KIA K5 (Optima) 2020 - Keleti szépség

by Mészáros Gergely

Lenyűgöző dizájnnal, vezetőre összpontosító belsővel és fejlett technológiákkal – többek között egy teljesen új motorral és akár összkerékhajtással – érkezik meg a kereskedésekbe a KIA világszerte legkelendőbb szedánjának új nemzedéke 2020 első felében.

Az új KIA K5, Európában Optima is beáll a sorba, az ötödik nemzedék már izgalmas formájú ötajtós kupéként (fastback sedan) igyekszik elcsábítani a vásárlók szívét. A képek alapján nem lesz nehéz dolga, a KIA európai, észak-amerikai és koreai dizájnstúdióinak együttműködéséből megszületett modell tagadhatatlanul a márka egyik legsportosabb, legvonzóbb típusa lesz.
Már az autó orra is rendkívül dinamikus, már-már agresszív, aminek az alapja, hogy a szívdobbanást mintázó LED-es nappali menetfényekkel megvadított fényszórókat gyakorlatilag a jellegzetes „tigris orr” hűtőmaszkba integrálták. Ugyancsak az életjelet mutató mintázatból indul ki a K5 (Optima) szelíden emelkedő övvonala, miközben a két kerékív között a kocsi teste – a Stingerhez és a kólás-palackhoz hasonlóan – finoman elkeskenyedik. A kupésan lejtő tetővonal pedig igen merész – „rajtra kész” - sziluettet kölcsönöz a szedánnak. A sportos karakterhez az K5 megváltozott arányai is hozzájárulnak, míg a jármű magassága 20 milliméterrel csökkent, addig a hossza 50, a szélessége 25, a tengelytávja pedig 45 milliméterrel nőtt. (4905x1860x1445 milliméter, 2850 milliméter)
További érdekes részlet, hogy az oldalsó ablakok felső ívén végigfutó krómcsík nem áll meg a C-oszlopnál, hanem körbefut a hátsó szélvédő körül, mely finom kacsafarokban végződik. A zárófények sem hétköznapiak, gyakorlatilag a kocsiszekrény teljes szélességét kitöltik, éjszaka is könnyen felismerhetővé téve a KIA újdonságát. Az új K5 alapra 16-os, opcióként pedig 17 és 18 colos kerekeken gördül, a GT modell viszont 19-es méretű könnyűfém felniket, valamint agresszívebb első és hátsó lökhárítókat, valamint kettős ikerkipufogó-végeket kap.
kiak5fastbacksedan02Habár képet egyelőre nem kaptunk róla, a sajtóanyag időtlenül elegáns, minimalista elrendezésű utasteret ígér, tágasabb helykínálattal és futurisztikus, vezető-orientált pilótaüléssel. A széles műszerfal a KIA legújabb generációs információs és szórakoztató rendszerét is integrálja, a jobban felszerelt verziókban a 12,3 colos digitális műszercsoportot 10,25 colos központi érintőképernyő egészíti ki. Szintén újdonság a Mood Lighting hangulatvilágítás, illetve a vezeték nélküli telefontöltés opciója, a tökéletes zenei hangzásról pedig 12 hangszórós BOSE térhatású hangrendszer gondoskodik. A K5 (Optima) kabinja piactól függően számtalan szín- és anyagkombinációt ajánl fel a vevőknek, többe között fém és fahatású dekorelemeket – jármű-specifikációtól is függően.
kiak5fastbacksedan03korean04A K5 új „Smartstream” hajtóművei – első ízben akár egy új négykerék-hajtási rendszerrel kombinálva – nagyobb teljesítményt, nagyobb hatékonyságot és nagyobb biztonságot nyújtanak, mint valaha. Alapra persze a középkategóriás KIA megmaradt elsőkerekesnek, ám az AWD rendszer olyan körülmények között is fokozott dinamikát kínál, mikor az útviszonyok miatt csökken a tapadás. A sajtóanyagban egyelőre kizárólag benzines és hibrid hajtásláncokról van szó, a kínálat természetesen kontinensenként eltérő lesz. Többek között az észak-amerikai és a hazai, dél-koreai piacon egy új Smartstream, 1.6 literes T-GDI aggregát is a vásárlók rendelkezésére áll majd, CVVD –folyamatosan változó szelepidőtartam - technológiával és 180 lóerős csúcsteljesítménnyel. Az új szelepvezérlés a vezetési körülményektől függően szabályozza a szelepek nyitását és zárását, ami 4 százalékkal több teljesítményt, 5 százalékkal jobb üzemanyag-hatékonyságot és 12 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményez. Szintén választható egy 2.0 literes MPI és egy 2.5 literes GDI egységgel is a K5, mi több, Észak-Amerikában egy nagy teljesítményű 2.5 literes T-GDI erőmű is bekerül a gépház alá (290 lóerős csúcsteljesítménnyel és 422 Nm-nyi maximális nyomatékkal). Az összes aggregáthoz hat- vagy nyolcfokozatú automata sebességváltó társul, a 2.5 literes T-GDI mellé duplakuplungos jár. A Drive Select Mode üzemmód-választó segítségével nagyban befolyásolható az autó menetdinamikája, a sofőr ötféle – Smart, Comfort, Eco, Sport és Custom – beállítás közül dönthet.
kiak5fastbacksedanFeltétlen említést érdemel még, hogy az új K5 (Optima) számos olyan technikai csemegével rendelkezik, mely biztonságosabbá és stressz-mentesebbé teszi a mindennapi használatát. Például még a klímaberendezés vagy az elektromos ablakok mozgatása is történhet hangvezérléssel, a 8 colos head-up display információözöne miatt pedig le sem kell vennie a vezetőnek a szemét az útról. Számos fejlett vezetéstámogató rendszerének is hála, a KIA K5 már készen áll a második szintű autonóm közlekedésre is. Végül, de nem utolsósorban a K5 az első KIA, melyben a Remote Smart Parking Assist rendszer elérhető, mely lehetővé teszi, hogy az autó önálló foglalja el a parkolóhelyet. A KIA K5 (Optima) 2020 első felében érkezik meg a kereskedésekbe. Indulóára, helyi specifikációja egyelőre még nem ismert.