Land Rover Defender 2020 - Jobb, mint valaha

by Szélpál Imre

Már a hazai piacon, a Wallis British Motors budapesti kereskedésében is megtekinthető, illetve rendelhető a strapabíró terepjárók etalonjának számító – 1948-tól közel hetven éven át gyártott – Land Rover Defender új modellje, amelyet a 2019-es Frankfurti Autószalonon mutatott be a gyártó. A 21. századi követelmények szerint átalakított design-ikon szinte önálló kategória: intelligens, sokrétű, útra termett és biztonságos az egész család számára.
LR DEF 90 20MY Off Road 100919 54Az új Defender megőrizte elődje eredeti karakterét és hitelességét, a Land Rover mérnökei a lenyűgöző terepképességeket megőrizve és minimalista, funkcionális belső teret újragondolva fejlesztették ki a 21. század következő ikonját. Az eredmény nem csak a valaha készült legjobb terepképességű Land Rover lett, hanem egy igazán kényelmes, modern jármű is, mely nem hétköznapi élményt nyújt a vezetőjének. Sziluettje összetéveszthetetlenül ismerős, mégis új. A nevében, formájában és képességei alapján ikonikussá vált Defender személyre szabható, hogy tulajdonosai maximálisan kihasználhassák az egyedi világában rejlő lehetőségeket.
LR DEF 110 20MY 100919 11Az úttörő innováció hét évtizede során a Land Roverek egyedülálló helyet érdemeltek ki a felfedezők, a nemzetközi humanitárius szervezetek és a kalandvágyó családok szívében szerte a világon. A Föld legtávolabbi zugaiban is bizonyított új Defender folytatja ezt a hagyományt. A Range Rover család páratlan luxusa és kifinomultsága, valamint a rendkívül hatékony és sokoldalú Discovery SUV mellett az új Defender harmonikusan egészíti ki a Land Rover-dinasztiát.

De a korábbi modelltől örökölt 110-es típusjel a világ legtöbbet nyújtó és legstrapabíróbb 4x4-es családjának csupán a kezdete. Hamarosan követi majd a kompakt, rövid tengelytávú 90-es, mielőtt egy haszongépjármű változattal is bővülne a paletta 2020-ban. 
LR DEF 110 20MY 100919 16Jellegzetes sziluettje miatt az új Defender azonnal felismerhető, minimális elülső és hátsó túlnyúlásával kiváló első és hátsó terepszöget biztosít. A Land Rover tervezői a 21. századra álmodták újra az ismerős Defender védjegyeket: függőleges, szögletes formavilágát megőrizve, megtartva az oldalsó tetőablakokat, az oldalra nyíló hátsó csomagtérajtót és a kívülre szerelt tartalékkereket, amelyek azonnal felismerhetővé teszik. Az eredeti Defender lecsupaszított személyiségét a belsejébe költöztették, ahol az általában elrejtett szerkezeti elemeket és rögzítéseket szabadon hagyták, és az egyszerűségre és praktikusságra fektették a hangsúlyt.
LR DEF 20MY Interior 100919 07Az innovatív funkciók között szerepel a műszerfalba épített sebességváltó, amely lehetővé teszi a korai Land Roverekhez hasonló, három elülső üléses modell választását is. Ennek eredményeként a Defender 110 öt, hat vagy 5+2 ülőhelyes konfigurációt kínál, ahol a második sor ülései mögött akár 1,075 literes a rakodótér, de a második üléssor lehajtásakor akár 2,380 literes is lehet a hasznos térfogat, mintegy 900 kg-os hasznos teher mellett. A Defender 90 hat utas szállítására lesz képes egy kompakt családi autó hosszúságú járműben. A felhasználóbarát szolgáltatások körét gyarapítják a gyakorlatias megoldások és az innovatív technológiai újítások. A tartós, gumírozott padló leveti magáról a napi kalandok és az „egyszer az életben” expedíciók porát. Az opcionális, teljes hosszúságában összecsukható szövettető nemcsak kabrió-érzést nyújt, de azt is lehetővé teszi a Defender 110 második sorában ülő utasok számára, hogy a parkoló autóban felállva teljes szafari élményben legyen részük. 
