Porsche 911 Targa 2020 - Irány a part!

by Mészáros Gergely

A Porsche tovább bővíti sportautó-kínálatát a nyárra, méghozzá az új generációs 911 harmadik karosszéria-változata, azaz az összkerékhajtású 911 Targa 4 és a Targa 4S képében. Különlegességük az innovatív, teljesen automatikusan működő, 19 másodperc alatt nyitható és zárható tetőrendszer, mely az eredeti, 1965-ös Targához hasonlóan egy karakteres, széles panelt és egy mozgatható tetőszekciót tartalmaz az első ülések felett, a hátsó traktust körülölelő ablakkal.

Az 1965-ös 911 Targa 2.0 úttörő volt a maga nemében, hiszen egy teljesen új sportautót teremtett. Aztán a különc tetőkialakítású, biztonságos, bukókerettel rendelkező kabrióként reklámozott Targa gyorsan stílusikonná vált. Nem véletlen, hogy a Porsche egészen a napjainkig ragaszkodott ehhez az elképzeléshez, mivel tökéletesen egyesített két világot: a kabriók nyitott tetős autózásának élményét és a kupék teljes körű kényelmét és biztonságát.
A 911 Targa modellek külső megjelenését a 992-es generáció formajegyei dominálják. Az elődökhöz képest az új karosszéria sokkal hangsúlyosabb kerékjárati ívekkel rendelkezik elöl, a LED-es fényszórók között húzódó motorháztető pedig az első 911 nemzedékek szellemében karakteres kettős törésvonallal rendelkezik. A hátsó központi eleme a szélesebb, változó mértékben kiemelkedő légterelő és a teljesen integrált, elegáns fényív. Az első és a hátsó részek kivételével a teljes kasztni alumíniumból készül. Nyilvánvaló azonban, hogy a Targa legérdekesebb részlete a bevezetőben is emlegetett, 19 másodperc alatt nyitható és zárható tető, mely egy jellegzetes széles panelt és egy mozgatható tetőszekciót foglal magában az utasok feje felett.
A belső tér a 911 Carrerából lehet ismerős: a letisztult, egyenes vonalakkal megrajzolt, de hangsúlyos műszerekkel ékesített műszerfal inspirációját egyértelműen az 1970-es évek 911-ei adták. Így a központi szerepet a fordulatszámmérő tölti be, mellette két vékony, keret nélküli kijelző tájékoztatja a legfontosabb adatokról a vezetőt a digitális kor követelményeinek megfelelően. A középkonzolt a Porsche Communication Management (PCM) rendszerének 10,9 colos képernyője uralja, alatta egy kompakt, ötgombos kapcsolópanel található, mely gyors hozzáférést biztosít a jármű legfontosabb funkcióihoz. A PCM a legmodernebb online navigációt, valamint a Connect Plus kapcsolódási csomagot is tartalmazza.

A bőségesen rendelkezésre álló teljesítményről egy hathengeres, háromliteres boxermotor gondoskodik két turbófeltöltővel. Nemcsak a teljesítményük, hanem a hétköznapi használhatóságuk is jelentősen fejlődött: a 911 Targa 4 erőforrása immár 385 lóerőt, a 911 Targa 4S pedig kereken 450 lóerőt teljesít. Előbbi 15, utóbbi 30 lóerővel haladja meg a felmenőjét, miközben 450, illetve 530 Nm-es csúcsnyomatékukat egészen széles fordulatszám-tartományban a pilóta rendelkezésére bocsájtják. Így a 911 Targa 4 - az opcionális Sport Chrono csomaggal – mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, míg a 911 Targa 4S-nek csupán 3,6 szekundumra van szüksége – ugyanehhez a mutatványhoz. Előbbi végsebessége 289 km/h, utóbbi akár 304 km/h-val is képes repeszteni.
porsche911targa4 2020dzMindkettőhöz alapfelszereltség a nyolcfokozatú duplakuplungos PDK automata váltó és a Porsche Traction Management (PTM) intelligens összkerékhajtás. Ennek kuplungja és differenciálműve vízhűtésű, a megerősített kuplungtárcsák fokozott tartósságról és jobb terheléstűrésről pedig gondoskodnak. A kuplung megnövelt működési nyomatéka javítja a finomhangolás hatékonyságát, elősegítve az első tengely hajtóerejének ügyesebb kihasználását. Így a PTM (Porsche Traction Management) továbbfejlesztett elsőkerékhajtása jobb tapadást biztosít. Az erősebb kivitel ugyanakkor új fejlesztésű hétfokozatú kézi sebességváltóval is elérhető.
porsche911targa4s 2020gyAz elektronikusan szabályozott adaptív lengéscsillapítási rendszer, azaz a PASM (Porsche Active Suspension Management) ugyancsak az új 911 Targa alaptartozéka. A rendszer - az aktuális vezetési helyzet függvényében - automatikusan állítja a csillapítási karakterisztikát a kényelem és a menetdinamika optimális arányának megteremtése érdekében, és Normál és Sport üzemmódokkal is rendelkezik. Mindezen túl a Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) rendszer elektronikusan működő, önzáró hátsó differenciálműve teljesen változtatható nyomatékelosztást biztosít. Feltétlen említést érdemel még a Porsche Wet mód: az első kerékjáratív ívben elhelyezett érzékelők képesek felismerni a vizet az útburkolaton, ha pedig nagyobb mennyiségű nedvességet tapasztalnak, jelzik a vezetőnek, hogy érdemes a vizes úton történő vezetéshez kifejlesztett Wet módra kapcsolnia, amelyben a különböző vezetési rendszerek még inkább garantálják a maximális biztonságot. Ehhez az az elöl 19 colos 235/40 ZR, hátul 20 colos 295/35 ZR abroncsok, valamint a mögöttük rejtőző fékrendszerek is hozzájárulnak. A Targa 4 esetében a lassulásról mindkét tengelyen egy 330 milliméteres féktárcsákkal rendelkező négydugattyús, fix féknyerges monobloc fékrendszer gondoskodik. A Targa 4S vörösre fényezett féknyergei elöl hat, hátul négy dugattyút dolgoztatnak, elöl-hátul 350 mm-es tárcsákon, opcionálisan pedig a Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) kerámia kompozit fékrendszer is rendelhető.
porsche911targa4s 2020fEmellett új technológiák fokozzák a stuttgarti sportkocsik tudását: többek között a Porsche InnoDrive vagy a továbbfejlesztett Smartlift funkció. A felszereltségi listát a Porsche Tequipment bőséges kínálata és a Porsche Exclusive Manufaktur személyre szabási lehetőségeinek jóformán végtelen lehetőségei teszik teljessé.
porsche911targa4 2020dzsAz új 911 Targa modellek piaci bevezetése 2020 augusztusába kezdődik. A 911 Targa 4 alapára bruttó 49.785.000 forint, a 911 Targa 4S változaté pedig 55.600.000 forint.