Hyundai i10 2020 - A kicsi kocsi újra száguld!

by Szélpál Imre

2008-as bevezetése óta az i10 sikertörténetnek számít a Hyundai európai jelenlétében. A vadonatúj i10-est Európában tervezték, fejlesztették és gyártották. A típus külső formaterve fiatalos szellemiségről tanúskodik, ugyanakkor kompromisszumoktól mentes beszállási és utazási komforttal segíti a modell változatos ügyfélkörét mindennapos feladataik elvégzésében. A vadonatúj Hyundai i10 emellett a kategória egyik legteljesebb körű biztonsági és kapcsolódási csomagját kínálja. 
hyundaii10 2020A vadonatúj Hyundai i10 fiatalos, dinamikus dizájnja lágy felületekkel és határozott élekkel teremt izgalmas kontrasztot. Az optikai hatást mélyebb tetővonal és szélesebb karosszéria teszi intenzívebbé. A modell sportos karakterét a kerek LED-es nappali fényekkel felszerelt, széles hűtőmaszk hangsúlyozza ki. Az ügyfelek opcióként új rajzolatú, 16 colos könnyűfém keréktárcsát is választhatnak. A vadonatúj i10 belső tere fiatalos hatású, ugyanakkor kompromisszumokat nem ismerően praktikus. A műszerfalat borító, háromdimenziós méhsejt mintával díszített dekorpanel az egész utastér megjelenését feldobja. A vadonatúj i10 négy- vagy ötüléses kivitelben egyaránt megrendelhető. A megnövelt tengelytávnak köszönhetően az eddiginél is tágasabb a belső helykínálat. A 252 literes, jól variálható csomagtartó a kategória élvonalába tartozik.
hyundaii10 2020dzsA vezetőt pedig új tolatókamera segíti a parkolásban. Új kapcsolódási funkcióinak – például az Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatásoknak – köszönhetően a vadonatúj i10 ezen a téren is kategóriája legjobb teljesítményét nyújtja. Ezek a funkciók mind a kategóriában páratlanul nagy, 8 colos színes érintőképernyőről vezérelhetők. Opcióként vezeték nélküli okostelefon-töltés is rendelhető. A Bluelink telematikai rendszer jelentős biztonsági és vagyonvédelmi előnyöket, fokozott kezelhetőséget és kapcsolódási képességet kínál egy okostelefonos alkalmazáson keresztül. A vadonatúj i10 a legújabb fejlesztésű Hyundai SmartSense aktív biztonsági és vezetőtámogató funkciókkal rendelkezik, és ezzel a kategória legteljesebb körű biztonsági csomagját kínálja. Olyan szolgáltatások tartoznak ide, mint az elülső ütközés-elkerülő rendszer (FCA), az adaptív távolsági világítás (HBA), a sávelhagyást gátló rendszer (LKA), a vezető éberség-felügyelet (DAW), vagy az intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetés (ISLW). 
hyundaii10 2020hA vadonatúj i10 kétféle, hengerenkénti befecskendezéses (MPI) benzinmotorral rendelhető: az 1,0 literes három-, az 1,2 literes pedig négyhengeres. Mindkét motorhoz ötfokozatú kézi kapcsolású, vagy szintén ötfokozatú, robotizált manuális sebességváltó társítható. Emellett a Hyundai bemutatja a vadonatúj i10 N Line modellt, amely igényes formai részletei mellett fokozott menetdinamikát is kínál, köszönhetően az exkluzív 1,0 literes Turbo GDi motornak. Az új i10 dinamikus, kecses formavilága lágy felületekkel és határozott élekkel teremt izgalmas kontrasztot. Elődjéhez képest a vadonatúj i10 még erőteljesebb arányokkal rendelkezik. Az optikai hatást mélyebb tetővonal (-20 mm) és szélesebb karosszéria (+20 mm) teszi intenzívebbé. A hatás az új rajzolatú, opciós 16 colos könnyűfém keréktárcsákkal válik teljessé; ezek energikus, dinamikus megjelenést kölcsönöznek az autónak. A vadonatúj i10 fiatalos, dinamikus formaterve kiemelkedik az A-szegmensből. A széles hűtőmaszk sportos személyiségről tanúskodik; ezen belül helyezkednek el a kerek kialakítású, kifinomult méhsejt belső szerkezetű LED-es nappali fények.
hyundaii10 2020lHátul a lámpatestekbe futó, két vízszintes törésvonal osztja meg a csomagtér lágy felületét. A vadonatúj i10 oldalfalát meghatározó letisztult, izmos felületet úgy alakították ki, hogy a lehető legtágasabb belső teret nyerjék. Az autó szélességét különleges, háromszögletű idomok erősítik optikailag, hangsúlyossá téve a karosszéria négy sarkában elhelyezkedő kerekek pozícióját. A messziről jól látható, X alakú C-oszlop egyértelműen azonosítja az autót, és az oszlopon elhelyezett logóra vonzza a szemlélő tekintetét. A tíz rendelhető alapszín mellett a vadonatúj i10 játékos oldalát kihangsúlyozó, kéttónusú tetőlemez (fekete vagy piros színben) teremt további lehetőségeket az egyedi megjelenés kialakítására. A karosszériaszínek közül három (Dragon Red, Brass és Aqua Turquoise) új a kínálatban. Összességében 22 különböző külső színkombináció lehetséges.