LR DEF 90 20MY Off Road 100919 56Az új, kimondottan erre a modellre fejlesztett D7x („x”, mint „extrém”) könnyű alumínium platformra épített önjáró karosszéria a legszilárdabb karosszériaszerkezet, amelyet a Land Rover valaha gyártott. Háromszor merevebb a hagyományos alvázas szerkezeteknél, tökéletes alapot biztosítva a független légrugós vagy tekercsrugós felfüggesztéshez, illetve támogatja a legújabb elektromos meghajtásokat is. Az elektronikus légrugós felfüggesztést támogató „Adaptive Dynamics” rendszer lehetővé teszi a vezető számára a vezetési tulajdonságok finomhangolását, a karosszéria és a kormánymű elmozdulását másodpercenként akár 500-szor ellenőrizve biztosít függőleges kilengésektől és erőteljes oldaldőléstől mentes rugózást. A rendszer a fokozatmentesen szabályozható lengéscsillapító lágy és kemény végpontjai közötti szabályozással reagál a vezető parancsaira és a terepfelszínről kapott visszajelzésekre. 
LR DEF 110 20MY Off Road 100919 37Az extraerős váz miatt a tető dinamikus terhelhetősége akár 168 kg, a 300 kilós statikus terhelhetőség, és a 3.5 tonnás maximális vontatási tömeg révén pedig még sokoldalúbb társa lehet a Defender a kalandokban. Azoknak, akik szeretnek a természetben éjszakázni, tökéletes megoldást kínál a tetőn rögzíthető sátor. A képességeinek forradalmi sokrétűsége megkülönbözteti a Defendert a mezőnytől. Az állandó összkerék-hajtás, a felezővel ellátott 8 sebességes automata sebességváltó, a középső differenciálmű és az opcionális hátsó differenciálmű biztosítja, hogy minden szükséges műszaki felszereltséggel rendelkezzen a sivatagi puha homokjában, az Északi-sarkvidék fagyos tundrájában vagy a kettő között bárhol. Az új karosszéria architektúra 291 mm szabad hasmagasságot és világszínvonalú off-road geometriát kínál, sorrendben 38, 28 és 40 fokos első terepszöget, rámpaszöget és hátsó terepszöget biztosítva a 110-esnek (off-road magasságon). Az 500 mm-es tengelyartikulációja révén akár 45 fokos dőlésszögű oldallejtőket is könnyedén megszelídít. 
LR DEF 90 20MY Off Road 100919 45A 900 mm-es maximális gázlómélységet a „Terrain Response 2” rendszer új gázlósegéd programja teszi lehetővé, amely 3D panoráma kamerarendszerén keresztül biztosítja, hogy a járművezetők teljes bizalommal hajtsanak be a mély vízbe. A szárazföldön a Land Rover fejlett „ClearSight Ground View” technológiája segít a járművezetőknek teljes mértékben kihasználni a Defender mindent meghódító képességét azáltal, hogy a központi érintőképernyőn mutatja a motorháztető által általában elrejtett, közvetlenül az első kerekek előtti területet is. A Defender felfüggesztése akár 185 mm-en állítható. Az elektronikus légrugó lehetővé teszi, hogy a hasmagasságot a beszállást és rakodást megkönnyítő, 40 mm-rel csökkentett, ún. „Elegant Arrival” szinttől az akár 75 mm-es emelésig növeljük, vagy extrém terepkörülmények között akár további 70 mm-t emeljük, a jármű kivételes futómű-geometriájának köszönhetően. 
LR DEF 110 20MY 100919 03A fejlett benzin- és tiszta dízelmotorok, valamint a Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) meghajtás széles választéka garantálja az új Defender teljesítményét és hatékonyságát bármilyen környezetben, míg a Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) motorváltozat az év második felében csatlakozik a sorozathoz, lehetővé téve a csendes, kizárólag elektronikus közlekedést. Bevezetéskor a benzines sorozat a négyhengeres P300 változatból és a 3.0 literes, soros hathengeres P400-ból áll, kiegészülve a hatékony mild-hibrid elektromos jármű-technológiával. Alternatív megoldásként választható a négyhengeres dízelüzemű motor – 200 vagy 241 lóerős kivitelben –, kiváló üzemanyag-fogyasztással (7,6 liter/100km) és CO2-kibocsátással (199g/km – NEDC-ekvivalens). Az új Defender legalább annyira előremutató technológiailag, mint amennyire strapabíró.
