Toyota Harrier 2020 - Előfutár

by Mészáros Gergely

Két-három éven belül érkezik a Lexus RX vadonatúj nemzedéke. Habár erről az ötödik kiadásról ma még semmit nem lehet tudni, számos jellemzőjét tekintve támpontot nyújthat az a Harrier, amelyet most mutatott be és hazai piacán júniustól forgalomba is hoz a Toyota.

Amikor a Lexus 1998-ban bevezette első luxus szabadidőjárművét, az RX-et, a márka még nem volt kapható a japán piacon. Hogy a Toyota a hazai vásárlóival is megoszthassa a kategóriateremtő koncepciót, Toyota Harrier néven forgalmazni kezdte, mely a modellciklusok sajátosságai miatt néhány hónappal nagyobb presztízsű testvére előtt látott napvilágot.
A következő generációs ikerpár már egyszerre került a vevők látóterébe. Mivel azonban 2005-ben Japánban is megjelent a Lexus, ezért a Toyota külön utakra terelte a két típusát. A Toyota Harrier megmaradt annak a középkategóriás szabadidő-autónak, ami volt, a Lexus RX viszont „osztályt” ugrott – tengelytávjaik között jelenleg 13 centiméter a különbség.
Ez a méretkülönbség a jövőben is megmarad. De miközben pillanatnyilag még különböző kategóriájú padlólemezekre épülnek, a generációváltás közös alapokra hozza őket. A most leleplezett, vadonatúj Toyota Harrier ugyanis ugyanarra a modern TNGA-K platformra épül, mint a 2022/23 körül érkező Lexus RX is, hiszen a rugalmasan variálható padlólemez jelentős nagyságbeli eltéréseket tesz lehetővé. Vagyis a Harrier jellemzőiből jó eséllyel következtethetünk arra, milyen lesz az Európában két-három év múlva debütáló luxus SUV.
Az új padlólemez eredendő erényei (a rendkívül merev karosszéria, a mély tömegközéppont és a fokozott zaj- és rezgéscsillapítás) a sportos vezethetőséget éppúgy előtérbe helyezik, mint a fokozott rugózási kényelmet. Az elöl alkalmazott MacPherson rugóstag és a kettős keresztlengőkaros hátsó futómű ugyanezt a kettős karaktert erősíti, ahogy a homogén kormányreakciókat nyújtó, csekély tehetetlenségű lengéscsillapítók is. A modell újdonsága az aktív ívmeneti támogatást nyújtó ACA technológia.
toyotaharrier 2020bA japán belpiacos Harrier a RAV4-ből és Camryből ismert erőforrásokat, azaz a 2.0 literes soros benzinmotort és a 2.5 literes hibrid hajtásláncot kapta meg. Az utóbbi ebben a konfigurációban 218 (elsőkerék-hajtású változat), illetve 222 lóerőt (villanymotoros összkerékhajtású kivitel) ad le, ám a szintén rokon Highlander fedélzetén 299 lóerőre képes, azaz könnyedén kiválthatja a Lexus RX mostani 3.5 literes, 313 lóerős hibrid hajtásláncát is.
A TNGA-K platform a biztonsági és kommunikációs technológiák terén is számos fontos újítást eredményez. A komplett Toyota Safety Sense csomagja a gyalogos- és kerékpáros-felismeréstől kezdve a parkolás során előforduló koccanásokat megelőző automatikus fékberendezésig széles körben kínál fejlett vezetéstámogató technológiákat. A digitális külső tükör ugyan nem tűnik fel a Harrier extralistáján, a belső viszont ilyen lesz: nemcsak a hátsó, hanem az első kamera képe is kivetíthető rá.
toyotaharrier 2020eTovábbi fontos újdonság a hibrid változat váltóáramú elektromos csatlakozója: ez Japánban 100 voltos feszültségen szolgálja ki a legfeljebb 1500W-os fogyasztókat, ám az exportpiacokon 220V-os változatban lesz megvásárolható. Ez biztosítaná, hogy áramszünet idején áramfejlesztőként működhet a jármű. (A 2020-as Lexus RX 450h észak-amerikai változata is rendelkezik a helyi hálózathoz igazodó, 120 voltos váltóáramú aljzattal, ám az csak 100 Watt teljesítményig használható).
Emellett a Toyota Harrier 12,3 colos, széles formátumú érintőképernyője olyan modern okostelefonos csatlakoztatási funkciókat ajánl, amelyek vélhetően az új RX fedélzetén is megállnák a helyüket. Ugyanakkor a Lexusban a Harrier 9 hangszórós JBL hifijénél várhatóan jóval nagyobb teljesítményű audiorendszer lesz majd.
A Harriertől most búcsúzunk, ám a vele szoros rokonságban álló Lexus RX-szel még biztosan találkozunk. Talán nem is oly soká...