DS 9 - Az elegancia ereje

by Mészáros Gergely

A márka avantgárd szellemiségét nemes eleganciával és 21. századi csúcstechnológiával ötvöző, új limuzin arra invitál minket, hogy ismét felfedezzük a francia luxus, azon belül az autógyártás legjavát. A DS 9 következik.

Ahogy a fekete tető és a C-oszlop találkozásánál „hordott” oldalsó irányjelzőivel ránk kacsint, az 1955-ös DS képe villan elénk. Nem véletlenül, a nagy, D-kategóriás limuzinok világába belépő DS 9 a francia luxus, így az eredeti DS (19 és 21) legjobb és legszebb hagyományait viszi tovább. Nézzék csak a motorháztetőn végigfutó „Clous de Paris” mintázatú gilosált díszcsíkot! Micsoda mihaszna semmiség, ám ahogy viseli, az egyszerűen imádni való! A tekintélyt sugárzó, impozáns méretű – 4,93 méter hosszú és 1,85 méter széles – karosszériája tele van ilyen egyedi és sármos részlettel: például elrejtették a fényezett kilincseit, a pikkely-szerű mintázatú, 3D hatású hátsó lámpatestek pedig az 1930-as évek francia autóit idézik. S habár a DS 9 klasszikus lépcsőshátú limuzin, finom vonalú, lejtős tetőívét a fastback modellek ihlették. Természetesen a DS Automobiles olyan jellegzetes stílusjegyei is megjelennek rajta, mint a DS WINGS vagy a parametrikus tervezésű, ugyancsak 3D hatású hűtőrács.
És a szemeit is úgy tudja forgatni, mint rég’! A DS ACTIVE LED VISION modulok ugyanis, ahogy a nevük is utal rá, egy fő LED-fényszóróból és három forgatható LED modulból állnak. Ez utóbbiak a kormányállás szögétől és a gépkocsi sebességétől függően balról jobbra, vagy jobbról balra fordulnak el, valamint a dőlésszögüket is tudják változtatni. Ezáltal éjszakai vezetésnél az általuk kibocsátott fénynyaláb szélessége és a bevilágított útszakasz hossza az útviszonyokhoz és a gépkocsi sebességéhez igazodik.

Szintén az éjjeli utazást teszi biztonságosabbá a DS NIGHT VISION, mely a hűtőrácsba épített infra kamerájával 100 méter távolságig érzékeli az úttesten a gyalogosokat és az állatokat. A veszélyt jelentő objektumok sárgával vagy pirossal bekeretezve jelennek meg a digitális műszercsoport kijelzőjén. A DS DRIVE ASSIST is a pilóta munkáját könnyíti meg, a 180 km/h-s sebességig aktív rendszer a vezető helyett vezérli az autó sebességét és iránytartását – akár közlekedési dugóban is.
ds9 2020zs04Talán még ennél is érdekesebb technikai csemege a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION vezérelt felfüggesztés, mely egy kamera segítségével folyamatosan pásztázza a luxuslimuzin előtti útfelületet. Aztán a jeladók, a gyorsulásmérők és a futómű érzékelői minden értéket, mozgást rögzítenek, majd továbbítják azokat a központi „agynak”, mely külön-külön fejti ki hatását a kerekekre. Ennek köszönhetően fejedelmi kényelemet élvezhetnek az utasok. Pláne, hogy a hátsó ülések ugyanolyan kényelmesen, mint az elsők a DS LOUNGE csúcskomfortot kínál. A hosszú, 2,9 méteres tengelytáv hatalmas belső teret garantál, a „fotelek” fűthetőek, szellőztethetőek és masszázsfunkcióval is rendelkeznek. A dizájn pedig... a képek önmagukért beszélnek!
ds9 2020x02Inkább lessünk be a gépház alá! A lendületes formájú DS9 elsőként egy E-TENSE tölthető hibrid hajtáslánccal lesz elérhető. A benzines turbómotorból, valamint az automata, nyolcfokozatú sebességváltóba integrált villanymotor rendszerteljesítménye 225 lóerő, miközben a 11,9 kWh-s kapacitású akkumulátora 40-50 kilométernyi zéró emissziós üzemmódot kínál. Amúgy a 110 lóerőt és 320 Nm-t biztosító villanymotor induláskor, intenzív gyorsuláskor és zéró emissziós üzemmódban is működésbe lép, utóbbi esetben 135 km/h-s tempóig használható. A sofőr háromféle – elektromos, hibrid és Sport E-TENSE - beállítás közül választhat. Hibrid állásban a rendszer automatikusan összehangolja a motorok működését: 100% elektromos, 100% benzines, vagy egyszerre mindkettő, ha a helyzet úgy kívánja. A Sport E-TENSE mód ugyanakkor maximálisan kiaknázza mind a benzin-, mind a villanymotorban rejlő potenciált, valamint sportosabbak reakciókat eredményez a gázpedál, a kormány, a sebességváltó és a vezérelt felfüggesztés részéről.
ds9 2020yMindemellett a DS 9 energia-visszatápláló rendszere azonnal működésbe lép lassításnál vagy fékezésnél, felszabaduló energiával töltve az akkumulátort. Ráadásként az E-Save funkcióval „szándékosan” tartalékolhatunk, így az út egy részét mindenképpen zéró emisszió módban tehető meg, például akkor, ha be kell hajtani egy városközpontba. A 7,4 kW-os fedélzeti töltővel másfél óra alatt feltankolható az akkumulátor. A kínálat nemsokára két újabb verziókkal is bővül : egy 250 lóerős, megnövelt hatótávolságú E-TENSE-szel, valamint egy 360 lóerős, intelligens összkerékhajtású E-TENSE csúcsváltozattal.
ds9 2020c02Feltétlen említést érdemel még, hogy a DS 9 műszaki arzenáljának a része a DS PARK PILOT és a DS DRIVER ATTENTION MONITORING is. Előbbi használatával az autó magától parkol be két gépkocsi közé, vagy áll be a járdaszegélyre merőlegesen, anélkül, hogy a vezetőnek meg kellene fognia a kormányt, vagy kezelnie kellene a pedálokat. Utóbbi a pilóta éberségét figyeli. A kormány felett elhelyezett infra kamerán keresztül három jelre figyel: a szemekre a fáradtság miatt (pislogás), az arcra (a tekintet iránya) és a fejmozgásokra a figyelmetlenség miatt, valamint az autó iránytartására a sávelválasztó vonalakhoz viszonyítva (az iránytól való eltérések, elkormányzások).
ds9 2020gyA DS 7 és a DS3 CROSSBACK-et követve egy elegáns limuzin koronázza meg a fiatal prémiummárka kínálatát. A DS technológiai tudását, hagyományosan elegáns stílusát és kifinomult örökségét magába sűrítő csúcsmodell gyártása 2020 második felében kezdődik meg.