LEGO Creator Expert FIAT 500 - Kockáról-kockára

by Szélpál Imre

Egy lenyűgöző, életnagyságú Fiat 500 LEGO modell kíséretében mutatták be az ÚJ LEGO Creator Expert Fiat 500 készletet. Az új LEGO Creator Expert Fiat 500-as készletet egy életnagyságú, LEGO kockákból épült ikonikus Fiat 500-as kíséretében mutatták be, amely 189 032 LEGO kockából épült, a súlya pedig 400 kg.
LEGO Creator Expert FIAT 500 2Az olaszországi Torinóban megtartott eseményt élő adásban közvetítette a Sky Media műsorvezetője, Federica Masolin, valamint Camillo Mazzola, a LEGO Olaszország és Cristiano Fiorio, a Fiat Chrysler Automobiles képviselője. 

A Fiat és a LEGO Csoport együttműködésében megépített, 1:1 méretarányú, LEGO kockából épült Fiat 500-ast eredeti Fiat 500-as kormánykerékkel egészítettek ki, megépítése pedig 830 órát vett igénybe. Az életnagyságú modellt kiemelt helyen állítják ki a Fiat gyárban a klasszikus Fiat 500-asok között. 
LEGO Creator Expert FIAT 500 4„A Fiat 500-as egy világszerte ismert ikonikus márka, amelyet először 1957-ben mutattak be, és azóta is egy időtlen, népszerű klasszikus. Fantasztikus dolog azt látni, hogy mindezt egy lenyűgöző új Creator Expert készlettel, és egy különleges életnagyságú LEGO modellel ünneplik a csodálatos Torinó városában - ez is azt jelzi, mennyire közkedvelt ez az autó” – mondta Pierre Normandin, LEGO dizájner. 
LEGO Creator Expert FIAT 500 10Cristiano Fiorio, az FCA régiós marketingkommunikációs vezetője így nyilatkozott: „A Fiat 500-as történelmet írt, túlszárnyalta eredeti fizikai valóját, és belopva magát közönség szívébe egy nemzetközi ikonná vált. Ezt igazolja a modell legutóbbi kiállítása a New York-i Modern Művészeti Múzeumban. Jól tudjuk, hogy a LEGO Csoport gondosan válogat a nagy klasszikusok között, illetve, hogy a Fiat 500 nem csupán egy autó, hanem egy szimbolikus értékkel bíró művészi és kulturális jelenség, amely az olasz jókedvet testesít meg a világ minden pontján.
LEGO Creator Expert FIAT 500 14” Az 1960-as évek végén piacra dobott legendás Fiat 500F modell alapján megálmodott, haladóknak ajánlott szett korszerűsített extrákkal kiegészített belső térrel és napfénytetővel rendelkezik. Utóbbi lehajtásával az olasz napfényben fürdőzve autózhatunk az Amalfi-parton. 
LEGO Creator Expert FIAT 500 15A 960 darabos modell minden olyan felszereléssel rendelkezik, amelyre egy európai út során szükség van: pótkerék, csomagtartó, felnyitható motorháztető, így a motort is ellenőrizhetik az építők. A készlethez tartozik még egy összecsukható festőállvány színpalettával, illetve egy-egy festmény az autóról és a római Colosseumról.
LEGO Creator Expert FIAT 500 17Ezek segítségével az építők nemcsak megörökíthetik kedvenc római helyszíneiket, hanem feleleveníthetik a régi nyaralások emlékeit is. A készlet 11 cm magas, 24 cm hosszú és 11 cm széles. Ideális bármelyik LEGO autógyűjtő számára, aki az olasz kultúra rajongója. 
LEGO Creator Expert FIAT 500 11A LEGO Creator Expert Fiat 500-as március 1-jétől érhető el a LEGO.com weboldalon és a LEGO boltokban. Az ajánlott fogyasztói ára 26.990 forint, ami egy kicsit combos, de így már van mire spórolni karácsonyra!