Renault Morphoz - Kicsit nyúlós

by Mészáros Gergely

A Morphoz koncepció a Renault jövőképe a személyes, megosztható és elektromos mobilitásról. Az intelligens, moduláris crossover legnagyobb dobása, hogy fizikailag és technológiailag is képes alkalmazkodni a városi igényekhez, illetve a távolsági utazásokhoz – abszolút elképesztő módon! Ilyet még biztosan nem láttunk korábban!

Mikor először végigpörgettem a Morphoz-ról készült fotókat, nem is értettem a dolgot, mintha két különböző autót fotóztak volna. Aztán végignéztem a videót, meg elolvastam a sajtóanyagot, és kiderült, hogy tényleg így van. Nem szó szerint, de mégis... a Morphoz ugyanis képes megváltoztatni a formáját és a nagyságát.
A City verzió, illetve mód használata esetén a Morphoz 4,40 méter hosszú, tengelytávja pedig 2,73 méter. 40 kWh-os akkumulátorcsomagjával körülbelül 460 kilométert képes megtenni egy töltéssel, ami több mint elegendő a napi városi és külvárosi ingázáshoz. Ehhez alkalmazkodik a tanulmányautó formája is: a sarkokba tolt kerekek, a rövid túlnyúlások és a zömök gépház remekül hangsúlyozza az elektromos városi autó rugalmasságát. Ráadásul ilyenkor egy speciális – LED szegmensekből álló - fényjelzéssel is felhívja magára a figyelmet.
Travel konfigurációban ugyanakkor jelentősen megnő a Morphoz hossza és tengelytávja, előbbi 4,8 méterre, utóbbi 2,93 méterre bővül. A plusz centiméterek nemcsak a kabin helykínálatára, a hátsó lábtér vagy a csomagtartó nagyságára vannak jótékony hatással, hanem akkuból is több fér a padlólemez alá. A Travel Extender csomag további 50 kWh-t jelent, így a teljes kapacitás 90 kWh-ra, a hatótáv pedig 700 kilométerre ugrik fel. A Renault csak beáll egy előre meghatározott akkumulátorállomásra, üzemmódot vált, s az extra energiatároló egységek néhány másodperc alatt bekerülnek a kocsiba. Miután nincs rájuk szükség a továbbiakban, a sofőr visszatérhet az eredeti „felálláshoz”.

Az alakváltást az új – dedikált és alkalmazkodóképes – elektromos platform teszi lehetővé, a CMF-EV-nek azonban a hatékonyság a legfőbb erénye. Például a padló alá szerelhető akkumulátorok alacsony súlypontot, dinamikus vezethetőséget és jobb aerodinamikát eredményez. Természetesen a sík padlójú belső tér is többféleképpen konfigurálható.
renaultmorphoz23Mikor a járművezető (illetve a tulajdonos) közeledik az autóhoz, a Morphoz gyors fényjátékkal jelzi, hogy észlelte és felismerte őt. Az egymással szembe nyíló ajtókon keresztül nagyon könnyű bejutni a B-oszlop nélküli utastérbe, mely a jármű koncepciójához hasonlóan tökéletesen igazodik a bennülők igényeihez. A vezető ugyan mindig az út felé néz, a többi ülés viszont szembefordítható egymással, így az utasok vidáman beszélgethetnek egymással, netán más módon szórakozhatnak. Például a köztük végigfutó konzol és kijelző használatával, melyről többféle médiatartalom megnézhető. Travel üzemmódban a hátsó fotelek automatikusan hátracsúsznak, ezzel is több helyet biztosítva. Mindemellett a Morphoz koncepció futurisztikus kormánykerékkel irányítható, s a volán közepén található 10,2 colos képernyő bombázza a legfontosabb információkkal a pilótát, szabaddá téve – további funkciók számára - a műszerpult L-alakú kijelzőit. Különben nem muszáj mindig fogni és tekerni a kormányt, mivel a Morphoz harmadik szintű autonóm közlekedésre képes. Ami azt jelenti, hogy a sofőr nyugodtan leveheti róla a kezét, illetve a tekintetét sem kell az úton tartani, ugyanakkor nem használhat okostelefont vagy táblagépet.
renaultmorphoz28A 21 colos gyémánt mintázatú könnyűfém felniken gördülő Morphoz működésében kulcsfontosságú szerepet tölt be a mesterséges intelligencia (AI). Az AI már akkor is dolgozik, mikor még senki nem ül az autóban, hiszen felismeri a tulajdonost, mikor az közelít hozzá. Aktiválja az üdvözlő fényeket, kinyitja az ajtókat, automatikusan beállítja az üléseket és a hangulatvilágítást. Ha van engedélye, csatlakozik az okostelefonhoz és használja az információit, ezáltal virtuális személyi asszisztensként is igénybe vehetjük. Utazási üzemmódban, például nyaraláskor érdekes helyeket, látnivalókat ajánl, közben figyelembe veszi a kívánt érkezési időt és fennmaradó távolságot.
renaultmorphoz06Végül, de nem utolsósorban a koncepció akkumulátorai fontos szereplői lehetnek egy elektromos ökoszisztémában. Mivel ha nem használják azokat a vezetéshez, akkor a kétirányú V2G (Vehicle to Grid) technológiával képesek energiát szolgáltatni okosházak, illetve a jármű környezete számára.
renaultmorphoz18A közösségi használatra is alkalmas Morphoz koncepció sok társához hasonlóan Genfben debütált volna. Mivel azonban a nemzetközi autókiállítást törölték, sajnos csak így, közvetett módon ismerhetjük meg. Pedig alighanem korának egyik kiemelkedő, forradalmi darabja.