Peugeot 2008 2020 - Több figyelmet neki!

by Mészáros Gergely

Azt hiszem, hogy korántsem volt tökéletes az időzítés. Mármint a bemutatóé! Persze, erről legkevésbé a Peugeot 2008 tehet, a francia SUV igazán megérdemelné a nagyobb figyelmet. Úgyhogy megígérem, hogy később még visszatérünk hozzá. De nézzük, hogy milyen volt az első találkozás!

Majdnem egy hónap telt el a magyarországi premier óta. Éppen csak lefújták a 2020-as Genfi Autószalont, Olaszországból és a környező országokból egyre nyugtalanítóbb hírek jöttek, a 2008-as Peugeot pedig megérkezett hazánkba!
Miközben látszólag nyugodtan ültem a székemen, s hallgattam a Peugeot 2008-ról szóló előadást, láthatatlan, hipochonder énem egyre rémültebb „Flashként” cikázott a külföldről hazatért kollégák szájából esetlegesen távozó vírusrészecskék között... Pedig akkor még hivatalosan nem volt semmi Magyarországon, azt sem tudtam pontosan, hogy miként terjed a COVID-19, de a gyáva énem már csak ilyen: pánikolt, mint állat. Az idő előrehaladtával egyre inkább viszketett a szemem, égett a hajam, éreztem, hogy nem kellett volna megfognom azt a tollat, amivel a többiek is aláírták a „jelenléti ívet”, és hogy kellene még a kézfertőtlenítőből egy kicsi a homlokomra is... szóval, a helyzet közel sem volt ideális számomra. Látszólag azonban csak ültem a helyemen, mint egy levágásra váró bamba szarvasmarha, s ittam a szavakat a francia újdonságról: „Peugeot 2008, a SUV, ami lázba hoz!” Mi van? - riadtam fel a máskor jól hangzó szlogen hallatán. Aztán még ki is próbáltam, mert hisz mindent megteszünk az olvasókért, ilyenek vagyunk mi, az Autósvilág hősei!
A viccet félretéve itt köszönöm meg az egészségügyi dolgozók, a boltosok, a kamionsofőrök és mindenki más áldozatos munkáját, akik az első vonalban tartják a frontot, értünk. Egyúttal külön köszönet az olyan nagyformátumú politikusainknak, mint a „csornai Charles Bronsonnak”, aki lelkiismeretes köztársasági elnökként államfőként nemcsak felhagyott kedvenc téli tevékenységével, a lékhalászattal, hanem szúrós tekintetével már-már megfutamítja a vírust, jó kiállásával, lelkesítő beszédeivel, és nem utolsósorban nagyvonalú felajánlásaival tartja bennünk a lelket. A nap mind a 48 órájában. Danke schön!
De hagyjuk a politikát, ez nem az a fórum, ami erről szól, következzen inkább ténylegesen a 2008-as, mely feltétlenül több figyelmet érdemel. Mondjuk, a formájával és a belső, elsőre nem látható „tulajdonságaival” mindent meg is tesz azért, hogy az érdeklődés középpontjába kerüljön. Mielőtt azonban rátérnék a megjelenésére, s elárulnám, hogy szerintem jelenleg ez a legmenőbb Peugeot, kezdjük azzal, amivel a sajtóanyag: „változik a világ, és az új kihívásokra az autóipar minden területén megfelelő válaszokat kell adni.” Talán még sosem volt ennyire aktuális ez, ugye? Persze, a francia márka az „energetikai átállásra”, a 208 éves tapasztalatára és a megnyugtató jövőképére gondolt, mely a 2008-asban is kifejezésre jut. Nézzük!

