Mercedes-Benz GLE - Nagycsaládos csillag

by Szélpál Imre

Az új Mercedes-Benz GLE külső formaterve nem csupán erőt és jelenlétet sugároz, de 0,29-es légellenállási tényezőjével egy teljesen új mércét is felállít az SUV szegmensben. A trendteremtő SUV tele van innovációkkal. Világelsőként E-ACTIVE BODY CONTROL aktív futómű rendszere 48 V-os elektromos hálózattal működik. Az új vezetési segédrendszerek még tovább növelik az aktív biztonságot. A belső tér még tágasabb és kényelmesebb, kérésre pedig harmadik egy üléssor is elérhető. Az infotainment rendszer nagyobb képernyőket kapott, az MBUX Interior Assist pedig a kéz- és karmozdulatokat észlelve teszi lehetővé a vezérlést. 
MercedesBenzGLE11Piaci bevezetésekor a GLE teljesen új, hat- és nyolchengeres benzines és négy- és hathengeres dízelmotorokkal elérhető. Később különösen nagy hatótávú konnektoros hibrid modell is bővíti majd a kínálatot. Az új 4MATIC összkerékhajtási rendszer nagyobb mozgékonyságot biztosít közúton, miközben még nagyobb magabiztosságot tesz lehetővé terepen. Az új GLE ára bruttó 19.685.000 forinttól kezdődik. A még jobb rugózási kényelem és a fokozott mozgékonyság, valamint az új funkciók jellemzik az opcionális E-ACTIVE BODY CONTROL futóművet, amely az új fejlesztésű AIRMATIC légrugózással együtt érhető el. Ez a piac egyetlen olyan rendszere, amely a rugózási és a csillapítási értékeket minden egyes keréknél külön-külön képes állítani. Ennek megfelelően nem csak a karosszéria kanyarban való dőlését képes megakadályozni, de fékezéskor és gyorsításkor is ellentámaszt. Az útfelület minőségét előre elemezni képes ROAD SURFACE SCAN sztereó kamerarendszerrel együttműködve az E-ACTIVE BODY CONTROL kimagasló minőségű kényelmet tesz lehetővé, alátámasztva a Mercedes-Benz álláspontját, amely szerint az új GLE alatt található a világ legintelligensebb SUV futóműve.
MercedesBenzGLE19Az E-ACTIVE BODY CONTROL saját Mercedes-Benz fejlesztés, egy 48 V-os hálózati rendszer működteti, felár esetében pedig a hat- vagy többhengeres modellekhez is elérhető. Rossz útfelületen a futómű nagyobb mértékű mozgásából a rendszer képes energiát visszanyerni, amivel közel a felére csökkenti az áramszükségletét az S-osztályban található előző generációs kivitelhez képest. Az OM 656 hathengeres dízelmotor 330 lóerőt (243 kW) és 700 Nm nyomatékot kínál a GLE 400 d 4MATIC modellben, míg a GLE 350 d 4MATIC esetében 272 lóerő (200 kW) és 600 Nm nyomaték áll rendelkezésre. Az erőforrás különösen tiszta: kibővített kipufogógáz-utókezelésének és a kiegészítő SCR katalizátornak köszönhetően ez az első Mercedes-Benz modell, amely már most megfelel a 2020-ban hatályba lépő Euro 6d előírásainak. A piaci bevezetéskor már elérhető a négyhengeres GLE 300 d 4MATIC modell is 245 lóerővel (180 kW) és 500 Nm nyomatékkal. A GLE megkapta az MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimédiás rendszer legújabb generációját. A továbbfejlesztett rendszer két, 12,3 colos, nagyméretű, nagyfelbontású kijelzője igazi szélesvásznú tájékoztatást és szórakoztatást biztosít.
MercedesBenzGLE46A látványos megjelenítést intuitív vezérlési koncepció teszi tökéletes egésszé. Az új, opcionális MBUX Interior Assit mozgásérzékeléssel teszi lehetővé a rendszer intuitív és természetes működtetését. A felső konzolban lévő kamera észleli a vezető és az utas kezeinek és karjainak mozgását, és ha például egy kéz közelít az érintőképernyőhöz vagy a touchpadhoz, a média kijelző elrendezése megváltozik, és bizonyos elemek nagyobb hangsúlyt kapnak. A rendszer meg tudja különböztetni a vezető és az utas kezét, így például az ülésmasszírozás állításához eleve az adott oldal beállítási lehetőségeit hívja elő. Emellett a rendszer a gesztusvezérlést is támogatja, például az olvasólámpa már azzal bekapcsolható, ha kezünket a középső tükör felé mozdítjuk. A vezető és az utas is beprogramozhat személyes kedvenc funkciókat magának. Az MBUX általános működtetése is sok tekintetben javult. Például a beállítások menü új kialakítást kapott és az első beállítás asszisztens is sokat javult. Körülbelül 40 új MBUX funkció van a GLE-ben, például offroad-specifikus üzemmódok támogatása (kiszabadítás mód és az egyes kerekek megfigyelése) és kibővített offroad kijelzések a műszercsoporton és a HUD-on (dőlésszögek, elérhető nyomaték, szintmagasság).
