Toyota Yaris Cross - Hamisítatlan hibrid, hamisítatlan SUV

by Mészáros Gergely

A koronavírus miatt kialakult helyzet miatt rendhagyó módon, egy online globális premier keretében leplezte le vadonatúj, kompakt szabadidő-autóját a Toyota: mivel a Yaris Cross sikeresen egyesíti a japán márka „kisautós” szakértelmét a SUV-oknál szerzett tapasztalatával, a vállalat egyik legfontosabb európai modellje lehet. 2021-ben érkezik.

A nagyvárosi életforma sajátságos kihívásokat szül. Az autózás szempontjából például azt, hogy a vásárlók számára egyre inkább vonzók a robusztus, magas üléshelyzetű SUV-k előnyei, de egyben olyan autót is keresnek, ami otthonosan mozog a szűk városi utcákon, és a környezeti terhelése is csekély. Ugyanakkor azt is elvárják, hogy a jármű mutatós és stílusos legyen, és sokoldalúságával megfeleljen az aktív életstílus igényeinek. A Toyota pontosan ezen elvárások alapján tervezte meg a vadonatúj Yaris Cross modellt.
A Toyota GA-B kompakt padlólemezére épülő Yaris Cross fejlesztői szabadon felhasználhatták mindazt a tudást, amit a Toyota a hibrid technológia, illetve a kisautók és SUV-ok terén összegyűjtött az elmúlt évtizedekben. Gyakorlatilag a Yaris Crossban a japán vállalat negyedik generációs hibrid technológiája működik, amit közvetlenül a nagyobb, 2,0 és 2,5 literes hajtásláncokból alkottak meg. A rendszer 1,5 literes, háromhengeres Atkinson-benzinmotorjában sikerült tovább csökkenteni a súrlódási és mechanikai veszteségeket, valamint optimalizálni az égés sebességét. Az eredmény egy alacsony fordulatszámon is magas forgatónyomatékú, kiváló üzemanyag-fogyasztású blokk lett, amelynek termikus hatásfoka eléri a 40 százalékot. A hajtómű maximális teljesítménye 116 DIN L, ráadásul a mérnökök kiemelt figyelmet fordítottak az élvezetes gázreakciókra is. Ami a károsanyag-kibocsátást illeti, az elsőkerékhajtású verzió legalacsonyabb CO₂-kibocsátása 90 g/km, az AWD-i változaté pedig kevesebb, mint 100 g/km (NEDC-korellált adatok), a WLTP-mérés szerint az elsőkerékhajtású változat legalacsonyabb értéke 120 g/km, a 4WD változaté pedig kevesebb mint 135 g/km. Minden adat a végső homologizációtól függ.

Ebből már az is kiderült, hogy a 4180 milliméter hosszú, 1765 milliméter széles és 1560 milliméter magas autó intelligens összkerék-hajtással is rendelhető lesz. Az AWD-i extra stabilitást és tapadást biztosít, méghozzá a mindennapos közlekedés során ugyanúgy, mint a rossz útviszonyok közt. Emellett az elektronikus vezérlésű rendszer kisebb és könnyebb a mechanikus AWD egységeknél, ezzel is hozzájárulva a Yaris Cross hatékonyságához. Normál haladás közben a Yaris Cross elsőkerékhajtású, de ha az út csúszóssá válik – például ha az autó síkos macskaköveken, sűrű esőben, hóban vagy homokos talajon közlekedik –, az összkerékhajtás automatikusan bekapcsol. Továbbá elinduláskor és gyorsítás során is jut vonóerő a hátsó kerekekhez. Hasmagassága 30 milliméterrel nagyobb a hagyományos Yarisénál.
toyotayariscross2020fA Yaris Cross ugyan kicsi, mégis teljesen autentikus SUV, mely magasabb üléspozíciót, praktikus és sokoldalú belső kialakítást, illetve – hála a 2560 milliméteres tengelytávnak - tágas utasteret kínál. A motoros mozgatású csomagtérajtó példáil nagy segítséget jelent, amikor tele van az ember keze. A csomagtér rugalmas kihasználhatóságát fokozza az állítható magasságú, két részből álló padló és az alatta rejtőző rekesz, amivel megnövelhető a tér, ha valaki nagyobb méretű tárgyakat szállít. A raktérben rugalmas hevederrendszer tartja helyükön a tárgyakat. A poggyásztér akkor is nagyméretű, ha minden ülés és a kalaptartó is a helyén van, ugyanakkor a 40:20:40 arányban dönthető hátsó üléssor révén mindig könnyű megtalálni a tökéletes egyensúlyt az utasok száma és a szállítandó dolgok mennyisége között.
toyotayariscross2020gyAz új Yaris Cross biztonságának alapja a GA-B padlólemez, ami kimagasló szilárdságot biztosít. Annak érdekében, hogy az autó a független törésteszt-szervezetek legszigorúbb elvárásainak is megfeleljen, az új modell a Toyota Safety Sense aktív biztonsági rendszereivel és fejlett vezetősegítő funkcióival is rendelkezik. Ezek a megoldások a vezető tájékoztatásával, gyors figyelmeztetésével és ha kell, automatikus fékezéssel és kormányzással segítenek elkerülni a leggyakoribb baleset-típusokat.
toyotayariscross2020csA Yaris Cross dizájnja a szabadidő-autók klasszikus stílusjegyeit idézik, a magas építésű kocsitest és a nagyobb méretű kerekek/abroncsok erőt és céltudatosságot sugallnak. Magán a formán a Toyota európai és japán munkatársai együtt dolgoztak, elsősorban az itteni vásárlók igényei fókuszálva. Lance Scott, a nizzai EDD stúdió formatervezési igazgatója így foglalja össze a munkát röviden: „...A csapattal teljes egyetértésben a ’Robusztus’ és a ’Minimalista’ jelleget határoztuk meg vezérlő elvként, mert úgy éreztük, ez testesíti meg a leghatározottabban az autó kompakt méretét, agilitását, illetve robusztus és erőteljes SUV-karakterét. Amikor elkezdtük felvázolni a külső formaterv első ötleteit, állandóan egy gyémánt ikonikus képe villant be nekünk. Így a fenti kulcsszavakat kiegészítettük a ’Fürge gyémánt’ szókapcsolattal, ami egy drágakő keménységét, erejét és luxusát jelképezi, ugyanakkor hatásosan tükrözi azt az agilitást és vezetési élményt, amit a dizájnnal ki akartunk fejezni...” „...Amikor a színek kikeverésére került sor, valami olyan árnyalaton kezdtük törni a fejünket, ami pontosan azt az aktív és minőségi jelleget tükrözi, amit a célközönség elvár. Ha megvizsgáljuk a jövőbeli szín-trendeket, láthatjuk, hogy egyre inkább teret nyer majd az arany és a többi nemesfém, de mi szerettük volna ezt valami természetesebb, urbánusabb hatással megfűszerezni. Ezért egy kis zölddel kevertük az aranyszínt, ami a fémes hatás mellett is kihangsúlyozza az árnyalat telítettségét, ez pedig friss, urbánus, mégis aktív vonzerőt sugall, ráadásul a karosszéria domborulatai is szépen érvényesülnek általa. Így született meg a fényezés, aminek a Sárgaréz Arany nevet adtuk. ”

A Toyota számításai szerint évente több mint 150.000 darab Yaris Cross készül majd a Valenciennes közelében található TMMF Onnaing üzemben. Piaci bevezetése 2021-ben várható.