VW Golf GTI & GTD & GTE - Csak egy betű...

by Mészáros Gergely

...mégis micsoda különbség! GTI, GTD és GTE: három Golf-verzió, három hatékony hajtásrendszer és három karakter. Csak a dizájn és a felszereltségi filozófia közös bennük. Wolfsburgi sportautó-ikonok következnek!

44 évvel ezelőtt a Volkswagen megalkotta a Golf GTI-t, mely az idők folyamán igazi legendává vált. De nincs egyedül, mert 1982-ben csatlakozott mellé az első turbódízel motoros Golf GTI, a GTD. 2014-ben pedig újabb taggal bővült a wolfsburgi bajnokok köre, az első Golf GTE személyével.
De mitől válik egy autó ikonná? Többek között attól, hogy a tervezési DNS-e és a karaktere évtizedekig változatlan, vagy inkább felismerhető marad, nem mindennapi kimagasló képességgel, tulajdonságokkal rendelkezik, s nem utolsósorban nagy hatással bír az emberekre. Ahogy a Golf GTI is. Immár a nyolcadik generáció kezdi meg a pályafutását – teljesen digitalizálva és hálózatba kapcsolva.
GTI, GTD és GTE – ahogy a bevezetőben is írtuk, három Golf-modell, három karakter. Mindhárom új, sportos Golf dizájnja azt a hamisítatlanul dinamikus karizmát tükrözi, ami különösen szemből nézve szembetűnő. Az autó ragyogó frontrészét az alacsonyan elhelyezkedő, széria LED fényszórók uralják a hűtőráccsal egyetemben. A karosszéria teljes szélességén végigfutó, motorháztető alatti keskeny él természetesen típus-specifikus: piros a GTI esetén, kék a GTE számára és ezüst a GTD-nél. Ráadásul a nappali menetfények bekapcsolásakor két folyamatos LED-csík is kihangsúlyozza ezt a feltűnő részletet, és hozzájárul a Golf GTI, GTE és GTD teljesen új, félreérthetetlen fényszóró-kialakításához. Hasonlóan feltűnő és eltéveszthetetlen stíluselem a lökhárító méhsejt-mintázatú légbeömlő rácsa, benne a beépített opcionális ködlámpával.

Noha a Volkswagen példátlan mértékben fokozza a nyolcadik generációs Golf - és ezzel együtt a GTI, GTE és GTD - digitális és hálózati képességeit, az eredeti GT emblémák sokasága még mindig megtalálható a fedélzeten. A korábbi évek sportkormányának azonban mennie kellett, helyére egy új, multifunkciós, érintőkapcsolókkal felvértezett bőr sportkormány került, mely a beépített Travel Assist gomb használatakor nagy sebesség mellett is támogatja a pilótát. A Travel Assist rendszer 210 km/h-ig aktív. A kormányon levő három ezüst küllő megmaradt, viszont kivitelenként más színekben pompáznak: - a GTI-ben piros, míg a GTE és GTD kék és ezüst felületűek. A sportülések klasszikus kockás mintája is a „régi”, ezúttal Scalepaper mintát viselnek a hangsúlyos oldaltartású sportülések. A szürke és a fekete belső dizájn elemein a varratok pirosak a GTI-ben, kékek a GTE-ben és világosszürkék a GTD-ben. Feltétlen külön említést érdemel az Innovision Cockpit, mely a 10,25 colos digitális műszerfal és a 10 colos navigációs, szórakoztató és információs berendezés tudását és előnyeit egyesíti. Ennek révén a kényelmi, a menetdinamikai és a vezetői segédrendszerek pontosan a vezető személyes igényeihez igazodhatnak. S az olyan műszaki innovációknak, mint a Car2X rendszernek hála, a közlekedés többi résztvevőjével is tud kommunikálni az autó.
volkswagengolfgti2020cA lényeg azonban ezúttal a lemezek alatt rejtőzik: a Golf GTI hajtásáról egy 180 kW (245 LE) 2,0 literes turbófeltöltős közvetlen befecskendezéses motor gondoskodik. Az erőforrás maximális nyomatéka 370 Nm, mely mellé alapkivitelben egy 6 fokozatú kézi sebességváltó társul, extraként 7 sebességes dupla tengelykapcsolós váltóval (DSG) is vásárolható.
volkswagengoldgtd2020cA Golf GTE plug-in hibrid hajtáslánca ugyanakkor egy 110 kW (150 LE) teljesítményű TSI négyhengeres motorból, egy 85 kW (115 LE) teljesítményű villanymotorból, egy 6 fokozatú DSG sebességváltóból valamint egy új lítium-ion akkumulátorból áll. A rendszer összteljesítménye 180 kW (245 LE), maximális nyomatéka 400 Nm. Az elődhöz képest jelentősen megnőtt a tisztán elektromos hatótávolság, immáron 60 kilométert képes megtenni a GTE károsanyag-kibocsátás nélkül. Mindezt az aerodinamika javításával és az akkumulátor energiakapacitásának 13 kWh-ra történő növelésével sikerült elérni. A Golf GTE akár 130 km/h sebességgel is vezethető EV üzemmódban.

A GTD-ben pedig egy 2,0 literes, négyhengeres TDI teljesít szolgálatot, 200 lóerős csúcsteljesítménnyel és 400 Nm-es nyomatékmaximummal. Utóbbi ráadásul már nagyon alacsony fordulatszámon a vezető rendelkezésére áll. Mint az új Golfban is, a Golf GTD aggregátjához is két SCR katalizátor csatlakozik (SCR = Selective Catalytic Reduction). Ez az új, kettős adagolású SCR rendszer kettős AdBlue befecskendezéssel jelentősen csökkenti a nitrogén-oxid-kibocsátást az elődjéhez képest. A Volkswagen a Golf GTD-t alapkivitelben egy 7 fokozatú, dupla tengelykapcsolós DSG sebességváltóval kínálja.
volkswagengolfgte 2020gyA Golf GTI, GTE és GTD a Genfi Autószalonon tartotta volna a világpremierjét, melyet időközben a koronavírus miatt töröltek. Az elmaradó közönségtalálkozó ellenére hamarosan további információkkal jelentkezünk!