Dacia Spring - Európa legolcsóbb elektromos autója

by Mészáros Gergely

Új fejezet nyitására készül a Dacia: a teljesen elektromos, négyüléses és megfizethető árú Spring bevezetésével akár forradalmasíthatja az elektromos autózást.

Nyilván a két legfontosabb kérdés egy 100 százalékig elektromos autó kapcsán – Magyarországon legalábbis -, hogy mennyit tud elmenni egy töltéssel, és hogy „quanto costa”, azaz mibe fáj az nekünk. Egyelőre ez utóbbira nincs pontos válaszunk, csak annyi biztos, hogy a Dacia azt ígéri, hogy a Spring sorozatgyártású változata lesz Európa legolcsóbb teljesen elektromos autója. A másikra viszont számszerűleg is tudunk felelni, a Spring hatótávjának felső határa meghaladja a 200 kilométert – WLTP szabvány szerint. Márpedig ez így, elsőre igazán nyerő kombinációnak tűnik.
S hogy mit ajánl még a Dacia a Spring kapcsán? Elsősorban azt, hogy az újdonság összhangban áll a francia-román márka hagyományos értékeivel és filozófiájával, s mindenki számára könnyen megfizethető és fenntartható mobilitást kínál. Ennek jegyében a zéró károsanyag-kibocsátású autó teljes értékű utastere négy személy számára nyújt megfelelő komfortot, a nagy ötödik ajtó a csomagtartót is könnyen megpakolhatóvá teszi.
A robusztus és szabadidő-autós stílusú Spring könnyű és kompakt felépítése ideális a mindennapi használat során, ugyanakkor modern, divatos megjelenésével remekül illeszkedik az európai nagyvárosok forgatagába. Persze, a szériamodell nem feltétlenül örökli meg a koncepció színes egyéniségét – narancssárga betétek a szürke karosszérián -, de ne feledjük, hogy a Dacia kínálatában számtalan jópofa, karakteres kivitel (Stepway, Techroad) szerepel.
A tervezők külön figyelmet fordítottak a fényszórók és a hátsó lámpák tervezésére: a teljesen LED-es első egységeket két részre osztották, a hátsók világítóegységei pedig dupla Y-effektet alkotnak. Ezek határozhatják meg a Dacia „fényidentitásának” jövőjét. Márpedig az általuk közrefogott jellegzetes hűtőmaszkkal és erőteljes gépházzal igencsak magabiztosan nézhet szembe az elkövetkező évekkel a Renault-hoz tartozó márka.

A 100 százalékig elektromos, csendes működésű, könnyen vezethető, tehát városi és elővárosi közlekedésre kiválóan alkalmas Dacia Sring nemcsak a magán gépjármű-tulajdonosok számára lehet érdekes, hanem kifejezetten ideális alternatíva új mobilitási szolgáltatok számára is, például autómegosztó szolgáltatásokhoz. Ezért a Dacia Spring azokon a piacokon is elérhető lesz, ahol a Groupe Renault rendelkezik a legnagyobb elektromos „car-sharing” flottával.
daciaspring2020gyHabár azt még nem tudjuk pontosan, hogy a Spring akkumulátorának kapacitása mekkora, az viszont teljesen nyilvánvaló, hogy a Dacia az elmúlt 15 év alatt példátlanul összekapta magát. S miközben folyamatosan fejlődik, hű maradt az eredeti erényeihez: egyszerű, modern, megbízható és erős autókat kínál méltányos áron. Igazi sikertörténet! Önök gondolták volna ezt 20 évvel ezelőtt?