Renault Clio 2020 - Az ötödik generáció

by Szélpál Imre

A Renault Clio immáron 30 éves. Már az ötödik generáció tapossa az utakat és nem kevesebb kelt el belőle, mint 15 millió darab. Ha a nagy átlagot nézzük, akkor az azt jelenti, hogy évi átlagban félmillió darab Clio-t szippantottak fel a világ autópiacai. Európában ráadásul 7 éve mindig a legnépszerűbb a kategóriájában. Még azt a kunsztot is a magáénak tudhatja, hogy az egyes generációk utolsó éveiben is tudott növekedni az eladási darabszám. A sikeressége a hazai piacon is megkérdőjelezhetetlen.
RenaultClio4A sikerességét az is erősítette, hogy az új és kicsit drágább generációk bevezetésekor a korábbi széria is forgalomban maradt csökkentett árral és beltartalmi értékkel. Nem mellesleg a haszongépjármű verziót is nagyon szerette a piac, hiszen ár/érték arányban szinte verhetetlen volt. A jelenlegi generációból egyelőre nincs haszon verzió, de a Ford Fiesta kanossza járásából okulva (azt gondolták, hogy a Fiesta Van hiányában majd a vásárlók átülnek a Transit Courierbe, de ez nem következett be és hirtelen mégis lett az utolsó generációs Fiestából is Van verzió) valószínűleg hamarosan piacra kerül az új Clio Van. Azt már most is tudjuk, hogy a személy verzióból piacon marad a régi generáció mind az ötajtós, mind a kombi verzióból.

Mivel a jelenlegi Clióból nincs kombi kivitel akinek a nagy csomagtartó a létszükséglete egy autó vásárlásakor annak nyugodt szívvel ajánljuk a már kipróbált új Captur-t 536 literes csomagtérrel. Az árak kedvezően alakulnak, sőt jelenleg a kategória legolcsóbb ajánlatát nyújtja az új Clio, hiszen alig 3.5 millió forintért kapunk egy kényelmes és takarékos autót. Az új Cliót az „Evolution and Revolution” elvének megfelelően tervezték, így külső formavilágával és teljesen átalakított belsejével átírja a szabálykönyvet.
RenaultClio3Hangsúlyosabb vonalaival és hatásosabb elülső részével életrevalóbb és modernebb, ugyanakkor azonnal felismerhető annak ellenére is, hogy minden eleme új. Belülről is egyértelmű a forradalmi újdonság. A teljesen újratervezett utasteret a magasabb kategóriák ihlették, beleértve az észlelt minőséget és az elérhető technológiát. Ezek az erősségek minden autós javára válnak, hiszen praktikumot és könnyebb használhatóságot kínálnak. Egy pillanat elég, hogy észrevegyük. Az észlelt minőség és a kezelőszervek ergonómiája kiemelten fontos volt a megújult Clio tervezőgárdájának. Az érzékelhető minőséget illetően az utastér teljesen új dimenzióba került köszönhetően a műszerfal, az ajtópanelek és a központi konzol puha borításának, a magas minőségű anyagoknak, illetve az aprólékosan kivitelezett kárpitozásnak. A kompakt kialakítás révén hely szabadult fel, így több, autón belüli technológiát lehetett beépíteni, ennek eredményeképp a teljesen megújult Clio „Smart Cockpit”-je a vezetőt helyezi a középpontba. A hullámzó forma a szélességet hangsúlyozza.
RenaultClio12A kategória legnagyobb kijelzőivel az autó karakteresen modern és ergonomikus lett a páratlan vezetési élmény érdekében. Emellett a felfrissített Clio kategóriájában egyedüliként teszi elérhetővé az olyan újításokat, mint például a városi vezetés során különösen hasznos automata parkolófék. A Smart Cockpit kulcsfontosságú eleme a 9,3 inches multimédia képernyő (melynek használható felülete kétszer akkora, mint a 7 inches változaté). Renault-modellben sosem volt még ekkora ez az alkatrész. A függőleges és enyhén hajlított képernyő, melyet az ESPACE kijelzője ihletett, optikailag megnöveli a műszerfalat, a vezetőfülkének pedig még korszerűbb érzetet ad, emellett a kijelző láthatóságát is növeli. A vezető felé fordított képernyő az új Renault EASY LINK online rendszerrel egyesíti az összes multimédiás, navigációs és infotainment funkciót csakúgy, mint a MULTI-SENSE beállításokat, melyek mindegyike hihetetlenül egyszerűen használható. Elsőként a teljesen megújult Clio kapott digitális műszeregységet , mely a hagyományos analóg mutatókat váltja fel. A technológiát közvetlenül a magasabb osztályokból vettük át. A 7 vagy 10 "-os TFT-kijelző intuitív módon használható a vezetési élmény személyre szabásához.
