Honda Jazz (Crosstar) 2020 - YO no BI

by Mészáros Gergely

A Jazz legújabb nemzedékét tetőtől talpig újratervezték a Honda mérnökei, hogy a kisautó minden szempontból igazodjon a modern városi élet hétköznapi igényeihez. Méghozzá a Yo ni Bi filozófia, aminek köszönhetően kimagasló használati értékű újdonság született.

A Yo no Bi gondolkodásmód lényege, hogy felismerjük az olyan hétköznapi tárgyakban rejlő szépséget, melyek ergonomikus mivoltukból fakadóan tökéletesen megfelelnek a rendeltetésüknek, s az évek során tökélyre csiszolta őket az alkotó. Egyébként a Yo no Bi két kandzsiból áll, a „yo” használatot, a „bi” szépséget jelent, ezek együtt törekednek az esztétikai és a funkcionalitás egyensúlyának megteremtésére.
Nem véletlen, hogy a kortárs stílusban fogant Jazz karosszériája letisztult, időtlen szépséget sugároz, miközben azért megmaradt a korábbi generációknál is megfigyelhető jellegzetes sziluett: a rövid orr, az előretolt, magas kabin és a hosszú tető. Az új megjelenés és a benne rejlő praktikum azonban még szerethetőbbé teszi a modellt, ahogy Takeki Tanaka, a Jazz fejlesztéséért felelős szakembergárda vezetője fogalmaz: „úgy gondolunk rá, mint egy különálló entitásra, aminek megvan a maga ereje, hogy boldogabbá és gondtalanabbá tegye a mindennapjainkat.”
A tervezők kényesen ügyeltek az arányokra, hiszen ez kulcsfontosságú volt a kívül-belül egyaránt egységes, harmonikus autó megteremtésében. A páratlanul kifinomult felületkezelés egyszersmind egységbe kovácsolja a különféle részleteket, beleértve a C-oszlopot és a kombinált hátsó lámpákat is. A megnövelt magasságnak és a kissé előre döntött csomagtér-ajtónak köszönhetően kívülről kisebbnek, belülről tágasabbnak hat a Jazz, s azt a benyomást kelti a szemlélőben, hogy nem lehet kibillenteni egyensúlyából. Baek Jongkuk, a Jazz dizájnere olyan autót szeretett volna alkotni, mely kellemes egyben használható társ legyen a tulajdonosnak, ezért „igyekeztem minden felesleges formai elemtől megszabadulni, és úgy leegyszerűsíteni a vonalvezetést, hogy a formaterv barátságos és trendi legyen, valamint kényelmes és praktikus az utastér.” A prémium hatású hűtőrács és a tetőspoiler ugyanakkor némi lendületet, dinamikát kölcsönöz a Jazz számára, s a felnik kivitele is hozzájárul a sportos megjelenéshez. Még az acélkerekek is minőségi alufelninek tűnnek, minden adott tehát az elegáns profilhoz. Eközben a szabadidő-autós Jazz Crosstar egy kicsit más karakter: az aktív életvitel szerelmeseinek készül. Erőteljes kisugárzását egyebek mellett hangsúlyos hűtőrácsának, fekete díszítőelemeinek, küszöbszpoilerének és tetősínjének köszönheti, és sokat nyomnak a latban a Crosstar-specifikus alufelnik is, melyekkel még stabilabbnak és robusztusabbnak látszik a crossover-kivitel.

A minimalista, ámde magas gyakorlati értékű utastér sem meglepetés, hiszen itt is a Yo no Bi filozófia vezette a lakberendezők ceruzáját. Ráadásul csupa tartós, puha tapintású anyagból épül fel a kabin, melyek egy része vízlepergető hatású.
hondajazz2020kMaga az emberközpontú műszerfal teljes szélességében kitölti a teret, de nem zavar bele a látómezőbe, így még nagyobb, szellősebb érzetet kelt a Jazz bendője. A maximális kihasználhatóság érdekében a szériafelszereltség részeként kínálc9 colos központi érintőképernyőt és 7 colos TFT-műszeregységet a Jazz. Mindkettő könnyen leolvasható, akárcsak a többi berendezés és kiegészítő, melyek egytől egyig a gondtalan, stresszmentes vezetési élményt szolgálják a Jazzben.
hondajazz2020pAz első ülések a Honda – nagyobb kényelmet és határozottabb deréktámaszt nyújtó – következő generációs ülésvázára épülnek, a köztük kialakított, széles, sík középkonzol könyöktámasza azonos magasságban van az ajtókárpitok könyöklőivel. A kétküllős kormánykerék ugyancsak a nagy térkínálatot hivatott hangsúlyozni, s mivel a volán távolsága és szöge egyaránt állítható, kifejezetten kényelmesen terelgethető a Jazz. Hátra ugyancsak komfortosabb és vastagabban párnázott ülőhelyek kerültek.
hondajazz2020dA kétmotoros, hibrid hajtáslánc technikai fejlettségéből fakadóan kompakt és hatékony, nem von el tehát jelentős helyet a belsőtől. A tetőoszlopok is vékonyabbak, ami szellősebbé varázsolja a belteret és fokozza az átláthatóságot - a panoráma-szélvédővel és az A-oszlopok tövében elhelyezett, háromszög alakú oldalablakkal egyetemben. A kasztniba simuló A-oszlopok és a karcsú külső tükrök pedig minimalizálják a szélzajt és a légellenállást, tovább javítva az aerodinamikai hatékonyságot és a menetkomfortot. A síkpadlós kabinnak hála, a Magis Seats ülésrendszer is elérhető. Ennek támlája síkba dönthető, ülőlapja pedig felhajtható, így tulajdonképpen mindig az utasok számához, illetve a poggyászok méretéhez, alakjához konfigurálható.
hondajazz2020fA következő generációs, hibrid Jazz 2020-tól kerül az európai piacokra, újabb tanúbizonyságát adva, hogy a Honda rendületlenül halad a – 2022-ig esedékes – elektromos átállással. A céldátumhoz közeledve az árakat is nyilvánosságra hozza majd a gyártó.