FIAT 500 2020 - Egy szebb és jobb jövő érdekében

by Mészáros Gergely

Habár a dizájnja hamisítatlanul cinquecentos, a FIAT 500 legújabb nemzedéke minden ízében vadonatúj. Ráadásul kizárólag elektromos hajtáslánccal, kizárólag kabrió karosszériával lehet megvásárolni, a legfejlettebb biztonsági és kényelmi technológiákkal felvértezve. Di Caprio is az új 500-ast ajánlja!

A várakozások szerint a jövő közlekedése fenntarthatóbb lesz, valamint csatlakoztatott és autonóm; igazodva a mind szigorúbb előírásokhoz és vásárlói igényekhez. A harmadik generációs FIAT 500, mely az FCA csoport első tisztán elektromos autója, ismét élen jár a változásban, persze továbbra is stílusosan és élvezetes vezethetőséggel párosulva.
A FIAT mérnökei tiszta lappal foghattak hozzá az új 500-as tervezéséhez, így részletekbe menő odaadással foglalkozhattak a jármű minden aspektusával, és megkereshették az optimális megoldásokat. Mivel a vásárlók számára kulcsfontosságú a hatótávolság és a töltés időigénye, az olasz városi kisautó 42 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorcsomagot kapott, mellyel akár 320 kilométert is képes megtenni – WLTP norma szerint. Ugyanakkor a gyár szerint ez az érték városi környezetben elérheti a 400 kilométert is. Hogy a „tankolás” se tartson sokáig, a FIAT 500-ast 85 kW-os gyorstöltő rendszerrel szerelték fel, ami rendkívül rövid idő alatt tölti fel az energiatároló egységeket. Mindössze 5 perc elegendő például ahhoz, hogy 50 kilométernyi „naftát beletöltsünk” –többet, mint amire az átlagos felhasználónak naponta szükséges. De a 80 százalék is megvan 35 perc alatt; csupán csatlakoztatni kell a gyorstöltőt az autó jobb hátsó karosszériapaneljén elhelyezett Combo 2 töltőaljzathoz. Természetesen az új 500-ashoz otthoni töltési megoldások is elérhetők: a bevezető különkiadáshoz alapfelszerelés az Easy Wallbox™: egy olyan rendszer, amely a szokványos háztartási csatlakozóra köthető, s akár 7 kW teljesítménnyel is tölthető az autó. A jármű tartozéka még a nyilvános hálózatra csatlakoztatható Mode 3 kábel is.

