gép, amit a sofőrök nem akarnak sokáig a visszapillantó tükrükben látni, viszont vezetni vagy utazni benne annál inkább. Gyakorlatilag nem hiszen, hogy sokan ellen tudnának állni neki. Nyilvánvaló egyébként, hogy az ő tudását sem sikerült maradéktalanul megtapasztani, az összes technikai vívmány kipróbálásához alighanem a szokásos egy hét is kevés lenne, nemhogy ez a néhány kilométer. Szégyen, s gyalázat, de az A5 Cabriót felhúzott tetővel „vittük el egy körre”. Hét ágra tűző nap, kábé negyven fok árnyékban, ami persze egy kabrióban sehol nincs, úgyhogy néhány méter után villámgyorsan bezártuk a menet közben is működő elektromos vászontetőt. Aztán maximálisra állítottuk a klímát, s pihegtünk egy sort. Miután némiképp magunkhoz tértünk, végre a 2+2 személyes nyitott Audi is megmutathatta, hogy milyen jól állnak neki a Balaton-felvidék dimbes-dombos útjai. Nagyon! Mintha ide született volna. Az üzemmód-választó állásától függően ráérősen andalgott a szőlőültetvények között, hogy aztán dinamikusan, mindenkit lehagyva abszolválja a kanyarokat, jópofa kis játékszer. Különösen az lehet tavasszal és a vénasszonyok nyarán...
audisq2tfsiA végére maradtak a nagyágyúk, meg, azok, melyek nem voltak akkora mázisták, hogy vezessem őket. Az S6/S7 Sportback duó külön mesét érdemelne: a fokozottan sportos limuzin és ötajtós kupé 349 lóerős dízelmotorja egyszerűen feltartóztathatatlan, olyan, mint a szerelem, „ha beindul, nincs megállás”. Az RS5 Sportback még náluk is vadabb, igaz, más a vérvonala, a kategóriája is. Beszéljenek helyettem a számok: 450 lóerő, 600 Nm, 0-ról 100 km/h-ra 3,9 másodperc, végsebesség 250 km/h. Elég meggyőzőek, ugye?! Aki kimarad, az lemarad; tartja a mondás, de ez az SQ2-re nem feltétlenül igaz. S bár most ugyan nem tesztelhettük, majd talán legközelebb! Addig is, viszontlátásra!