Aston Martin V12 Speedster - Tilos a mosoly!

by Mészáros Gergely

Vagy viselj bukósisakot, mert különben menthetetlenül muslincás lesz a fogsorod! Mondjuk, ha 300 km/h-nál letépi a fejed a menetszél, akkor oly mindegy... 

Hát, bánja a fene, egy kört akkor is megérne a V12 Speedster. Valószínű, sikítanék én is, mint a hátsó gumik az aszfalton, mikor rájuk szabadul a V12-es ikerturbós motor 753 Nm-nyi nyomatéka és a 700 lóerős csúcsteljesítménye. Sikítanék, mint az állat! Még 300-zal sem kéne száguldani ehhez, a gyári (limitált) végsebesség úgyis inkább elméleti érték. Mert nincs tető, nincs szélvédő, csak a nagy, 5.2 literes erőforrás, a középső gerinccel kettéosztott, felettébb nyitott és „szellős” pilótafülke, a zseniálisan stílusos karosszéria és az ÉLVEZET... elakad tőle a lélegzet, tisztára, mint a disneylandi Rock ’n’ Roller Coasteren. Készen állsz?! Mert a V12 Speedster 3,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra – a nyolcfokozatú ZF váltó közreműködésével -, az egyedi tervezésű, középen kivezetett rozsdamentes acél kipufogórendszer ott tombol a pilóta feje mögött, az aszfalt meg szinte karnyújtásnyira. Ahogy Matt Becker, az Aston Martin főmérnöke tűpontosan megfogalmazza: „a vezetés élménye sosem lesz ennél tisztább”.
Márpedig ő csak tudja, hogy miről beszél, különben aligha dolgozhatna a patinás angol cégnél. De miről is beszél Matt Becker? A V12 Speedster az Aston Martin legújabb alumínium architektúrájára épül, a DBS Superleggera és a Vantage modellsorozatok elemeit felhasználva. Az elöl dupla lengőkaros független, hátul multilink felfüggesztés állítható lengéscsillapítást kínál, így a pilóta háromféle – Sport, Sport+ és Track – vezetési üzemmód közül választhat. A biztonságos megállásról 410, illetve 360 milliméter átmérőjű karbon-kerámia féktárcsák gondoskodnak, széria a korlátozottan önzáró differenciálmű is.

A V12 Speedster karosszériája szinte teljes egészében szénszálas anyagból készül, dizájnja kialakításakor a márka történelmét hívták segítségül. Olyan legendás típusok inspirálták a formatervezőket, mint az 1959-es Le Mans győztes DBR1 vagy az 1953-as DB3S Ugyanakkor a vadászrepülők is folyamatosan a tervezők szemei előtt „repkedtek”, ezért esett a mérnökök választása a V12-es erőforrásra – a V8-assal szemben. Nem véletlen az sem, hogy a V12 Speedsteren visszatért egy sokáig mellőzött stíluselem az Aston Martin dizájn-tárházába, a gépháztetőbe vágott szellőzőnyílás (orrlyuk) több helyet hagy a motor számára.
astonmartinv12speedster12A hagyományos – nyeregbőr, alumínium és króm – valamint modern – szénszálas és +D nyomtatóval készült - anyagok keverékéből „összeállított kabinban” ismét megjelenik a repülős téma, a „Q divízió” és a Boeing együttműködésének hála. A minta az F/A-18-as vadászgép volt, a különleges felszereltségi csomag számos sötét fényezésű részlettel és stilizált logóval teszi még egyedibbé a Speedstert. Szinte hihetetlen, de még a csomagoknak is jut hely a kétüléses nyitott sportkocsiban: az utas előtt egy kivehető, elegáns bőr táska helyettesíti a hagyományos kesztyűtartót, s a hátsó bukókeretek alá is befér némi poggyász, meg a két sisak.
astonmartinv12speedster04Hogy mégse kelljen minden bevásárlás, munkába menés, vagy egyáltalán egy kis autózás után fogat mosnunk vagy új fejet növesztenünk, arról az Aston Martin gondoskodik. Sajnos nem úgy, hogy mindenkinek ad egy klassz ajándék bukósisakot, s tessék, máris lehet csapatni, ugyan már! Inkább mindössze 88 darabot készítenek a szakik kézi munkával a V12 Speedsterből, és minden egyes példányért 765.000 angol fontot kérnek. Botrány! Ezek az igazi pudingfejűek! Persze, a gyűjtők és a befektetők megint örülhetnek...