Lexus LC 2021 - Álomautó 2.0

by Mészáros Gergely

Módosított futómű- és hajtáslánc-beállításokkal, fejlett kapcsolódási technológiával és izgalmas színkombinációkkal fut neki a következő modellévnek a Lexus álomautója, az LC coupé.

Idén már négy éves lesz a Lexus LC, a japán luxusmárka felső kategóriás gran turismója, így aktuálissá vált a frissítése – természetesen az eddigi vásárlói visszajelzések alapján. Mivel a kupé dizájnja a mai napig friss és előremutató – nem véletlenül nyerte anno számolatlanul a formatervezési díjakat és kitüntetéseket -, ahhoz most nem nyúltak hozzá a tervezők, mindössze a színválasztékot bővítették. A palettán megjelent az UX és NX szabadidő-autókon is sikert aratott, radikális, fiatalos Kadmium-narancs árnyalat, amely izgalmas kontrasztot képez az autó futurisztikusan arisztokratikus vonalvezetésével. Mostantól a korábban csak az Inspiration limitált szériához rendelhető Nori-zöld tónus is szabadon választható minden felszereltségi szinten, a belső térben pedig új árnyalatot kapott a piros bőrkárpitozás.
Amilyen nüansznyiak a látható eltérések, annyira fontosak a felszín alatt véghez vitt javítások. Mivel az LC fokozott kényelme és fényűzése ellenére versenypályán is magabiztosan teljesít, a mérnökök úgy döntöttek, tovább csiszolják a kupé vezethetőségét. Ehhez a klasszikus receptet követve pontosan tíz kilogrammal csökkentették a rugózatlan tömeget: az alsó lengőkarokat alumínium elemekre cserélték, módosították a kanyarstabilizátorok átmérőjét, új, fokozott szilárdságú anyagból készítették el a rugókat, valamint a hátsó, 21 colos keréktárcsát könnyebbre cserélték.
Mindezen változásoknak hála, új lehetőségek tárultak fel a futómű finomhangolására. A fejlesztők a lengéscsillapítók elektronikus szabályozásának áthangolásával megnövelték a rugóutat, miközben a gumibakok optimalizált keménysége finomabb reakciókat eredményez. A feszesebb hátsó kanyarstabilizátorok alkalmazása fordulékonyabbá tette az autót, ráadásul a kormánymű közvetlenebbül reagál a pilóta mozdulataira. A fejlesztéseket az aktív ívmeneti támogatás (ACA) bevezetésével koronázták meg: a menetstabilizáló rendszer alá tartozó funkció az oldalirányú gyorsulás függvényében szabályozza az ívbelső kerekekre ható fékerőt.
lexuslc 2021csEzután a hajtásláncok átfésülése következett. Az LC 500 V8-as szívómotorjának tízfokozatú automata sebességváltóját újraprogramozták, így a mindennapokban leggyakrabban használt fordulatszám-tartományban közvetlenebb gyorsulási élményt biztosít az autó. Az LC 500h hibrid rendszerének egyedülálló fokozatváltója mostantól hajtűkanyar kijáratához érve nem harmadik, hanem második fokozatba kapcsol vissza, így javítva a kigyorsítást.
lexuslc 2021bVégül, de nem utolsósorban modernizálták az infotainment rendszert. Mostantól az LC összes kivitele alapértelmezésben kínál Android Auto támogatást, ami a mobiltelefonon tárolt tartalmakat és alkalmazásokat teszi elérhetővé az autó 10,3 colos multimédiás képernyőjén keresztül. Az Apple CarPlay-kompatibilitás és Amazon Alexa integráció mellett ezzel hiánytalanná vált a modellcsalád kapcsolódási portfoliója.
lexuslc 2021pA modernebbé, dinamikusabbá tett coupé először az észak-amerikai piacon lesz kapható, európai bevezetésével kapcsolatban egyelőre még nincsenek konkrét információk.