Mitsubishi L200 2019 hazai bemutató - Micsoda arc!

by Buday Dénes

A Mitsubishi első egytonnás pickupja, a Forte 1978-ban mutatkozott be, és nálunk Európában L200 néven került forgalomba. Azóta megközelítőleg 4,7 millió példány talált gazdára világszerte. Hazai körülmények között immár a hatodik generációt tettük próbára.

Legyen kemény, stabil és dinamikus, hangzott a válasz a vásárlóktól, mikor a hatodik generáció tervezésébe kezdtek a gyári szakemberek. Első ránézésre nem is gondolnánk mást, minthogy kemény gyereket faragtak belőle, a szögletes állú, széles vállú új L200 igencsak agresszív látványt nyújt, és megjelenése teljes összhangban van a szegmenst jelenleg és a közeljövőben meghatározó trendekkel. Többről van itt szó, mint egyszerű ráncfelvarrásról, hiszen a kabin első és hátsó részét vadonatúj karosszériaelemek határolják, miközben megmaradt a lendületes övvonal, akárcsak az ívelt rés a kabin és a plató között, nem beszélve az erőteljes vízszintes karaktervonalakról, amelyek látványosan kihangsúlyozzák a karosszéria szilárdságát. De a tervezők sok gondot fordítottak arra is, hogy kedvező aerodinamikai képeségekkel is rendelkezzen. Hiába, az autó már-már tömör tömbnek tűnik, pedig számos megoldás javítja az aerodinamikai teljesítményét, a kabin és a plató között egy terelő elem simítja ki a légáramlatokat, csökkentve a szélzajt és új formájú külső tükörburkolatokat kapott, ezáltal csökkentve a szélzajt is.
Az előző generációs modell sem volt kicsi, de az új L200-ast a 40 mm-rel megemelt orrésszel kimondottan hatalmasnak érezzük. Ezt a feelinget tovább erősíti a keskenyebb és magasabb hűtőrács, ami nemcsak jóval szélesebbnek láttatja az autót, de látványosan különbözik az előző L200 enyhén döntött, függőlegesen álló, keskeny rácsozatától. A vékonyra húzott lámpák teljesen LED-es világítási rendszere a Mitsubishi köztudottan precíziós tervezésére emlékeztet, akárcsak a nappali menetfény integrálása a hűtőrácsba, ami merész, látványos megjelenést ad a hűtőmaszknak és az autónak.
mitsubishil200 2019mobem04Magasabbra kerültek a ködfényszórók is, új elhelyezése nemcsak elölről, hanem oldalról nézve is javítja az autó láthatóságát. Megemelése azért is volt fontos, mert így kisebb a sérülés kockázata, a gázlómélység növekedése miatt a fő fényszóró rendben ellátja munkáját. Emellett az első terepszög az értékes dizájn mellett is 30°. Az autó teljes hossza dupla kabinos változatban 5,3 méter, amiből a plató hosszúsága 1,5 méter, a dizájnos, formásabb hátsó lökhárító sokat kivesz a terepalkalmasságból, de így is maradt az előd modell 22° terepszöge, védelmére az alvázkeretre szerelhető vasrúd rendelhető.
mitsubishil200 2019mobem20A platót teljes egészében áttervezték, hogy szögletesebb és “tömörebb hatású” legyen. A hátsó lámpatest majdnem a platóhátfal tetejéig felnyúlik, és körülöleli a hátsó sárvédőt, felszereltségtől függően akár LED-es zárófényeket rendelhetünk. Szintén nem előny terepezésnél, hogy az oldalsó fellépők az alapfelszereltség részét képzik. Keserűségre azért nincs ok, a könnyebb ki- és beszállás mellett megmaradt 24°-os középső terepszög. És ha már a méreteknél tartunk, akkor fontos megemlíteni, hogy a kompakt kialakításnak köszönhetően a jármű tömege viszonylag visszafogott, a gyári adatok szerint 1.895-2.035 kilogramm közt van, ami kifejezetten fontos az alacsony üzemanyag-fogyasztás és az ezzel járó csekély CO₂-kibocsátás szempontjából, így a felhasználók visszafogott üzemeltetési költséggel is számolhatnak.