MercedesBenzGLE8Az új GLE egy mérettel nagyobb: tengelytávja jelentősen megnövekedett az elődjéhez képest, amely így eléri a 2995 mm-t (plusz 80 mm). Ez jócskán megnöveli a belső teret, különösen a hátsó üléssorban, ahol a lábtér 69 mm-rel, 1045 mm-re gyarapodott. A hátsó fejtér az alapfelszereltségként elérhető fix, 40:20:40-es arányban ledönthető háttámlájú ülésekkel 35 mm-t nőtt (összesen 1027 mm). Mivel az A-oszlop meredekebb, ezért az első sor is tágasabbnak érződik, ráadásul a beszállás is könnyebb. Világelsőként az SUV szegmensben opcionálisan a második sor hat irányban teljesen elektromosan állítható ülésekkel is elérhető. A bal és jobb oldali ülések hosszában 100 milliméternyit állíthatók, a háttámlák dőlésszögének állíthatósága mellett pedig a 40:20:40-es arányú (ezúttal elektromos) ledönthetőség is megmaradt. Emellett a fejtámlák magassága is állítható. Az elődmodellhez hasonlóan a második sorban egymás mellett három gyerekülés is elfér, a külső ülések pedig i-Size/ISOFIX rögzítő pontokkal rendelkeznek. A csomagtartó mérete alaphelyzetben 825 literes, a második üléssor ledöntésével pedig akár 2055 literig bővíthető. A 72 milliméterrel szélesebb raktér még könnyebb elhelyezést biztosít. Az opcionális harmadik üléssor két kiegészítő ülőhelyet kínál. A teljesen elektromosan állítható második sor Easy Entry funkciójának köszönhetően a beszállás is könnyű. Az új GLE orrkialakításának erőteljes összhatását emeli ki az új hűtőrács, a krómozott védőlemezek, valamint a két domborítással ellátott motorháztető is, amelyek az új lámpatestekkel együtt jól megkülönböztethető összképet adnak.
MercedesBenzGLE31A világítótestek pedig nem csak látványosak, de felettébb hatásosak is. Az opcionális MULTIBEAM LED fényszórók ULTRA RANGE távolsági fényszóró funkciója különösen hosszan világítja be az utat. Oldalnézetből a GLE magabiztos stabilitást sugároz, amelyet a 18-22 colos kerekek még jobban kiemelnek. A robosztus karaktert az ablakkeretek króm betétjei nemesítik elegáns luxusautóvá, amelyet a hátsó traktus atletikus kiállása tesz igazán sokoldalúvá. Utóbbit különösen az erőteljes vállak hangsúlyozzák, amelyek a C-oszloptól a hátsó lámpákig nyúlnak. A hátsó résznek a krómozott alsó védőlemezek kölcsönöznek igazán terepjárós megjelenést. Az új GLE 0,29-es légellenállási tényezője a kategória legjobbja, amely az elődmodell 0,32-es értékét is alaposan felülmúlja. Mindez hozzájárul a jobb üzemanyag-fogyasztáshoz és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátáshoz. Az új GLE-ben mutatkoznak be a Mercedes-Benz legújabb generációs vezetési segédrendszerei. Az aktív biztonság szintje nem csupán tovább fejlődött az előző generációs modellhez képest, de a benne található, néhány Intelligent Drive funkció páratlan az SUV szegmensben. Az útvonal-alapú sebesség-megválasztással rendelkező DISTRONIC aktív követésitávolság-tartó funkciója például a valós idejű közlekedési jelentésekből tájékozódva is felkészülhet az autópályás torlódásokra.
MercedesBenzGLE27A rendszer elővigyázatosságból képes 100 km/h-ra csökkenteni a sebességet, amennyiben a vezető ezt máshogy nem gondolja. Az új GLE minden modellváltozatában a 9G-TRONIC kilencfokozatú automata váltó dolgozik majd. A négyhengeres modelleken a 4MATIC összkerékhajtást egy központi kuplunggal rendelkező egység alkotja, amely a tengelyek között 50:50 arányban képes elosztani az erőt, az egyes kerekek túlpörgését pedig az elektronikus fékbeavatkozás akadályozza. Más erőforrásoknál, például a GLE 450 vagy a GLE 400d esetében egy elektronikusan vezérelt, többkuplungos megoldás gondoskodik a négy kerék hajtásáról, amely szükség szerint 0-tól 100 százalékig teszi lehetővé az erőfolyam elosztását a tengelyek között. Ugyancsak újdonság az opcionálisan elérhető terepjáráshoz alkalmas hajtáslánc, amely terepfelezővel és 0-tól 100 százalékig automatikusan záró differenciálművel teszi még könnyebbé az aszfaltról való letérést. A két hálózatba kötött differenciálzár igény szerint közúton is képes a kanyarstabilitás és a dinamizmus növelésére, különösen kanyarodáskor, amelynél a rendszer az alul- vagy túlkormányozottság hajlamát csökkentheti a differenciálzárak vezérlésével. Az új generációs head-up display felbontása 720x240 pixelre növekedett és kivetítési távolsága is gyarapodott.
MercedesBenzGLE68A szélvédőre vetített információk körülbelül 45x15 centiméteres területen, teljesen színesen jelennek meg, és nem csak kétszer nagyobb, de 20 százalékkal világosabb is a rendszer az elődjéhez képest. A kivetített tájékoztatás körülbelül 3 méterrel előrébb, a motorháztető felett jelenik meg. Az új GLE belső tere a Mercedes-Benz luxusautók stílusát vegyíti az SUV modellek határozottságával. Az emelkedő műszerfal sportos megjelenést biztosít, a belső téren végigfutó betétek pedig az érzelmes, időtlen eleganciát jelképezik. A lebegő hatást keltő műszercsoport modern eleganciája különleges kontrasztot képez a középkonzol terepjárókra jellemző két, hangsúlyos kapaszkodójával. A kiváló ergonómia a kimagasló bőrkárpitozású felületekkel együtt valódi luxusautós milliőt teremt, a hallható visszajelzéssel szolgáló vadonatúj vezérlők pedig a jövő hangulatát árasztják. A modell a Tuscaloosa-ban található gyárban készül (Alabama/USA).