RenaultClio11A 10 inches változatnál GPS-navigáció is helyet kap a kijelzőn (ez 2020-ra várható). A 9,3” -os kijelzőjű multimédia rendszer, illetve a 10 inches műszeregység azt jelenti, hogy a forradalmasított Clio kategóriája legnagyobb kijelzőivel büszkélkedhet. A Clio egészében átalakított műszerfalának minőségére különösen nagy figyelmet fordítottunk. A műszerfal három részre osztott: a felső panel puha borítású, a középső rész személyre szabható, míg az alsó panel olyan praktikus részeknek ad helyet, mint a kesztyűtartó. A műszerfal hullámzó alakja optikailag szélesíti a utasteret. Ezt a látványt fokozzák a középső és a szélső légbefúvók vízszintes formái is. A középső kijelző alatti résznél különösen nagy figyelmet fordítottunk az ergonómiára, amit a zongorabillentyű-gombok és a légkondicionáló fizikai kezelőfelülete is mutat, melyek megkönnyítik a vezető számára a használatot. Az új, elegánsabb kormány kompaktabb kialakítást kapott a korábbi modellekhez képest a helytakarékosabb légzsáknak köszönhetően, így a műszerfal jobban látható a vezető számára. A kormányon hüvelykujj-támasz is található, a kormánykerék pedig szélesebb lett, így valódi élmény kézben tartani. Új, könnyebben értelmezhető és megvilágított gombokat helyeztünk el rajta, az érzékelt minőséghez pedig a szaténfényű króm felület járul hozzá.
renaultclio2019nyA megújult Clio „Smart Cockpit”-jének szintén alapvető eleme a középkonzol, ami az ergonómia javítása érdekében magasabbra került. Rövidebb sebességváltókart építettünk be, ami természetesebb és kényelmesebb fogást biztosít. A középkonzol megjelenése személyre szabható az utastér kialakításától függően, sőt a belső hangulatvilágítás itt is megjelenhet. A kiemelkedően praktikus tárolórekeszek, melyek a konzol alsó részén kaptak helyet, megkönnyítik az utasok dolgát, hiszen többek közt vezeték nélküli töltő is lehet rajta az okostelefonok számára. Az újjászületett Clio ülései a felsőbb kategóriás autók utasterét idézik. A hosszított ülésfelületnek és az ergonomikusabb kialakításnak köszönhetően jobb támasztást biztosítanak. Az ülések hátoldalának kialakítása jelentősen növeli a hátul utazók lábterét, míg a keskenyebb első fejtámaszok javítják a hátsó kilátást, így a hátul utazók tágasabbnak érzik az őket körülvevő teret. Az anyagok kiválasztására itt is különösen nagy figyelmet fordítottunk csakúgy, mint a műszerfal esetében. Ezek mind javítják az utazás közben érzékelt minőséget. Az ülések ergonomikusabbak, és a jól elérhető állítókaroknak köszönhetően könnyebb a használatuk. A felújított Clio ajtópaneljei puha borítással is elérhetőek, ez egyedülálló ebben a kategóriában.
renaultclio2019qA kárpitozott paneleket személyre szabható betétek színesíthetik, például a könyöktámasz esetében, melyek különböző kivitelekben állnak rendelkezésre. A panelek lágy, szórt, indirekt hangulatvilágítással láthatók el. . A megújult Clio minden tulajdonosa saját elképzelései szerint alakíthatja az autót a személyre szabást lehetővé tévő csomagoknak köszönhetően, melyek keretében dönthet a középkonzol, a műszerfal, az ajtópanelek, a kormánykerék és a könyöktámaszok megjelenéséről. A vásárlók emellett nem kevesebb, mint 5 beltéri dizájn közül választhatnak, valamint további innovatív, testre szabható lehetőségeket vehetnek igénybe. Így kiválaszthatják például a légbefúvók formálta, a teljes műszerfalon átívelő vonalak egyedi színét. A legfrissebb Clio nyolc különböző színű belső hangulatvilágítással érhető el. A minden tekintetben elegánsabb és dinamikusabb Clio a korábbi generációk érzéki formáit örökölte. Az új modell kifejezőbb lett, de megtartotta karcsú alakját. Elől a motorháztető bordázott, ami nagyobb kidolgozottság hatását kelti. A hűtőrács nagyobb lett, az első lökhárító pedig hangsúlyosabbá vált a jó motorhűtést segítő, erőteljes középső légterelő nyílással.