Eközben a FIAT villanyautója három – Normal, Range és Sherpa – üzemmódot ajánl fel a vezetőnek, nyilvánvalóan a különböző vezetési stílusokhoz és elvárásokhoz alkalmazkodva. A Sherpa mód például úgy optimalizálja a rendelkezésekre álló erőforrásokat, hogy az utasok biztosan elérjék az úticéljukat. Ennek érdekében számos komponenst befolyásolva csökkenti minimálisra az energiafelhasználást, többek között korlátozza a végsebességet, mérsékli a gázreakciókat, kikapcsolja a klímát és az ülésfűtést. Range beállítás esetén pedig egyetlen pedállal vezetheti a sofőr az 500-ast, vagyis, mikor felengedi a gázpedált, a belső égésű motoroktól megszokott motorfékhatásnál sokszor erősebben lassul a jármű – majdnem úgy, mintha rálépett volna a fékre. A 88 kW teljesítményű villanymotor egyébként 150 km/h végsebességet engedélyez; miközben az 500-as álló helyzetből 3,1 mp alatt gyorsul 50 km/h-ra, és 9,0 mp alatt 100 km/h-ra.
fiat500 2020lyMindemellett a FIAT 500 2. szintű autonóm vezetési funkciót kínál, városi forgalomban érvényesítve a technológia minden előnyét. Az „előre tekintő kamera-technológia” felügyeli a kocsi minden aspektusát, hosszában és oldalirányban egyaránt. Az intelligens adaptív tempomat (iACC) reagál az autókra, kerékpárosokra vagy gyalogosokra, és a helyzettől függően lassít vagy gyorsít. A Lane Centering funkció pedig a sáv középpontjában tartja a járművet, amennyiben a sáv szélét jelző festések tisztán azonosíthatók. Az intelligens sebesség-támogatás azonosítja a sebességkorlátozásokat, és javaslatot tesz azok betartására. A városi holttér-figyelő rendszer pedig ultrahangos érzékelők segítségével érzékeli az akadályokat, és a külső visszapillantó tükörben megjelenő háromszöggel figyelmeztet rájuk. Végezetül a 360 fokos panoráma szenzor madártávlati képen jeleníti meg az akadályokat parkolás vagy összetett manőver végrehajtása során.
fiat500 2020nFeltétlen említést érdemel az is, hogy az új 500 az FCA csoport első járműve, melybe az új UConnect 5 infotainment rendszert telepítették. A teljességgel új ügyfélélmény megvalósítása érdekében kifejlesztett berendezés a könnyen és ösztönösen használható, rendkívüli mértékben testre szabható Android Automotive operációs rendszert alkalmazza, s zökkenőmentesen integrálja a vezető okostelefonját a vízszintes tájolású, 10,25 colos nagyfelbontású érintőképernyőre. A bevezető változat Natural Language kezelőfelülete fejlett beszédfelismerő programmal is bír, amelyen keresztül szóban módosíthatjuk a paramétereket, állíthatjuk be a klímaberendezést vagy választhatjuk ki kedvenc zeneszámunkat.
fiat500 2020sAmi a stílust illeti, az új 500 hamisítatlan olasz módon valósítja meg a jövő mobilitását, a két előző generáció hagyatékait ötvözve. Ennek jegyében a hátsó 500-as logót már az elektromos jövőhöz igazították: karakteres, világoskék szegéllyel díszített felirat utolsó '0' számjegye 'E' betűvé alakul át. Az orra is olyan függőleges, akárcsak az 1957-es változaton. A tervezők újragondolták az eredeti modell övvonalát is, a domináns stíluselem ezúttal a moduláris fényszórókat osztja ketté, így a gépháztetőről szempillák „kacsintanak” ránk. A karosszéria síkjába simuló kilincseken külön szakaszt találunk a zár elektromos oldására.
fiat500 2020nyAz új padlólemez kivételesen erőteljes kiállással vértezte fel a harmadik generációs 500-ast. Az „apró” olasz hat centiméterrel szélesebb és hosszabb lett az elődjénél, tengelytávja 2 centiméterrel nőtt meg, míg a nagyobb kerekeket szinte teljesen az autó sarkaiba tolták. Az utastérben az elektromos 500 teljességgel új és elegáns, egyes részletei egyértelműen utalnak az első generációs modellre. Hihetetlen letisztult, esztétikus és egyszerű az egész: a széles és kecses műszerfal melletti váltókonzol helyét egy moduláris tároló foglalta el. Hátul nagyobb a váll- és lábtér, míg a sík padló alatt anélkül fér el a lítium akkucsomag, hogy csorbítaná a csomagtartó méretét. Vagyis a raktér kapacitása maradt, mint volt.
fiat500 2020qAz új 500 kabrió kivitelben debütál: ezzel ez az első négyüléses, emissziómentes kabrió a piacon. 100% nyitott, 100% elektromos, 100% csendes. A La Dolce Vita ikonikus képviselőjének újjá kellett születnie, hogy kibontakoztathassa a formáiban és hangjaiban rejlő vonzerőt. Ha már a hangok szóba kerültek, a városi kiskocsi egy abszolút különleges funkciója is megörvendezteti az utca emberét: az „akusztikus jármű figyelmeztető rendszer” (AVAS) 20 km/órás tempó alatt hangjelzéssel figyelmezteti a gyalogosokat. De nem egy hétköznapi hanggal, hanem Nino Rota filmzenéjével, az Amarcord című alkotásból.

A FIAT 500 bevezető „La Prima” kiadása már májustól megrendelhető. A különleges megoldásokkal rendelkező modell háromféle, a természet által ihletett színben lesz választható: a földet idéző Mineral Grey, a tengert megtestesítő Ocean Green és az ég előtt tisztelgő Celestial Blue fényezéssel. Emellett teljes LED-es fényszórókkal, szintetikus bőrkárpitozással és 17 colos „diamond cut” felnikkel is büszkélkedhet a „la Prima” edition, további exkluzív megoldása a Monogram vászontető.
fiat500laprima 2020hAz új 500-as változást célzó, a Földnek szebb jövőt adni vágyó stratégiájának kidolgozásában az a sztár működött együtt a Fiat márkával, aki több mint 20 éve elkötelezett híve a klímavédelemnek és a biodiverzitás fenntartásának: Leonardo Di Caprio. Az amerikai színész és környezetvédelmi aktivista gyorsan a magáévá tette az új 500 filozófiáját, és felajánlotta támogatását a Fiat küldetéséhez.

A YouTube-on már megtekinthető, a „La Prima” bevezető kiadást népszerűsítő „All-In” videókampányban Di Caprio mindenkit arra biztat, hogy kötelezze el magát a klímaváltozás elleni közdelem mellett. „Mindenkinek teljes erejével részt kell vennie.” – mondta beszédében. A Fiat is felvállalta a kihívást: jövőképének részévé tette a gondolatot, és megvalósította palettájának legújabb ékkövét, az 500-ast, a márka fennállásának első tisztán elektromos járművét. Az 500-as modern elektromos hajtáslánca is hozzájárul otthonunk, a Föld fenntartásához.