mitsubishil200 2019mobem26A dizájn mellett a másik legfontosabb értéke az autónak az összkerékhajtású rendszere, az L200-nak továbbra is az egyik komoly előnye az 1991-ben bevezetett Super Select rendszer, ami a piacon elsőként kínált állandó közúti összkerékhajtást és állandó terepfokozatos összkerékhajtást. A Super Select rendszer, mai nevén Super Select 4WD-II segítségével a mindenkori terep- és forgalmi viszonyoknak megfelelően választhatjuk ki a leginkább megfelelő hajtási módot. A vezető 100 km/órás sebességig menet közben is válthat a kétkerékhajtás és a négykerékhajtás között, függetlenül attól, milyen útfelületen halad az autó. Rövidke terepporos használat során jól érezni, hogy akkor is hatékony tapadást biztosít, amikor a jármű üres platóval halad. A zárható központi differenciálműnek köszönhetően pedig az L200 terepképessége kiváló, 4H üzemmódban pedig a rendszer automatikusan megosztja a nyomatékot az első és hátsó tengely között. Néhány piaci vetélytársával szemben a Super Select 4WD-II terepfokozatot (4LLc) is kínál, ami különösen hasznos az extrém terepezés során, mert az elektronika az ilyen körülmények között nem mindig kínál tökéletes megoldást. Laza talajon hasznos lehet még az opcióként rendelhető hátsó differenciálzár, ami végképp maximális tapadást biztosít a hátsó kerekeknek. Ezt fokozandó, az új modell egy, az utastérből is kapcsolható új funkcióval bővült, a szikla vagyis Rock állas csak 4LLc állásban kapcsolható.
mitsubishil200 2019mobem13Újratervezték a futóművét is, de a laprugók továbbra sem tesznek csodát, és elöl is tekercsrugók vállalnak szolgálatot. Annyi újítás azért még belefért, hogy előre nagyobb méretű lengéscsillapítók kerültek, míg hátul az eddigi öt helyett hat rugólap kapott helyet és optimalizálták a csillapítási erőket is a lengéscsillapítókban.
mitsubishil200 2019mobem05További újdonság a tisztán alumíniumból készült, 16 szelepes, négyhengeres, közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezéses, 2,2 literes alacsony kompressziójú dízelmotor. A 150 lóerős erőforrás hatfokozatú kézi vagy szintén hatos osztású automatával kapható, amellyel igazán gyerekjáték a terepezés, mindent hibátlanul megold helyettük.
mitsubishil200 2019mobem23A belső térre igazán nem lehet panaszunk, mely látványra is tökéletes személyautó benyomását kelti. De benne ülve érzni igazán a kényelmet, a robosztus kialakítás érvényesül, ugyanakkor a funkcionalitás is nagy szerepet kapott. A középkonzol látványos keretét tökéletesen integrálták a műszerfal vízszintes és függőleges elemeibe, így olyan érzetet kelt, mintha – a külsőhöz hasonlóan - az egész egyetlen tömbből lenne kifaragva. Személyautós az anyaghasználat, a középkonzol oldalsó térdtámaszai, az első középső kartámasz, az ajtópanelek és a kézifékkar puha párnázása a maximális kényelmünket szolgálja, míg az új, éles grafikájú műszerek kifinomultabb dizájnja, LCD központi kijelző a látványos megoldások egyike.
mitsubishil200 2019mobemAz árakat is okosan koordinálta a hazai képviselet. Inform felszereltséggel 5,7 milliótól indul az új L200, vagyis az elődmodellhez képest nincs változás egészen a csúcs modellekig. Az Instyle manuál váltóval fél millióval, automatával pedig 400 ezer forinttal lett drágább, vagyis 8,7-9,1 millió forinttól elérhetők.