Toyota Highlander 2020 - Helló, Európa!

by Mészáros Gergely

Észak-Amerikában bemutatkozott a Toyota Highlander negyedik generációja, melyet bennfentes források szerint Európában is forgalmazni fognak. 

A 2001-ben bevezetett Toyota Highlander elsősorban remek helykínálatával, kiváló menetkényelmével tűnt ki versenytársai közül – nem véletlen vezeti a jelenlegi nemzedéke immár negyedik éve szegmensének eladásait Észak-Amerikában. A most leleplezett új modell még magasabb szintre emeli ezeket az értékeket, megtoldva azokat a TNGA padlólemez alkalmazásából adódó, széles körű erényekkel. Ennek köszönhetően a Highlander már nemcsak Észak-Amerikában, de Nyugat-Európában is érdeklődésre tarthat számot.
Az európai SUV-piac elképesztő mértékű növekedése (az év első tíz hónapjában eladásaik 21,4 százalékkal emelkedtek, piaci részesedésük pedig elérte a 39,9 százalékot) azt jelentheti, hogy a Toyota szabadidő-autó kínálatában létjogosultsága volna még egy, a RAV4 fölé, de a Land Cruiser alá pozícionált, komfortos típusnak. Ez lehetne a Highlander, amely bizonyos kelet-európai piacokon (elsősorban Oroszországban) 2014 óta kapható ugyan, de Nyugat-Európa számára csak a vadonatúj generáció lehet vonzó ajánlat.
Az új Highlander legfontosabb újdonsága annak a TNGA-K padlólemeznek az alkalmazása, amely a Camry és a RAV4 platformjaként már bizonyított. A nagy szakítószilárdságú acélból felépített szerkezet minden eddiginél szilárdabb karosszériát eredményezett, ami cserébe a futómű finomhangolását tette lehetővé: az új modell egyszerre komfortosabb és sportosabb, dinamikusabb és nyugodtabb.
A három üléssoros SUV utasai mindig is fejedelmi kényelemben utazhattak, ezért ezen a téren nem is szorult módosításra az új széria. Így a kasztni 60 milliméteres hossznövekedése teljes egészében a csomagtartó bővítését szolgálja, ugyanúgy, mint az, hogy a második üléssor a jelenleginél 30 milliméterrel messzebb tolható előre. A leghátsó ülések mögött is 453 liternyi tér áll a csomagok rendelkezésére. Ez ötszemélyes konfigurációban 1370 literre nő, kétszemélyes „furgonként” pedig kis híján 2,4 köbméterrel gazdálkodhat a tulajdonos.

A takumi mesterek bevonásával fejlesztett, minden részletében rendkívüli igényességről tanúskodó Highlander piaci bevezetésekor egy hathengeres benzinmotorral, majd valamivel később egy soros négyhengeres hibrid hajtáslánccal lesz elérhető. A finom járású, 3.5 literes erőmű teljesítményét és fogyasztását D-4S üzemanyag-befecskendezés optimalizálja, amely a terhelés függvényében alkalmaz szívótorok- vagy közvetlen befecskendezést. A kétoldali, intelligens változó szelepvezérléssel (Dual VVT-i) felszerelt erőforrás 295 lóerőt mozgósít, miközben maximális forgatónyomatéka 357 Nm.
toyotahighlander2020cA hibrid változat az említett rokonmodellekből jól ismert 2.5 literes aggregátot kombinálja két villanymotorral; a rendszerteljesítmény 243 lóerő, ám az átlagfogyasztás 24 százalékkal kedvezőbb (6,5 l/100 km), mint a korábbi, 3.5 literes Highlander Hybrid értéke. A két villanymotort koaxiálisan alkalmazó hajtáslánc nemcsak hatékonyabb, de kompaktabb is az elődjénél. Szintén helytakarékos az akkumulátorcsomag, amely elfér a hátsó ülések alatt, így nem rabol helyet a csomagtartóból.
toyotahighlander2020dzsA 2020-as hybrid Highlander immár nemcsak összkerék-, hanem elsőkerék-hajtással is megvásárolható. Egyébként három különböző AWD-rendszer is választható hozzá: a benzinmotorhoz felszereltségi szinttől függően egyszerűbb vagy kifinomultabb, nyomatékvektor-szabályozással kiegészített, mechanikus megoldás társul, míg a hibrid a bevált elektromos összkerékhajtást alkalmazza, a hátsó tengelyen elhelyezett, külön vezérelt villanymotorral.
toyotahighlander2020bS végül, de nem utolsósorban következzenek a formai változásokat. A Toyota nagyon biztosra ment a Highlander vonalainak megrajzolásakor. A RAV4-en megismert, markáns orrkialakítás a nagyobb szabadidőjármű magasabb presztízséhez igazodva lágyabb formában valósul meg. A kifinomult vonalak egyben a modell aerodinamikai hatásfokát is javítják – ennek köszönhetően nemcsak a menetzaj, hanem az oldalszél-érzékenység szintje is csökkent. Az új generációs Toyota Highlander 2020 februárjában kerül az észak-amerikai kereskedésekbe; európai forgalmazását hivatalosan még nem erősítette meg a gyártó.