Renault Megane 2020 - Egyre többet tud

by Mészáros Gergely

A Renault megújította a Megane-családot, többek között a hagyományos hajtásláncok mellett bevezetett egy új plug-in hybrid verziót.

1995-ös megjelenése óta 7 millió darabot adtak el a Megane-ból, a Renault emblematikus modellcsaládja jelenleg már a negyedik nemzedékénél jár. Illetve a francia márka éppen most frissítette fel a népszerű kompakt típusát: a legmodernebb technológiákkal felvértezett újdonság a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek, hogy aztán nyáron már a kereskedésekben várja az érdeklődőket. Nézzük a részleteket!
Új Pure Vision LED fényszóróival még elegánsabbá, még kifinomultabbá vált a Megane, ugyanakkor a fejlett világítótestek a biztonságot és a kényelmet is fokozzák. A ma is vonzó, dinamikus karosszériát finoman átrajzolt első és hátsó lökhárító teszi naprakésszé, az újratervezett légbeömlő nyílások pedig az aerodinamikai hatékonyságot javítják. A hátsó lámpák ugyancsak LED-esek, az irányjelzők pedig immár dinamikusak. A vásárlók három új árnyalat – Solar réz, Baltic és Highland szürke - közül is válogathatnak, így a színpaletta tíz tagúra bővült.
A korszerűsített pilótafülkében a 10,2 colos digitális műszerfal jelenti a legfőbb újdonságot, melyet 9,3 colos álló formátumú multimédiás érintőképernyő egészít ki – a legfejlettebb Renault EASY LINK infotainment rendszerrel kiegészítve. Utóbbi működését az okostelefonok ihlették, és természetesen Android Auto és Apple CarPlay kompatibilis. Modernizálták a klímapanelt is, s felszereltségtől függően már motoros mozgatású vezetőülés és keret nélküli, elektrokróm visszapillantó tükör is rendelhető.

A pilóta továbbra is négyféle – Eco, Comfort, Sport és MySense - előre beállított vezetési üzemmód közül választhat, ugyanakkor a Multi-Sense rendszer modernebb grafikát kapott. (A plug-in hybrid kivitel Pure, MySense és Sport módokat ajánl fel.) A vezetéstámogató asszisztensrendszerek kínálatát is 21. századi szintre emelték a mérnökök, a 160 km/h-ig aktív Autópálya és Torlódás asszisztens a Stop & Go funkcióval kiegészített adaptív sebességszabályozó automatikát a sávközép-tartó segéddel kombinálja; az új Megane második szintű automóm közlekedésre képes.
renaultmegane2020cMindezeket elhalványítja az új plug-in, azaz konnektorról tölthető hibrid hajtáslánc fénye, a Renault F1-es szakértelmének felhasználásával született E-TECH egységhez mintegy 150 szabadalom társul. Az Alliance által fejlesztett új generációs 1,6 literes négyhengeres benzines erőforráshoz két villanymotor és egy innovatív, kuplung nélküli sebességváltó kapcsolódik, miközben az energia tárolásáról egy 9,8 kWh-s kapacitású akkumulátor gondoskodik. A rendszer mintegy 50 kilométernyi tisztán elektromos hatótávot garantál – WLTP ciklus szerint -, városban akár 65 kilométerre is felkúszhat ez az érték. Eközben akár 135 km/h-s sebességgel is képes „száguldani” a Megane – a belső égésű aggregát használata nélkül. A rendkívül hatékony, mégis dinamikus E-Tech plug-in hybrid hajtáslánc rendkívül hatékonyan bánik az energiával, aminek eredményeként mindössze 40 g/Co2 kibocsátása mindössze 40 g/km.
renaultmegane2020bEmellett maradnak a jól bevált hagyományos erőművek is, az eddig is többféle – 114, 140 és 160 lóerős - teljesítményszintű 1.3 TCe immár öko verzióban is megvásárolható – 100 lóerős csúcsteljesítménnyel. A gyengébb változatokhoz hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozhat, a 140 lovashoz már hétfokozatú EDC is kérhető, míg a legerősebb, 160 lovashoz kizárólag utóbbi áll rendelkezésre. Az év végén pedig jön az 1.0 TCe egység. Dízelfronton az 1.5 literes Blue DCi tartja a frontot, kétféle - 95 és 115 lóerős – kivitelben.
renaultmegane2020csMindezekhez új felszereltségi szintek is párosulhatnak: a régi GT Line-t például a Renault Sport ihletésű R.S. Line váltja, melynek gazdag és fejlett belső tartalmát sportosabb karosszériába csomagolták. renaultmegane2020aVégül, de nem utolsósorban feltétlen említést érdemel az ugyancsak megújult Megane R.S.. A Renault négykerekű csodafegyverében – immár kivétel nélkül – a Trophy 300 lóerős, 1.8 literes turbómotorja tombol, Sport 4Control alvázzal és R.S. Monitorral kiegészítve. A pályára született Trophy még erre is ráver, különleges képességeit elsősorban az exkluzív Cup alvázának és a mechanikus Torsen korlátozottan önzáró differenciálművének köszönheti.
renaultmegane2020dA Megane 2020-as verziója a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek, majd a nyáron kerül a kereskedésekbe. Viszlát Genfben!
renaultmegane2020