Folyton ismétlem magam, mindig ezt írom az aktuális oroszlános premier kapcsán: „jelenleg ez a legmenőbb Peugeot”, illetve a menő helyére tetszőlegesen behelyettesítő még a szép, a formás vagy a vonzó jelző is. De mit csináljak, ha ilyen ravaszak a formatervezők, állandóan ötletelnek és kitalálnak valamit, ráadásul az utóbbi időben mindig olyat, ami bejön. Nem írhatom azt, hogy csúnya, ha egyszer nem az! Na!
peugeot2008 2020mobem03A 2008-asnak is vannak vad kardfogai, kiviteltől függő mintázatú és színű, de egyformán erőteljes kiállást garantáló hűtőmaszkja, nagy kerekei, rafinált oldalsó élei, meg „karmolt” fényszórói, elöl és hátul egyaránt. Duzzad az erőtől, már-már kicsattan az önbizalomtól, jóval nagyobbnak mutatja magát a vetélytársainál. Emellett kapható kétszínű tetővel, GT Line és GT felszereltséggel, utóbbiak különleges C-oszloppal, vagyis mindazt tudja, amit ma a vásárlók elvárnak. Ha pedig zöldnek vagy kéknek látszik az oroszlánembléma, akkor elektromos. A vérpezsdítő karosszériaszínek szintén hozzájárulnak a 2008-as vagány karakteréhez, jól néz ki a hivatalosan Fusion-narancs, a köznyelv szerint kolbászzsír fényezéssel is, de Vertigo-kékben vagy Elixir vörösben az igazi. Igaz, ez ízlés dolga!
peugeot2008 2020mobem10Monotóniával az utasteret sem lehet vádolni, a kipróbált GT tesztautóban 3D-s műszerfal informált bennünket, zöld díszöltések dobták fel a high-tech hangulatú, minőségi – akár Alcantara vagy Nappa-bőr - anyagokat, s nyolcféle hangulatvilágítás közül is választhattunk volna, ha nem süt éppen hétágra a nap. Az apró, gokartszerű kormánnyal is fémjelzett i-Cockpit továbbra is zseniális, a középkonzol „zongora-billentyűinek” látványa úgyszintén, nehéz lenne bármibe belekötni a 2008-as belsejében.
peugeot2008 2019lyKülönösen, hogy a CMP platformra épülő szabadidő-autó hátul is elegendő helyet kínál az utasoknak, mivel a 4,3 méter hosszú kocsi tengelytávja 2,6 méter. Mindezen felül a variálható csomagtartója 434 literes (VDA szabvány szerint), függetlenül a motor típusától. A kabin szintén számtalan tárolóhelyet rejt, a hagyományos ajtózsebeken és kesztyűtartón túl egy-egy méretes rekesz található a középső könyöklő alatt és a sebességváltó kar előtt. Mi több, a műszerfal alsó részében is kialakítottak egy diszkrét tárolót, melyben indukciós telefontöltőként is funkcionál. Közben az opciós, de hatalmas napfénytetőn át ömlik be a fény, s mivel nyitható, még a szellőztetést is megkönnyíti.
peugeot2008 2020mobemMindehhez rengeteg fejlett vezetéstámogató és biztonsági asszisztens társul, melyeket a rövid tesztkörön nem tettünk próbára. Úgyhogy csak sorolom őket: sávban elfoglalt helyzetet tartó segéd, Stop & Go funkcióval rendelkező adaptív tempomat, gyalogosokat és bringásokat éjjel-nappal felismerő, legújabb generációs automata vészfékezős rendszer, sávtartó asszisztens, automata Park Assist rendszer, távolságifény-asszisztens, kibővített táblaolvasó, valamint elektromos rögzítőfék. Az ezeket egyesítő Drive Assist rendszer egy nagy lépés a félautonóm vezetés felé. A MirrorLink, az Apple CarPlay és Android Auto protokollal kompatibilis MirrorScreen funkció, valamint a Focal audioberendezés már nem okoz meglepetést.
peugeot2008 2020mobem04aAz elektromos változatot ezúttal sem sikerült tesztelnünk, mivel még nem érkeztek meg Magyarországra. Helyette egy 155 lóerős GT-t kaptunk a "kezünk közé", de igazából nem ez volt a lényeg. Csepel Művek, macskakő, villanyrendőrök és erősen korlátozott idő – éreztük, hogy van benne erő, de itt bármelyik erőforrás elég lett volna.
peugeot2008 2019bA Peugeot 2008-ban csupa Euro6-os egység teljesít szolgálatot: az 1.2-es háromhengeres PureTech három (100, 130 és 155 lóerős), a másfél literes, négyhengeres BlueHdi dízel kétféle (100 és 130 lóerős) teljesítményszinttel lesz kapható, hatfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú automata sebességváltókkal társítva. Utóbbiak nyilvánvalóan az erősebb aggregátokhoz állnak rendelkezésre. A jobban felszerelt modelleken az üzemmód-kapcsolóval az autó beállításai is megváltoztathatók, sőt, opcióként lejtmenet-szabályozóval kiegészült Grip Control funkció is elérhető hozzá.
peugeot2008 2019nHabár a 100 százalékban elektromos modell ezúttal nem volt jelen a bemutatón, azért nézzük át a legfontosabb paramétereit. A 100 kW (136 LE) teljesítményű motorja, a 260 Nm-nyi, azonnal rendelkezésre álló nyomatékával nap mint nap, a legkülönbözőbb helyzetekben is élvezetes vezetést garantál, miközben a nagy kapacitású (50 kWh) akkuja – az új WLTP szabvány alapján – akár 310 km hatótávolságot is képes biztosítani. A padlóban elhelyezett energiatároló egységek a 100 kW-os utcai töltőoszlopokról akár 30 perc alatt 80 százalékos töltöttségi szintre tankolhatók, WallBox használata esetén a teljes töltési idő 5 és 8 óra között alakul. Lesz hozzá egy csomó praktikus szolgáltatás is, Angliában ingyen feltölthetik a tulajok, úgyhogy mi kell még?
peugeot2008 2020mobem08Egy jó ár például! Active felszereltséggel a 100 lovas, 1.2 Puretech 5.590.000 forinttól hazavihető – bevezető áron. Az Allure felszereltség 1.100.000 forintnyi pluszt jelent azonos erőmű esetén, a legolcsóbb dízel, az Active kivitelű 1.5 BlueHDI 6.090.000 forintba kerül. A legerősebb és legmenőbb, 155 pacis, automata váltós GT árcéduláján szereplő összeg már átlépi a 10.000.000-t, méghozzá 240.000 forinttal. Ám talán még a kedvező vételárnál is fontosabb, hogy vége legyen a vírusnak, hogy kellő figyelmet tudjunk fordítani a 2008-asra és társaira. És elnézést Charles Bronsontól!