Karosszériaszínek:

• [Új] Dragon Red
• [Új] Brass
• [Új] Aqua Turqoise
• Phantom Black
• Polar White
• Star Dust
• Sleek Silver
• Champion Blue
• Tomato Red
• Slate Blue


hyundaii10 2020mA vadonatúj i10 belső tere fiatalos hatású, ugyanakkor kompromisszumokat nem ismerően praktikus. A belső tér meghatározó stíluselemei az ajtóburkolat kiemelkedéseként megvalósított légbeömlőnyílások, amelyek vízszintes tájolást kölcsönöznek a műszerfalnak, optikailag szélesebbé téve a teret. A műszerfal nagyméretű dekorpaneljén megjelenő, háromdimenziós méhsejt-mintázat átfut az ajtópanelekre. Ez felértékeli az egész belső tér megjelenését. A belül érvényesülő fiatalos stílus a praktikus megoldásokkal és a kompromisszumok nélküli kényelemmel együtt ugyanazt a nagyobb autókat idéző hangulatot eredményezi, amely az előző generációs modellt is jellemezte. Az ajtóbetétek szélesebbnek láttatják a műszerfalat, egyszersmind ráirányítva a tekintetet a tágas ajtózsebekre. Az utasoldalon, a kesztyűtartó fölött nyitott tárolórekeszt alakítottak ki a tervezők. A belső tér három árnyalatban rendelhető.
Beltéri színvilág:
• Obsidian fekete
• Brass metál
• Shale-szürke

hyundaii10 2020pA négy- vagy ötüléses kivitelben rendelhető, vadonatúj i10 praktikus szolgáltatások egész tárházát nyújtja vezetőjének. A megnövelt tengelytávnak (+40 mm) köszönhetően az eddiginél is tágasabb a belső helykínálat. A vadonatúj i10 övvonala elöl (-11mm) és hátul (-13mm) is alacsonyabban húzódik, ami a kecsesebb megjelenésen túl mindkét oldalra jobb kilátást eredményez. Ha ehhez hozzávesszük a korábbinál kisebb területet (13,1° helyett 11,9º) kitakaró C-oszlopot, még kedvezőbb látóteret kapunk, ami nagyban elősegíti a manőverezést. A 252 literes, jól variálható csomagtartó a kategória élvonalába tartozik. A rakodóperem magassága 29 mm-rel csökkent (az előző modellhez képest), így a táskákat és szatyrokat könnyebb beemelni a csomagtartóba. A két szinten behelyezhető csomagtérpadló és az egy kézzel ledönthető hátsó ülések még praktikusabbá teszik az i10-est a mindennapokban. A vadonatúj i10 opciós tolatókamerával és parkolóradarokkal segít a pontos manőverezésben. A sebességváltót hátramenetbe kapcsolva a jármű mögötti terület képe megjelenik a műszerfal közepén található kijelzőn. A vadonatúj i10-est kategóriája élvonalába emelik új kapcsolódási szolgáltatásai. A modell a szegmens legnagyobb érintőképernyőjét, legfejlettebb okostelefonos csatlakozási szolgáltatásait, valamint vezeték nélküli okostelefon-töltést kínál. 
hyundaii10 2020kA vadonatúj i10 fejlett technológiai megoldásai mind arról a központi színes érintőképernyőről vezérelhetők, amely 8 colos képátlójával a legnagyobbnak számít a szegmensben. Az iOS vagy Android operációs rendszerű okostelefonok problémamentes integrációjáról, biztonságos kezelhetőségéről és a funkciók tükrözéséről Apple CarPlay és Android Auto funkcionalitás gondoskodik. A vezeték nélküli töltés funkciónak köszönhetően pedig az okostelefonok kábel nélkül tölthetők. A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA) többfunkciós kamera segítségével képes észlelni a jármű előtt haladó járműveket, illetve gyalogosokat. Az automatikus távolságifény-vezérlés (HBA) funkció automatikusan vált át a tompított és a távolsági világítás között. Képes felismerni a szemből közeledő vagy előtte haladó járművek világítását, és ehhez igazodva minden helyzetben optimálisan világítja meg az utat. A vadonatúj i10 további biztonsági funkcióinak sorában megtalálható a sávelhagyást gátló rendszer (LKA), a vezető éberség-felügyelet (DAW), valamint az intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetés (ISLW).