renaultclio2019kMéreteit tekintve a teljesen megújult Clio 12 milliméterrel rövidebb (hossza 4050 mm, szélessége 1798 mm), de belül tágasabb. Az autó 8 mm-el alacsonyabb, (magassága 1440 mm), míg a légterelő végénél a karosszériát 48 milliméterrel lesüllyesztettük a jobb légellenállásért és sportosságért. A 17”-os felnik (felszereltségtől függően) tovább növelik az új modell dinamizmusát. Az olyan részletek, mint a cápauszony antenna, a 100 százalékban LED-es fényszórók, a külső zár nélküli csomagtér ajtó és a krómozott szegélyű oldalsó ablakok, mind a külső modernséget hangsúlyozzák, valamint növelik a minőségérzetet. A Clio 5 számos színben elérhető, beleértve a vérnarancsot, a nyérc barnát és a porcelán kéket. Az új vérnarancs fényezés kiemeli a Clio megjelenését, és korábban nem látott mélységet, ragyogást ad az autónak. Ez a különleges narancsszínű fényezés egyedülálló az autóiparban. Az újdonságokkal ellátott Clio összesen 11 színben érhető el, a külsőt illetően háromféle személyre szabási csomagban (vörös, narancs, fekete). Az új Clio az első, amelyen az első kerékdoboknál is helyet kaptak légterelők. Ezek javítják az aerodinamikai értékeket, így csökkentve az üzemanyag-fogyasztást. Ráadásul dinamikus és sportos jegyei a teljesen megújult Clio formájának.Az Új Clio fényszórói 100 százalékosan LED alapúak a belépő felszereltségi szinten is, és a Renault-modelleket jellemző C-alakú fényjegyekkel is rendelkeznek. A Clio ezzel még elegánsabb és kifejezőbb lett.
renaultclio2019cA csomagtér kialakítását úgy optimalizáltuk, hogy a lehető legjobban kihasználható legyen. A prémium minőségű BOSE hangrendszer teljesen integrált, így nem csökkenti a csomagtér űrtartalmát, annak mérete ezzel 391 literre nőtt (ehhez járul még 26 liternyi tárolókapacitás az utastérben), ami a legnagyobb ebben a kategóriában. A dupla padlórendszer egyszerűsíti a mindennapos bepakolást, míg a hátsó ülések lehajtásával sík felület nyerhető. Az első fényszórókhoz hasonlóan a kifejezőbbé tett hátsó lámpák is C-alakú fényjeggyel rendelkeznek . A hátsó szélvédő felső részén egy harmadik, hosszabb és keskenyebb féklámpa is helyet kapott. Az előző generáció keskeny oldalprofilja, melyet a hátsó ablakoknál elhelyezett ajtókilincsek szimbolizálnak, fejlesztésen és esztétikai módosításokon esett át. Ezekhez tartozik a króm ablakkeretek, a fényes fekete oszlopok és hátsó kilincsek, az oldalsó karosszériaelemek alsó részének mélyítése, valamint a krómozott CLIO márkajelzés. Az oldalsó részekre fordított aprólékos figyelem szintén a külső megjelenés minőségét javítja. A hátsó rész az oldalakhoz hasonló krómozott betétet kapott. Újraterveztük a csomagtartót – különösen a hátsó lámpák és a lökhárító közé eső részt – a megjelenés javítása érdekében. A csomagtartó fedelébe nyúló lámpáknak köszönhetően szélesebbnek tűnik az új Clio hátsó része.