LR DEF 110 20MY TUSK 100919 03Itt találkozhatnak a vásárlók először a Land Rover új, „Pivi Pro” információs és szórakoztató rendszerével. Az újgenerációs, 10” méretű érintőképernyő intuitív és felhasználóbarát, amely a gyakran használt feladatok elvégzéséhez csak minimális felhasználói közreműködést igényel, míg az always-on kialakítása szinte azonnali válaszokat garantál. Ezen felül az új Defender a következő szintre emeli az 5G kompatibilis „Software-Over-The-Air” (SOTA) technológiát 14 egyedi modullal, amelyek képesek távoli frissítések fogadására. Letöltik az adatokat, miközben az ügyfelek otthon alszanak vagy távoli helyeken barangolnak autójukkal. Az új Defender az életkorral nemesedik, hiszen a fontos frissítések akár azonnal, a Land Rover kereskedők felkeresése nélkül, lépcsőzetesen épülnek be a jármű rendszerébe. 
LR DEF 90 20MY Dynamic On Road 100919 06Az egyénileg konfigurálható, saját szabadalmon alapuló „Terrain Response 2” rendszer lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy az új Pivi Pro infotainment érintőképernyőjén keresztül finomhangolják a jármű minden részletét annak aktuális környezetéhez, ezzel a legtöbbet kihozva az autó rendkívüli képességeiből. Míg az eredeti Defenderben a járművezetők manuálisan rögzíthették a központi differenciálművet a sebességváltó magas és az alacsony tartományai között, addig új Defenderben a központi érintőképernyő vezérlőjén a „Center Slip Limited” és a „Center and Rear Slip Limited” opciók segítségével akadályozhatják meg a tengelyek közötti csúszást. Ezen felül három beállítás közül választhatunk a fojtószelep és a sebességváltó megkívánt reakciója, a kormányzás és a tapadás kontrollja érdekében, így a tapasztalt és a kezdő off-roadosok is igényeikre szabhatják a vezetési tulajdonságokat minden terepen.
LR DEF 110 20MY RedCross 100919 01A rendszer négy egyedi profil mentését teszi lehetővé, így az összes sofőr gyorsan aktiválhatja kedvelt beállításait. Az élmények és kalandok megalkuvásmentes megélése a Land Rover érzés fontos összetevője, az új Defender pedig folytatja ezt a gazdag örökséget, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy személyre szabják járműveiket, amely így minden eddiginél jobban alkalmazkodik majd életmódjukhoz. Az új Defender 90 és 110 karosszéria kivitelben kapható. A kínálat az alapmodelltől a First Editon-ön át a legmagasabb felszereltségű X-ig terjed, illetve elérhetőek a Standard, S, SE, HSE modellváltozatok is. Az ügyfelek minden korábbi Land Rovernél rugalmasabban testre szabhatják járműveiket: az Explorer, az Adventure, a Country és az Urban kiegészítő csomagok mindegyike megkülönböztető karaktert ad a Defendernek egy-egy speciálisan megválasztott tartozékával.
LR DEF 90 20MY Off Road 100919 09Az exkluzív First Edition modell egyedi specifikációval rendelkezik, és az első gyártási évben lesz elérhető. A szabadon választható 170 különféle kiegészítő – többek között távirányítós elektromos csörlővel, tetőtéri sátorral és felfújható vízálló napellenzőkkel, hagyományosabb vonóhorog-rendszerekkel és tetőcsomagtartókkal is felszerelhető – miatt szinte esélytelen, hogy két azonos Defenderrel találkozzunk az utakon, a Land Rover „Above and Beyond” kollekciójába tartozó outdoor ruházat és felszerelés pedig ugyanolyan tartós és ellenálló, mint az új Defender. Az intuitív online konfigurátor lehetővé teszi az ügyfelek számára a Defender gyors és egyszerű testreszabását a www.landrover.com/Defender weboldalon. 
LR DEF 110 20MY 100919 21A legmodernebb kulcsnélküli technológia maximális biztonságot és kényelmet nyújt a fejlett, ultraszéles sávú (UWB) transzmitter segítségével, mely megakadályozza, hogy illetéktelen személy lemásolhassa a távirányító által sugárzott jelet és így a gépkocsi eltulajdonítását. A Jaguar Land Rover volt az első járműgyártó, amely bevezette ezt az úttörő, kulcsnélküli beléptető rendszert és az új Defender is ezt az innovatív alkalmazást használja a relé-támadások megakadályozására, megfelelve a világ legszigorúbb biztonsági előírásainak is.