hyundaii10 2020iSzériakivitelű biztonsági és vezetőtámogató funkciók:
• [Új] Elülső ütközés-elkerülő rendszer (FCA) városi és gyalogosvédelmi funkcióval: Az előre tekintő, többfunkciós kamerát alkalmazó FCA rendszer városi forgalomban észleli, ha előttünk megáll vagy lassít egy jármű, és szükség esetén automatikusan működésbe hozza a fékberendezést. Eközben a multifunkciós kamera észleli az autó elé kerülő gyalogosokat, figyelmezteti rájuk a vezetőt, majd szükség esetén automatikusan fékezni kezd. Az elülső ütközésre figyelmeztető rendszer (FCW) felhívja a vezető figyelmét a potenciális ütközésekre.
• [Új] Automatikus távolságifény-vezérlés (HBA): a HBA képes felismerni a szemből közeledő vagy előtte haladó járművek világítását, és ehhez igazodva minden helyzetben optimálisan világítja meg az utat, így a vezetőnek nincs más dolga, mint a vezetésre összpontosítani.
• [Új] Sávelhagyást gátló rendszer: az LKA az elülső kamera segítségével felügyeli az útfelfestéseket. Amennyiben a jármű a vezető akarata ellenére elhagyja a sávot, a rendszer hang- és fényjelzéssel riasztja a vezetőt, majd a kormányzásba beavatkozva visszatéríti a járművet a helyes irányba. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS) hangjelzést ad, mielőtt az autó átlépné a fehér, szürke vagy kék felfestéseket. A rendszer hang- és fényjelzéssel riasztja a vezetőt, mielőtt a kormányzásba beavatkozva visszatérítené a járművet a helyes irányba.
• [Új] Sebességkorlátozásra figyelmeztető, intelligens funkció (ISLW): az ISLW az elülső kamerát, valamint a navigációs rendszertől kapott információkat együttesen felhasználva azonosítja a forgalmi jelzőtáblákat, és valós időben jeleníti meg az aktuális sebességkorlátozásokat és előzési tilalmakat. Az információ a navigációs berendezés kijelzőjén és a TFT műszergységben egyaránt megjelenik.
• [Új] Vezető éberség-felügyeleti riasztás (DAW): a DAW a vezetési stílus elemezésével felismeri, ha a vezető figyelmetlenül vagy fáradtan vezet. Ebben az esetben figyelmeztető hanggal, valamint a műszeregységben megjelenű üzenettel hívja fel a vezető figyelmét a kritikus helyzetre.

hyundaii10 2020gA vadonatúj i10 alapfelszereléséhez tartozik az eCall szolgáltatás, amely a eCall nyomógombot kiegészítve képes automatikusan kapcsolatba lépni a mentő- és segélyszolgálattal, amennyiben a jármű olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy kinyíltak a légzsákjai. A vadonatúj i10 kétféle motorral rendelhető. Az 1,0 literes, háromhengeres MPI motor legnagyobb teljesítménye 67 lóerő, maximális forgatónyomatéka 96 Nm. A végsebesség 156 km/óra. Az 1,2 literes, hengerenkénti befecskendezéses (MPI), négyhengeres benzinmotor 84 lóerőt és 118 Nm-t biztosít, a vele elérhető legnagyobb sebesség 171 km/óra. Mindkét motorhoz kétféle sebességváltó választható: egy ötfokozatú kézi kapcsolású, valamint egy szintén ötfokozatú, robotizált manuális sebességváltó (AMT). A hagyományos automata sebességváltókkal szemben az AMT kisebb tömegének és csökkentett belső súrlódásának köszönhetően csekélyebb üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé. 
hyundaii10 2020lyMindkét motort ISG start-stop rendszerrel szerelték fel, ami kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást, szerényebb CO2-kibocsátást és jobb hatásfokot eredményez. Az ISG rendszerrel különösen városi forgalomban érhető el számottevő fogyasztáscsökkentés: amint megáll az autó, az ISG automatikusan leállítja a motort. A még kedvezőbb légellenállás érdekében az autó közegellenállási együtthatóját 0,32-ról 0,31-re csökkentették. A vadonatúj i10 ECO csomaggal is megrendelhető: ez módosított áttélezésű hajtáslánccal, négyszemélyes utastérrel, valamint 14 colos kerekekkel járul hozzá a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztáshoz. A modell listaára 3.4 millió forinttól indul. Részletek itt.