renaultcliorsline2019csA Renault Sport az új Clión vezeti be az R.S. Line felszereltségi szintet, amely fokozatosan átveszi a jelenlegi GT-Line helyét. A sportos dizájn úttörői közé tartozó márka 2010 óta stabilan jelen van valamennyi piacon a Renault Sport termékválasztékában. Kifinomultabb és gazdagabb tartalmával az R.S. Line többet jelent egyszerű névváltoztatásnál. Az R.S. Line sportosabb külső megjelenést és belső dizájnt kölcsönöz, hiszen egyre többen vannak, akik azt várják, hogy dinamikus elemekkel tegyék különlegessé autójuk megjelenését. Az R.S. Line azt is jelzi, hogy a modell közeli rokonságban van a nagy teljesítményű R.S. márkával. Ez a két betű a valódi sportosság szinonimája. A márka egyet jelent a Renault Sport külső és belső dizájnjegyeinek lényegével. Az új Clio R.S. Line külsejében az F1 légterelők vonalvezetését idézi, ami az R.S. modellek emblematikus védjegye. A méhsejt mintázatú hűtőrács, a speciális 17” -os könnyűfém felnik és az áramvonalas hátsó rész teszik különlegessé. Belül is megtalálhatóak a márka jellemző elemei, mint az erősebb tartású sportülések, a karbon hatású berakások, az R.S. motívumával ellátott, perforált bőr bevonatú sportkormány, az alumínium pedálok, valamint a vörös varrással és szegéllyel díszített fekete kárpitozás. A Clio lassan 30 éve megtestesíti a mindennapok autóját, amely generációk óta elérhetővé teszi az autós technológia csúcsát.
renaultcliorsline2019cAz új Clio sem szakítja meg ezt a hagyományt, és 2020-tól egy E-TECH-nek nevezett „full hibrid” motort is kínál. Ez nagy lépés a Renault Csoport történetében, amely az elektromos mobilitás terén elért úttörő és európai piacvezetői tapasztalataira támaszkodott annak érdekében, hogy egyedülálló hibrid élményt kínáljon az új Clióban. Ezt az E-TECH motorizációt a Renault mérnökei fejlesztették ki és szabadalmaztatták. A Szövetségen belül fejlesztett elemeket használ fel, például a kifejezetten erre a célra továbbfejlesztett , új generációs, 1,6 literes benzinmotort t is. Két elektromos motor, egy innovatív többfunkciós sebességváltó és egy 1,2 kWh-s akkumulátor tartozik hozzá.  A Renault E-TECH hibrid technológiája maximális hatékonyságot kínál a használatkor, kiegészülve a piac legjobbjait idéző dinamikus reakcióidővel, csökkentett energiaveszteséggel és az akkumulátor gyors visszatöltődésével a lassítási szakaszokban. Kiváló energiahozama lehetővé teszi a maximális energia felhalmozását és visszanyerését. Az indulások minden esetben elektromos üzemmódban történnek. Az elektromos járművekhez hasonló regeneratív fékezések, az akkumulátorok gyors újratöltődési képessége és az E-TECH rendszer kombinációja lehetővé teszi, hogy az idő 80 százalékában teljes mértékben elektromos üzemmódban vezessünk a városban, ami akár 40 százalékos fogyasztási megtakarítást is jelenthet a klasszikus benzinmotor városi üzemével szemben.
RenaultClio7Mindeközben a városi autók körében páratlan vezetési élményt nyújt a hibrid az induláskor és gyorsításkor jelen lévő azonnali reaktivitásnak köszönhetően. Azoknak a vezetőknek, akik gazdaságos járművet keresnek városi használatra, az 1,0 SCe motor (3 hengeres szívó) a leginkább ajánlott. Ötfokozatú manuális sebességváltójával és 65-75 lóerős teljesítményével (95 Nm nyomaték) igazi rugalmasságot kínál a városi utakra. A Renault termékskála újdonsága, a TCe 1,0 (turbókompresszoros, 3 hengeres) a Szövetség szinergiáiból születő motorok legfiatalabbika. A legújabb technológiákat használja, mint például az elektromos vezérlésű szeleppel ellátott turbókompresszor, a hengerfejbe részlegesen integrált kipufogó-leömlő, kettős változó hidraulikus szelepvezérlés vagy a hengerek speciális acélbevonata (Bore Spray Coating). Ez a 100 lóerős és 160 Nm nyomatékú, új generációs motor 10 lóerővel és 20 Nm-rel jobb, mint a TCe 90, melynek átveszi a helyét, mindeközben pedig csökkenti a fogyasztást és a CO2-kibocsátást. A 100 g/km-ből számolt kibocsátásokkal az új Clio TCe 100 kategóriája legjobbja a benzinmotorok közül. Ezen kívül a motor optimális vezetési kényelmet biztosít az így nyert nyomatéknak köszönhetően, ami már alacsony sebesség mellett is érzékelhető a dinamikusabb elindulásoknál. A TCe 100-at először egy 5 fokozatú manuális váltóval kínáljuk az új Clión. A későbbiekben társul majd hozzá egy legújabb generációs X-TRONIC (CVT) automata váltó is.
