Lamborghini Huracán Evo RWD 2020 - Elemi ösztönök

by Mészáros Gergely

A hátsókerék-hajtású Lamborghini Huracán Evo RWD nem a jófiúk, az úrvezetők, pláne nem a kezdő sofőrök autója. Arra született, hogy kiélhessük vele a legádázabb száguldási hajlamainkat – kanyarról, kanyarra.

Ahogy Stefano Domenicali, a Lamborghini elnöke és vezérigazgatója fogalmaz: „A Huracán Evo hátsókerék-hajtása a pilóta kezébe adja az irányítást, ám a vezetési élményt a hardver szállítja. Ez az autó a Lamborghini eredeti hitvallására emlékezteti a pilótát, hogy ő áll a Huracán EVO RWD teljesítményének a középpontjában – színtiszta, szűretlen visszajelzésekkel és érzelmekkel teli vezetési élménnyel, pont, ahogy a vezető akarja.”
Márpedig Domenicali alighanem tudja, hogy miről beszél, a Lamborghini Huracán Evo RWD 610 lóerőt (449 kW-ot) és 560 Nm-t biztosít a pilóta számára, előbbit 8000-es, utóbbi 6500-as fordulatszámnál. Természetesen hátsókerék-meghajtással párosítva. Mindehhez mindössze 1389 kilogrammos önsúly társul, így nem csoda, hogy a V10-es olasz rakéta 3,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 325 km/h-val is képes száguldani. Ugyanakkor dinamikus kormányával és ösztönös vezethetőségével a Lamborghini mégsem az egyenesek vagy a pályák, hanem a "szórakoztatás" királya.
Már a V10-es erőforrás adatai elárulják, hogy a Huracán EVO RWD-t úgy tervezték, hogy maximális vezetési élményt kínáljon, de természetesen nem elégedtek meg ennyivel a mérnökök. A pörgős karakterű, szenzációs orgánumú erőművet egy speciális, kifejezetten a sportkocsihoz kalibrált vonóerő-szabályozó rendszerrel kombinálták, mely akár téli körülmények között is pazar menetteljesítményeket biztosít. A hivatalosan P-TCS-névre hallgató kipörgésgátló berendezés még akkor is továbbítja a motor nyomatékát a hátsó kerekekhez, mikor azok az oldalsó csúszás vagy sodródás közben újra megkapaszkodnának.
lamborghinihuracanevor 2020fPersze, a sofőr maga is kiválaszthatja a kormánykerék „Anima” gombjával, hogy mennyire legyen éles a P-TCS, illetve vad a Lamborghini. (ANIMA, azaz Adaptive Network Intelligent Management, ugyanakkor az anima olaszul lelket is jelent.) Strada üzemmódban például a rendszer minimalizálja a hajtott kerekek megcsúszását, ezáltal minden körülmény között maximális stabilitást és biztonságot nyújt. „Sport” beállítás esetén viszont „kedvük szerint” csúszhatnak, korcsolyázhatnak a hátsó gumik, a biztonság veszélyeztetése nélkül. A rendszer ugyanis felismeri azokat a szituációkat, amikor túlkormányozottság túl heves, ekkor pedig korlátozza a nyomaték továbbítását. És még van a Corsa mód, amikor a P-TCS optimalizálja a Huracán EVO RWD mozgékonyságát, hogy minél gyorsabban tudjon kilőni a kanyarokból.
lamborghinihuracanevor 2020dzsA remek mókádhoz a Huracán EVO RWD könnyű hibrid (alumínium és szénszálas) váza, 2,28 kg/lóerős tömeg-teljesítmény aránya, valamint a 40:60 százalékos elülső/hátsó súlyelosztása is hozzájárul. Szintén direkt a sportautóhoz hangolták az elektromechanikus LDS kormányművet, miközben a hétfokozatú duplakuplungos automata-váltó gyors kapcsolásokat, a rajtprogram pedig hibátlan állórajtot garantál. Az EVO 19 colos Kari könnyűfém felnijein típus-specifikus Pirelli P Zero abroncsok feszülnek, míg mögöttük opcióként karbon-kerámia fékek lapulhatnak.
lamborghinihuracanevor 2020jA Huracán EVO RWD igazi LAMBORGHINI, így, csupa nagybetűvel. Némiképp ugyan különbözik a 4WD változattól, például más a hátsó diffúzora, ám az utolsó porcikája is könnyen beazonosítható, felismerhető. Az utastere viszont a Lamborghini Ad Personam porgram segítségével abszolút a tulajdonos ízléséhez igazítható, aki számtalan szín- és kárpitanyag közül választhat. A középkonzol 8,4 colos érintőképernyőjéről szinte az autó valamennyi funkciója elérhető, köztük a telefon kezelése vagy az internet elérése.
lamborghinihuracanevor 2020dzAz első szerencsés vásárlók már 2020 tavaszán megkaphatják az új kedvencüket, miután leperkálták érte a 159.443 eurós alapárat. Kétségtelen, hogy a hátsókerekes Lamborghini Huracán Evo RWD az utolsó centig megéri, bárcsak a kezeink közé kerülne egy...