Genesis GV80 2020 - Mindenből a legjobbat

by Mészáros Gergely

Hosszas bevezető kampány után végre megérkezett a Genesis első szabadidő-autója: a GV80 hathengeres dízelmotorral, elektronikusan vezérelt futóművel és aktív zajcsökkentéssel mutatkozott be Dél-Koreában.

„A GV80 nemcsak a Genesis innovatív szellemének legjavát képviseli, hanem új fejezetet is nyit a luxusmárka számára” – nyilatkozta William Lee, a Genesis globális vezetője az újdonságról. A nevében lévő „V” betű pedig azt a fajta sokoldalúságot jelenti, melyet csak egy Genesis szabadidő-autó kínálhat.
A G70, G80 és G90 limuzinok társaságához csatlakozó GV80-on látszik a közös bölcső, a közös irányvonal, nevezetesen az Athletic Elegance dizájn alkalmazása. Formája a Genesis dél-koreai, egyesült államokbeli, valamint németországi dizájnstúdiók együttműködésének eredménye, s leginkább precíz arányok és részletekbe menő aprólékos kidolgozás jellemzi. Az „alaphangot” a hangsúlyos Crest hűtőmaszk adja meg, amit lehetetlen nem észrevenni, mégis a négylámpás grafika, azaz a kétsoros fényszóró lesz a GV80 leginkább egyedi és könnyen beazonosítható stílusjegye. A sárvédőkbe belemaró első-hátsó lámpáknak, a krómozott dekorelemeknek és a kocsin végigfutó hullámzó vonalaknak hála, a GV80 oldalról sem unalmas látvány, a vízszintes tagolású far pedig jól hangsúlyozza az autó szélességét, erőteljes kiállását. A meglehetősen nagy méretei ellenére a GV80 súlya versenyképes maradt, ami elsősorban a nagyszilárságú acél mellett alkalmazott sok-sok alumíniumnak köszönhető. Ebből a könnyű anyagból készült többek között a négy oldalajtó, a gépház és a csomagtér-fedél.

A háromsoros utastér tervezésekor a dél-koreai építészetet jellemző „fehér tér szépsége” filozófiára összpontosítottak a dizájnerek, illetve a „luxus a térben” nyitott koncepciót valósították meg. Meghatározó elem az utastér teljes szélességén végighúzódó az elegánsan keskeny szellőzőnyílás, mely pompásan előtérbe helyezi a SUV tágas térkínálatát és a dizájn letisztultságát. Utóbbi cél érdekében a lakberendezők a gombok és kapcsolók számát is minimalizálták, a központi helyen ülő 14,5 colos, osztott infotainment kijelző pedig az ülések közötti széles konzol kerek „egységéről” vezérelhető – akár folyóírással is. Még a legrejtettebb felületeket is finom, puha anyagokkal burkolták be, az ajtófogantyúkat ugyanúgy, mint a kardánalagút steppelt térdpárnáit. S mivel mindent a stresszmentes utazásnak rendeltek alá, a GV80-at 0,002 másodperc alatt reagáló, aktív zajcsökkentő technológiával (RANC – Road-Noise Active Noise Control) is felvértezték, ami – ellentétes fázisú hanghullámok generálásával - szinte tökéletesen távol tartja a nemkívánatos hangokat, zajokat a kabintól. A hétlégpárnás, masszázs funkcióval rendelkező vezetőülés ugyancsak a fáradtság szintjét igyekszik csökkenteni a hosszú utazások során. Amúgy a második sor elektromosan – és központilag is - mozgatható és dönthető háttámlájú ülései szintén fűthetőek és szellőztethetőek. Nem mellékesen az utastér légtisztító rendszerrel is rendelkezik, mely a finom részecskék 99 százalékának eltávolításával folyamatosan frissen és tisztán tartja a belső környezetet.
genesisgv80 2020dAutentikus Genesisként, a GV80 a márka saját hátsókerék-hajtású platformjára épül, ugyanakkor opcióként a négykerék-hajtás is elérhető lesz hozzá. Dél-Koreában egy exkluzív, kizárólag a Genesisek számára fejlesztett 278 lóerős, 3.0 literes hathengeres dízelmotorral debütált a GV80, ám hamarosan két – egy 2.5 literes négyhengeres, illetve egy 3.5 literes V6-os - turbófeltöltéses benzinmotor is csatlakozik a kínálathoz. Az ötüléses, hátsókerekes, 19 colos felnikkel és dízelmotorral szerelt GV80 osztálynak leggazdaságosabb és legdinamikusabb képviselője szeretne lenni. Eközben a 4x4-es változat Multi-Terrain Control üzemmód-választóval könnyíti meg az akadályok – hó, sár, homok - leküzdését, a munkából a hátsó tengely elektronikusan vezérelt részlegesen önzáró differenciálműve is kiveszi a részét. A vezetés, illetve az utazás kényelmét nagyban fokozza az útminőséget is figyelő, szintúgy elektronikus vezérlésű felfüggesztés, kihasználva az elülső kamerák tudást és a navigációs információk létét.
genesisgv80 2020aMint a Genesis-paletta összes többi képviselője, a GV80 is nagyon fejlett aktív és passzív biztonsági csomaggal vigyáz a bennülők életére; ám a jókora SUV-ot nemcsak az utasok védelmére, hanem már az esetleges balesetek elkerülésére tervezték. Így az ADAS része a mesterséges intelligencián alapuló, tanulásra képes intelligens sebességtartó automatika (SCC-ML), a sávváltást is önállóan végző Autópálya Asszisztens (Highway Driving Assist II), a gyalogost is felismerő, automatán fékező ütközés-megelőző (Forward Collision-Acoidance Assist), a fáradtság-, a holttér- és a keresztirányú-forgalomfigyelő. Feltétlenül említést érdemel még az éjszakai vezetést megkönnyítő Intelligens fényszórórendszer (Intelligent Front-Lighting System) is.
genesisgv80 2020csA Genesis GV80-hoz 11 külső fényezés és 5 belső szín választható, a nagyméretű SUV először Dél-Koreában lesz megvásárolható. A vevőket a „Your Genesis”program is segíti a rendelés során, melynek használatával összerakhatják a saját, egyedi modelljüket. Egyetlen kérdésünk maradt csupán: vajon mi is kapunk belőle?