RenaultClio13Az európai használatra tervezett motor maximális rugalmasságot biztosít a városi használat során. A D-STEP funkcióval változatos utakon és az élénkebb gyorsítások során azonos hatás érhető el, mint a több fokozatú sebességváltónál. A 1.3 TCe FAP motor azt követően jelenik meg az új Clióban, hogy már bizonyított a Capturban, a Megane-ban, a Scenic-ben és a Kadjarban. 130 lóerős és 240 Nm-es verziója mellé egy 7 fokozatú EDC automata váltó társul, ezzel átveszi a helyét a TCe 120-nak, hogy elfoglalja az új Clio motorkínálatának csúcsát. Ez a legújabb generációs motor kiemeli az új Clio valamennyi dinamikus előnyét, hogy a vezetési élmény minden helyzetben felemelő legyen. A duplakuplungos EDC váltó simábbá és kellemesebbé teszi a vezetést, miközben hozzájárul a fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentéséhez is. A még nagyobb élvezet érdekében az új Clio TCe 130 FAP EDC a kormányon elhelyezkedő sebességváltó gombokat is tartalmaz. Az új Clio dízelmotort is kínál a 1.5 Blue dCi-vel, amelyet intenzív használatra és vállalati flottákra terveztek.
renaultclio2019dA motor fejlesztésen esett át annak érdekében, hogy megfeleljen a legújabb környezetvédelmi normáknak, így integrálva található benne egy szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer, amit a leghatékonyabbnak tartanak a nitrogén-monoxid-utókezelő rendszerek közül. Két verzióban érhető el: 85 lóerő / 220 Nm a nyugodt vezetésre és 115 lóerő / 260 Nm a dinamikusabb vezetésre. 6 fokozatú manuális váltójával, amely 110 km/óra felett csökkenti a fordulatszámot, és szegmense legmagasabb szintű aerodinamikájának köszönhetően az új Clio Blue dCi kivételesen hatékonynak bizonyul az országúti és autópályán történő használatkor. A kategória modelljeinél általában az a jellemző, hogy a belépő modellek csak az óriásplakátokra kívánkoznak, hogy kedvező árukkal becsalogassák a vásárlókat. A Clio esetében a 65 lovas alapverzió azonban tökéletes partner lehet egy átlagos igényekkel rendelkező felhasználó számára. Mivel már volt alkalmunk pár hétig használni egy ilyen verziót (vagyis a klasszikus fapadot plusz klíma és alap rádió), ezért el tudjuk mondani, hogy nem kell félni a nem túl combos teljesítmény adattól. Városban kifejezetten dinamikusan tud mozogni az autó és gyakorlatilag országúton vagy autópályán sem hagy cserben. Persze nem úgy éri el az autópályás utazó sebességet ahogyan a jelenlegi csúcsverzió, de átlagos utazáshoz pont megfelel. Nem beszélve arról, hogy 5 liter alatti fogyasztásával elég takarékos is.
renaultclio2019gA gyári fogyasztási értéket ezzel sem fogjuk elérni, de ezzel az értékkel is elégedettek lehetünk. A cím azért szorul egy kicsi magyarázatra. Nem vagyok nagy híve az Év Autója választási rítusoknak. Elsősorban azért, mert általában az almát próbáljuk összehasonlítani a körtével. Az sem nagyon segít, ha összeghatár a legfőbb kritérium a zsűrizett modelleknél. Az meg külön nevetséges, hogy nevezési díj ellenében választunk nemzeti győzteseket. A Clio esetében a legfontosabb szempont az elérhetőség. A piacon annyira elszabadultak az új autó árak (köszönhetően a növekvő biztonsági armadának, a kibocsátás csökkentésnek és a beszakadó forintnak), hogy egy Dacia mellett ez lehet a legjobb ár/értékű választás.