Karl Lagerfeld - Toyotával emlékeznek a divatikonra

by Szélpál Imre

A tavaly elhunyt zseniális divatdiktátor, Karl Lagerfeld hagyatékát méltón ápoló, limitált szériát bocsátott piacra a Toyota. A divatház formatervezőinek bevonásával megalkotott Toyota C-HR by Karl Lagerfeld modellhez exkluzív táska- és kiegészítő-csomagot is kínálnak. 
karl lagerfeld1
„A divat nemcsak a ruhákról szól, hanem a változás minden formájáról” – mondta egykor Karl Lagerfeld, a popkultúra egyik legnagyobb kreatív elméje. Magától értetődő tehát, hogy a legendás formatervező nevét viselő divatház éppen a Toyota globális kínálatának legfiatalosabb, legformabontóbb, stílusteremtő modelljében, a C-HR szabadidőjárműben találta meg a tökéletes alanyt egy divatos limitált széria megalkotásához. 
tmt news img e11A crossover megbízhatóságával, biztonságával, környezetbarát hibrid hajtásláncaival és fiatalos arculatával ugyanazt az előremutató, merész, de nem polgárpukkasztó irányzatot képviseli, mint Lagerfeld lényegre törő, természetes, uniszex, egyszerre klasszikus és modern stílusa. A két trendszetter találkozásából megszületett Toyota C-HR by Karl Lagerfeld Limited Edition modell kereken egy tucat ponton tér el az alapverziótól, összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönözve az autónak.
tmt news img e228Karl Lagerfeld emblematikus, hófehér haja és fekete ruhatára előtt tisztelegve az autó fekete fényezésével merész kontrasztot alkotó, gyöngyházfehér tetőlemezt, külső tükörházakat, küszöbtoldatokat, első lökhárítószegélyt és hátsó légterelőt kapott. A keréktárcsák fényes feketék, ahogy a tető és a légterelők betétei, valamint a tetősín is. 
tmt news img e259Az autó oldalán matrica, hátul embléma formájában viseli a Karl Lagerfeld logót, amely a kéttónusú műszerfalon és a szintén fekete-fehér bőrüléseken is visszaköszön, míg a küszöbök betétjén a C-HR by Karl Lagerfeld felirat olvasható. A Toyota thaiföldi képviselete által megrendelt limitált kiadás csak a modell erősebbik, 184 lóerős, kétliteres hibrid hajtásláncával kapható.
tmt news img e280Egy divatház ajánlata persze nem volna teljes kiegészítők nélkül, ezért a Toyota C-HR by Karl Lagerfeld Limited Edition modellt teli csomagtartóval vehetik át az ügyfelek: a Karl Lagerfeld-ajándékcsomag egy utazótáskából, egy kézi táskából, valamint sapkából és kulcstartóból áll.